Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ - ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συντονισμένη δράση για την προστασία των δασών

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι της Αττικής, παλεύοντας για την υπεράσπιση των δασών και του φυσικού πλούτου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάρνηθα και άλλα βουνά της Αττικής, όπως και σε όλη τη χώρα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών ο Θανάσης Αβραμόπουλος, από τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο ο Γιάννης Δερμιτζόγλου και από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης ο Χρύσανθος Κυριαζής. Οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο κατέληξαν σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση που έγινε στις 11/9 και όπου, αφού σημειώνεται η οργή για τα 1,5 εκατ. στρέμματα που κάηκαν φέτος και το εξευτελιστικό 0,04% του κρατικού προϋπολογισμού για «δασοπροστασία», τονίζεται:

«Δεν θα μείνουμε θεατές, να αντικρίζουμε για άλλη μια φορά τα αποκαΐδια. Βρεθήκαμε στα ίδια μέρη, περάσαμε τις ίδιες δυσκολίες, συναντηθήκαμε και στο παρελθόν για να σταματήσουμε την επέλαση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα βουνά, για να προστατέψουμε από τα κοράκια της "πράσινης ανάπτυξης" αυτό που τώρα μας παίρνει η φωτιά, τα δάση, τον ζωτικό μας χώρο.

Η απάντησή μας και τώρα πρέπει να είναι η συντονισμένη δράση των ορειβατικών συλλόγων, έχουμε ευθύνη να δώσουμε απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι θα είναι τα πράγματα από εδώ και πέρα, όταν θα πιάνει φωτιά δεν θα σβήνει, θα βλέπουμε να καίγονται τα δάση, σαν θεατές στο ίδιο έργο κάθε χρόνο.

Λέμε σε όλους αυτούς που βλέπουν ευκαιρίες για κέρδος στα καμένα να μη χαίρονται, θα μας βρουν μπροστά τους!».

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση οργανώνεται κοινή πεζοπορία όλων των συλλόγων της Αττικής στα καμένα της Πάρνηθας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, καθώς και συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία της Χασιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ