Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Μαζί με τον λαό μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω

Μεγάλη συγκέντρωση στο Περιστέρι χτες το βράδυ

Ο Γιάννης Πρωτούλης
Ο Γιάννης Πρωτούλης
Το Περιστέρι των πολλών, των ανθρώπων του μόχθου, των λαϊκών οικογενειών χτες, στη μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφάσισε ότι στις 8 Οκτώβρη ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ, το αγωνιστικό του ψηφοδέλτιο, μπορεί και θα πάει πολύ πιο ψηλά στην πόλη και την Περιφέρεια.

Στη κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Κωνσταντίνα Κατσιάρη, η νεότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία και τόνισε ότι η νεολαία έχει επιλογή για να κάνει τη διαφορά.

«Είναι ζήτημα του καθενός και της καθεμίας να πάρει θέση, γιατί ψηφίζουμε για όλα και διεκδικούμε τα πάντα. Και αυτό το μήνυμα μπορεί να στείλει η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"... Επειδή τη δική μας φωνή δεν την πνίγει το νερό, δεν λερώνει η λάσπη, δεν μαυρίζει στάχτη, επειδή αυτή τη φωνή δυναμώνει η αλληλεγγύη, την ενισχύει ο αγώνας, την αναδεικνύει η συλλογική διεκδίκηση, στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Περιστέρι, στηρίζουμε τους υποψήφιους που είναι για τους αγώνες και την κοινωνική τους δράση και όχι υποψηφίους βιτρίνας αποκομμένους από τα προβλήματα του λαού και την πάλη του», σημείωσε.

Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στον Δυτικό Τομέα.

Τώρα όλοι στη μάχη

«Θέλουμε έμπειρους αγωνιστές στην ανάπτυξη δράσης και αγώνων που ξέρουν να παλεύουν και ξέρουν να νικάνε και όχι εντολοδόχους του Μητσοτάκη, όπως ανακοίνωσε την επιθυμία του να είναι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γ. Πρωτούλης και έθεσε ερωτήματα που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία πριν την κάλπη, όπως:

«Πώς θα τους στριμώξουμε για μέτρα ουσιαστικής θωράκισης του λαού και των περιουσιών του; Πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση υπηρεσιών, για να μπει φρένο στην εργολαβοποίηση που φορτώνει περισσότερα βάρη στα εργατικά - λαϊκά στρώματα ώστε να κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι; Ποιος θα δυναμώσει τη διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών, κόντρα σε αυτήν την πολιτική;».

«Σίγουρα όχι με τους εκλεγμένους των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε δήμους και Περιφέρειες που είναι οι "τοποτηρητές" της κυρίαρχης πολιτικής ελέγχοντας την υλοποίησή της», απάντησε.

Αναφέρθηκε επίσης στο 2,1% του ΑΕΠ πλεόνασμα που «είναι ο στόχος και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού και θα πληρωθεί με περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, μισθούς και συντάξεις, με τα 13ωρα του Γεωργιάδη και εμπορευματοποίηση των πάντων, ακόμα και του αέρα που ανασαίνουμε. Το πληρώνουμε με την έλλειψη υποδομών βασικών, τη μη χρηματοδότηση για έργα για τις λαϊκές ανάγκες. Θα το εγκρίνουμε με την ψήφο μας ή με την αποχή από την κάλπη; Οχι δεν πρέπει να το εγκρίνουμε. Από την επιλογή μας την Κυριακή πρέπει να δείξουμε την πρόθεσή μας, την απόφασή μας να το αντιπαλέψουμε, να συγκρουστούμε».

Ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου
Ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου
Κλείνοντας την ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε:

«Οι εργαζόμενοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους που προσκυνούν την παραπάνω πολιτική, που την έχουν υπηρετήσει ήδη από άλλες θέσεις, που δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στους υποψηφίους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είναι γνωστοί για τις μάχες που δίνουν σε κάθε μετερίζι, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές.

Αυτές οι δύο αντίθετες πολιτικές έχει συμφέρον ο λαός μας να βρεθούν αντιμέτωπες και την Κυριακή στις 15 Οκτώβρη, στον δεύτερο γύρο! Για να προβληθούν ακόμα πιο επιθετικά τα σύγχρονα δικαιώματα, αυτά που μπορεί σήμερα να απολαμβάνει ο λαός και του τα στερεί η θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να δυναμώσουν η οργάνωση και η συλλογική διεκδίκηση για όλα τα παραπάνω, κόντρα στη συναίνεση που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα του συστήματος και εκφράζεται και στην Τοπική Διοίκηση, με τους κοινούς υποψηφίους, τις "μεταγραφές" και τις ανταλλαγές στελεχών μεταξύ τους.

Τώρα όλοι στη μάχη!

Μαζί με δεκάδες χιλιάδες με τους οποίους βρεθήκαμε τους τελευταίους μήνες σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, κάνουμε τη νύχτα μέρα.

Να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Ετσι που από τις 9 Οκτώβρη να δοθεί ακόμα πιο επιθετική απάντηση: "Με τις ζωές μας, όχι με τα κέρδη τους!".

Γιατί ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Με όλες μας τις δυνάμεις

Στην ομιλία του ο Γ. Σιδέρης ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι τις μέρες που απομένουν «δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Για να πείσουμε και τον τελευταίο Περιστεριώτη και Περιστεριώτισσα να ρίξει στην κάλπη τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο. Σπάμε την ομερτά, τη συνωμοσία του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει τα πανελλαδικά και τα τοπικά ΜΜΕ ενάντια στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Τη δουλειά τους κάνουν κι αυτοί. Γιατί τo Περιστέρι δεν ήταν ποτέ ένα. Ηταν πάντα δύο.

Το ένα, που ούτε εκφράσαμε, ούτε θέλουμε να εκφράσουμε είναι πολύ μικρό σε αριθμό και μίζερο. Αποτελείται από τους λιγοστούς μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης, τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, τους μεγαλεμπόρους, τους καναλάρχες, τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους αχυρανθρώπους τους. Αυτοί έχουν δήμαρχο, έχουν κόμματα που τους εκφράζουν και πρέπει να χάσουν.

Το άλλο, το πραγματικό Περιστέρι, είναι αυτό των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας που πνίγεται σε αδιέξοδα αλλά έχει όνειρα, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των συνταξιούχων, των μεταναστών, των γυναικών. Είναι το Περιστέρι των εργατικών αγώνων των σωματείων και των συνδικάτων, των λαϊκών δικαιωμάτων και του αγώνα των κατοίκων για να σώσουν τις γειτονιές, της ιστορικής μνήμης».

Επισήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια «είδαμε πολλά καλά παιδιά της γειτονιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά μια χαρά σήκωναν το χέρι τους για να ψηφίσουν απολύσεις, δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβίες. Και μια χαρά βούλωναν το στόμα τους για να μη διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για την πόλη. Οι λιγοστοί που απειθάρχησαν στις εντολές της διοίκησης Παχατουρίδη και αυτοί μαζί μας είναι πλέον.

Γιατί το δίλημμα που υπάρχει στο Περιστέρι είναι απλό: Θα συνεχίσουμε με δήμαρχο τον εκλεκτό της ΝΔ Παχατουρίδη που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προσκυνήσουν ή με τους αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης";».

Υπογράμμισε πως ο πολύς κόσμος στο Περιστέρι που «λέει "Οχι άλλο Παχατουρίδη" μπορεί να εκφραστεί, έχει επιλογή» και συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε δυναμικά το Περιστέρι των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Μέχρι την Κυριακή κάνουμε τη νύχτα μέρα, για την ακρίβεια ρίχνουμε κόκκινο στη νύχτα, δυναμώνουμε πολύ και φτάνουμε ψηλά τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον δήμο Περιστερίου και την Περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ