Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Στις 8 Οκτώβρη μπορεί να εκφραστεί πιο δυναμικά το Περιστέρι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων

Από την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων
Από την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων
Κάλεσμα «συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους τους Περιστεριώτες και τις Περιστεριώτισσες, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, κόντρα στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό» απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου με τη διακήρυξή της για τις τοπικές εκλογές.

Ανάμεσα σε άλλα τονίζει ότι «η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν για δήμαρχο Περιστερίου τον εκλεκτό της ΝΔ, Παχατουρίδη, είναι η τελική απόδειξη ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τα βρουν, αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού».

Αναδεικνύει δε ότι αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους από την πολιτική της δημοτικής αρχής δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, μεγάλων εμπορικών κέντρων, νυχτερινών κέντρων, ιδιοκτήτες ΠΑΕ και καναλάρχες, σε αντίθεση με τις λαϊκές οικογένειες.

Χαρακτηριστικά είναι ορισμένα στοιχεία που αναφέρονται στη διακήρυξη:

-- Τα ίδια έσοδα του δήμου Περιστερίου πλησιάζουν τα 20 εκατ. ευρώ (19.953.000) και πάνω από το 57% των τακτικών εσόδων του αφορά νόμιμο «άρπαγμα» από τους δημότες, με τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα και άλλα χαράτσια.

-- Η διοίκηση Παχατουρίδη δεν ακουμπάει τους λιγοστούς μεγάλους επιχειρηματίες και μεγαλοοφειλέτες, τους αφήνει στο απυρόβλητο. Τα έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών (ΠΟΕ) ανέρχονται σε 21,8 εκατ. ευρώ. Τα 20,7 εκατ. ευρώ θεωρούνται μη εισπράξιμα από τη διοίκηση του δήμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Σιδέρης
Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Σιδέρης
-- 44 ΑΦΜ μεγάλων ομίλων στην πόλη πίνουν «στην υγειά των κορόιδων» και χρωστάνε 8,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή φάνηκε αποτελεσματική στη συγκέντρωση των οφειλών του λαού του Περιστερίου, αφού μέσα σε έναν χρόνο, από 34.000 ΑΦΜ που ήταν οι μικροοφειλέτες οι οποίοι χρωστούσαν έως 1.000 ευρώ, έπεσαν σε 171.

-- Πρόσφατα ο δήμος Περιστερίου, με απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη, προχώρησε στη διαγραφή χρέους 15.000 ευρώ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, από το σύνολο των 46.000 ευρώ που οφείλονται από το 2009 για ΤΑΠ.

Παράλληλα, παρουσιάζοντας «τα έργα και τις ημέρες» της διοίκησης του δήμου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου αναφέρει:

«Τα τελευταία 20 χρόνια:

-- Χειροκροτεί και εφαρμόζει κατά γράμμα τις αντιδραστικές αλλαγές που επιβάλλουν απόλυτη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανταποδοτικότητα παντού, σύμπραξη με ιδιώτες και ΣΔΙΤ, πάρτι από τις ΜΚΟ. Ολα αυτά για να περισσεύει "ζεστό" χρήμα για τους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, το χρέος.

-- Συνεχίζει τη μετατροπή κάθε ελεύθερου χώρου σε πηγή κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την επέκταση της ανταποδοτικότητας για κάθε είδους ανάγκη των κατοίκων (π.χ 1η Παιδική Χαρά).

-- Εχει αυταρχική στάση απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου και εντατικοποίηση. Στηρίζει την καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους αγώνες του λαού.

-- Αρνείται να ζητήσει από την κυβέρνηση μόνιμο προσωπικό. Συστηματικά αποψιλώνει οργανικές θέσεις και συμβάλλει στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (με τα 5μηνα και τα 8μηνα να είναι καθεστώς).

-- Εχει περάσει υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα στα δημοτικά κτίρια, φροντίδα πρασίνου στους προαύλιους χώρους των παιδικών σταθμών) σε ιδιώτες.

-- Εχει εξαγγείλει νέα δάνεια για αγορές οικοπέδων, από αμφισβητούμενους ιδιοκτήτες, ενώ ήδη το ύψος των δανείων φτάνει στα 35 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια δήλωναν ότι τα δάνεια έχουν σχεδόν εξοφληθεί και χρειάστηκαν επίμονες παρεμβάσεις μας για να αποκαλύψουν το πραγματικό ύψος του δανεισμού.

-- Μετέτρεψε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε τηλεδιασκέψεις για σχεδόν 2,5 χρόνια, για να αποφύγει τις παρεμβάσεις των κατοίκων. Εχει απονεκρώσει τη λειτουργία των διαμερισματικών συμβουλίων και των σχολικών επιτροπών, που συνεδριάζουν μόνο με διαδικτυακή ψήφο, χωρίς εισηγητικά».

Από την άλλη «η Λαϊκή Συσπείρωση, με πάνω από 400 παρεμβάσεις την τετραετία που πέρασε, πάλεψε για τις ανάγκες του λαού του Περιστερίου». Συγκεκριμένα, αναφέρει την πληθώρα παρεμβάσεων που έγιναν για φλέγοντα ζητήματα και διεκδικήσεις που προτάσσει, όπως για υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, για τα προβλήματα των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, για την προστασία των ΑμεΑ, για κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον μαζικό αθλητισμό, για όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά - αντισεισμικά - αντιπυρικά έργα, για τη στήριξη του πολιτισμού, την προστασία του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων κ.ά.

«Ο λαός του Περιστερίου πολλά χρόνια τώρα στήριξε τη διοίκηση Παχατουρίδη. Της έδωσε μία τεράστια δύναμη, που δεν την αξιοποίησε για να δυναμώσουν οι αγώνες, η αντίσταση, οι διεκδικήσεις. Αντίθετα, την αξιοποίησε για να βουλώσει το στόμα του λαού, για "άρτο και θεάματα", για να αθωώνει την όποια κυβέρνηση. Γι' αυτό άλλωστε οι μόνες φορές που ζοριζόταν η πλειοψηφία στον δήμο ήταν όταν γίνονταν κινητοποιήσεις από κατοίκους, εργαζόμενους, όταν γίνονταν απεργίες ή μαζικές διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις.

Η καθεμία ψήφος που θα πάει στη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα κατατεθεί στον αγώνα για μία πραγματικά 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Για να εκφραστεί δυναμικά το Περιστέρι του καθημερινού μόχθου, των εργατικών αγώνων, των λαϊκών δικαιωμάτων, της νεολαίας, της ιστορικής μνήμης», καταλήγει η διακήρυξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη νέα διοίκηση για την μπίζνα του Βοτανικού(2024-03-21 00:00:00.0)
Μαζί με τον λαό μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω(2023-10-04 00:00:00.0)
Με τους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κόντρα στον εκλεκτό ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ(2023-09-06 00:00:00.0)
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί...(2014-05-06 00:00:00.0)
Αντι-ΚΚΕ μένος απ' τη διοίκηση του δήμου(2012-11-28 00:00:00.0)
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!(2006-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ