ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Να καταδικάσουμε την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει

Από τη συγκέντρωση στη Χαλκίδα
Από τη συγκέντρωση στη Χαλκίδα
Μαζική ήταν η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Χαλκίδα, όπου συναντήθηκαν εκατοντάδες αγωνιστές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Γρανέτα Τσιβίκα, υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Στέφανος Μουτουσίδης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Παρευρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας στάθηκε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης, τονίζοντας τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες τόσο της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και όλων όσοι ασκούν ή άσκησαν διοίκηση στην Περιφέρεια και τους δήμους. «Αυτά τα γεγονότα, δηλαδή οι καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές περιοχές τόσο της Στερεάς όσο και της Θεσσαλίας, βάζουν επιτακτικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές το ζήτημα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από φυσικούς κινδύνους. Εδώ και έναν μήνα συνεχώς βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες μιας πολιτικής που αδιαφορεί συνειδητά απέναντι στους κινδύνους που περικλείουν τα διάφορα φυσικά φαινόμενα αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας δεν έχει παρθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Καλούμε τον λαό της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι δεσμευμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων. Στις 8 Οκτώβρη να καταδικάσει τους ενόχους για τη σημερινή κατάσταση, την κυβέρνηση, τη δημοτική και περιφερειακή αρχή και τους συνδυασμούς που στηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζεται, την πολιτική που μας καίει και μας πνίγει. Καλούμε όλους όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί και καταλαβαίνουν ότι σήμερα δεν μπορεί να στηρίζεις τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να μιλάς και για τα συμφέροντα του λαού, να συμπορευτούν μαζί μας, να εμπιστευτούν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και να συνταιριάξουμε τα βήματά μας στους αγώνες του αύριο».

Την ανάγκη να ενισχυθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» στις εκλογές της Κυριακής ανέδειξε από την πλευρά της η Γρ. Τσιβίκα.

Ασκησε κριτική στην απερχόμενη δήμαρχο και εκ νέου υποψήφια, κα Βάκα, η οποία προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, σημειώνοντας ότι 4 χρόνια έχει ακολουθήσει πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τόνισε ότι ο δήμος Χαλκιδέων είναι ανοχύρωτος απέναντι σε πλημμύρες και φωτιές, το Νοσοκομείο και οι δομές Υγείας έχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, αρκετά σχολεία παραμένουν σε κατάλληλες εγκαταστάσεις και χωρίς προσεισμικό έλεγχο, υποδομές όπως τα δίκτυα ομβρίων υδάτων και ύδρευσης έχουν εγκαταλειφθεί, ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας έκλεισε και στη διαχείριση των απορριμμάτων προωθείται η ιδιωτικοποίηση και οι ΣΔΙΤ. Την ίδια ώρα, χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με την αντεργατική πολιτική.

Επίσης, άσκησε κριτική στον υποψήφιο κ. Σπύρου, που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι επιδιώκει να αποσπάσει την ψήφο του λαού, των εργαζομένων, προβάλλοντας την ενίσχυση του «τουριστικού προφίλ της Χαλκίδας» και λέγοντας ότι δήθεν αυτό θα είναι προς όφελος όλων. Ενώ επισήμανε ότι ούτε ο συνδυασμός της κας Παππά, που απαρτίζεται και αυτή από δυνάμεις της ΝΔ, αποτελεί λύση και εναλλακτική επιλογή για τα λαϊκά στρώματα. «Τα σχέδιά τους αφορούν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Αυτοί είναι!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Γρανέτα Τσιβίκα, αναδεικνύοντας τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υπόλοιποι συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο της Χαλκίδας.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στη δράση και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανάδειξη και την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΛΗΞΟΥΡΙ
Στην πρώτη γραμμή για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα

Τα μεγάλα προβλήματα του Μαντζαβινάτειου Γενικού Νοσοκομείου και της Ενωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ» αναδείχθηκαν στις περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ληξουρίου, προχτές, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο και τη συμμετοχή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση.

Στις συζητήσεις με το προσωπικό αλλά και τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ζωή Μοσχονά, έγινε εκτενής αναφορά στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Οπως τονίστηκε, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν καθιστά λειτουργική, με όρους νοσοκομείου, την ύπαρξη του ιδρύματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μη λειτουργία της παθολογικής κλινικής από το 2015 και μετά, ως αποτέλεσμα των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων γιατρών, που δεν αναπληρώθηκαν.

Πάνω από 10 γιατροί πήραν σύνταξη ή παραιτήθηκαν, χωρίς ποτέ να αντικατασταθούν τα τελευταία 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργική η συγκεκριμένη κλινική. Πρόκειται για ένα από τα πολύ σημαντικά προβλήματα, που οξύνεται συνεχώς, λόγω της μη πραγματοποίησης όλων των αναγκαίων προσλήψεων γιατρών και εργαζομένων με σταθερές σχέσεις εργασίας. Σήμερα, το υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ολόκληρης περιοχής με όρους εντατικοποίησης και αυτοθυσίας, όπως σημειώθηκε.

Το νοσοκομείο, επίσης, παραμένει με τα προβλήματα που του άφησαν οι σεισμοί το 2014. Ποτέ δεν προχώρησε το έργο αποκατάστασης των ζημιών, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) και των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις φορές έχει δικαιωθεί σε ενστάσεις του ο ανάδοχος εργολάβος χωρίς να κάνει το ελάχιστο έργο. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ (με υπουργό τον Κ. Αχ. Καραμανλή), τον «δικαίωσε» αντίστοιχες φορές δίνοντάς του και αποζημίωση!

«Για όλα αυτά καμιά αναφορά δεν έχει γίνει από τη σημερινή δημοτική αρχή, ούτε από την Περιφέρεια», επισημάνθηκε από τον Δημήτρη Μαντζουράτο, ο οποίος σημείωσε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η «Λαϊκή Συσπείρωση», από θέση αρχής, όχι μόνο αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα, αλλά μαζί με τον λαό αγωνίζεται για την επίλυσή τους, απέναντι στην έως και σήμερα λογική που θεωρεί ότι ο δήμος δεν έχει ευθύνη.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ», που φιλοξενεί σε δύο δομές περίπου 20 τρόφιμους σε εκπαιδευτικές δράσεις και διημέρευση, αναδείχθηκαν τα προβλήματα έλλειψης χρηματοδότησής και προσωπικού. Η κάλυψη όλων των αναγκών γίνεται μόνο μέσα από «θνησιγενή», συνεχώς ανακυκλούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μόνιμη και απρόσκοπτη ροή χρηματοδότησης των συγκεκριμένων δομών.

Η Ενωση δίνει μεγάλο αγώνα με διάφορες δράσεις, για να αποφευχθεί το σταμάτημα της λειτουργίας των δομών και ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους τρόφιμους, τις οικογένειές τους, το προσωπικό που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του.

  • Το πολιτικό άνοιγμα στην περιοχή της Παλικής συνεχίζεται στο Ληξούρι, στα χωριά, σε χώρους δουλειάς, καλώντας ταυτόχρονα και στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης (8 μ.μ.), με ομιλία της Αλεξάνδρας Μπαλού, υποψήφιας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, και του Δημήτρη Μαντζουράτου.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες του λαού

Εκατοντάδες Λευκαδίτες, σε κλίμα ενθουσιασμού, κατέκλυσαν την περασμένη Δευτέρα την κεντρική πλατεία της Λευκάδας στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναστάσιος Δρακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Λευκάδας, και η Ευγενία Κολυβά, περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψήφια. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Βαγγέλης Βερροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος δήμου Λευκάδας.

Στον χαιρετισμό του ο Α. Δρακόπουλος μετέφερε την αγανάκτηση του εργατόκοσμου στο νησί και τον βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων, που στενάζουν κυριολεκτικά από τη λογική «πάμε και όπου βγει» που εφαρμόζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους, ενώ κάλεσε τη νέα γενιά να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και στις εκλογές για να βγουν στο προσκήνιο οι δικές της ανάγκες.

Η Ευγ. Κολυβά κάλεσε τον κόσμο να μην υποκύψει σε εκβιασμούς και ταξίματα που γίνονται, ενώ υπογράμμισε ότι «αν θέλουμε να βρούμε τον πιο ικανό που ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των Λευκαδιτών, μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" μαζί με τον λαό μπορεί να λύσει ζητήματα, να ανακουφίσει, να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική, όπως το έπραξε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Β. Βερροιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προκλητική προσπάθεια απαγόρευσης κάθε οικοδομικής δραστηριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες που απαιτούν οι «επενδυτές» του Τουρισμού, με τη στήριξη της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ (Καλός) και τον συνδυασμό της ΝΔ (Σολδάτος), ενώ οι όποιες διαφοροποιήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Δρακονταειδής) δεν αναιρούν τη βασική τους συμφωνία με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις. Υπενθύμισε ότι αν αποτράπηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός ήταν εξαιτίας της κινητοποίησης του Συνδικάτου Οικοδόμων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τη στήριξη των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αντίστοιχα, ήταν η κινητοποίηση του λαού που όρθωσε εμπόδια στην υλοποίηση των σχεδιασμών για τη δήμευση της λαϊκής περιουσίας με το ζήτημα των δασικών χαρτών και της ιδιωτικοποίησης του Κάστρου. Οι σχεδιασμοί αυτοί πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου, ανέφερε, για να καλέσει τους οικοδόμους, τους επαγγελματίες στον κλάδο των κατασκευών και τους Λευκαδίτες συνολικά να γεμίσουν την κάλπη με κόκκινα γαρύφαλλα, για να βγουν πιο δυνατοί αύριο.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αντί να μαζέψει τα σκουπίδια και τα λύματα κατεβάζει τα πανό της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«

Ο λαός της πόλης θα γυρίσει την πλάτη στη δημοτική αρχή Καλογιάννη, σε αυτούς που εγκατέλειψαν τον λαό της πόλης στο έλεος των πλημμυρών, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας, με αφορμή την καταστροφή προπαγανδιστικού υλικού της από συνεργεία του δήμου Λάρισας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει ότι η διοίκηση του δήμου Λάρισας:

-- «Δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, να ενισχύει τα αναχώματα της εξωτερικής κοίτης του Πηνειού, να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια, να ετοιμάσει και να μοιράσει έγκαιρα σακιά με άμμο κ.λπ.

-- Δεν κινητοποίησε το Δημοτικό μαγειρείο, το οποίο θα μπορούσε να μοιράσει χιλιάδες μερίδες φαγητού στους πληγέντες.

-- Δεν οργάνωσε την απάντληση και τον καθαρισμό κατοικιών, αφήνοντας χιλιάδες κόσμου να παλεύουν με τα λύματα.

-- Δεν πήρε όλα τα μέτρα για να μην πλημμυρίσουν και βγουν εκτός λειτουργίας κρίσιμες εγκαταστάσεις, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί της Λάρισας και της Μάνδρας, και έτσι χιλιάδες τόνοι λυμάτων καταλήγουν στον Πηνειό και στα σπίτια μας, ως αποτέλεσμα της πλημμύρας...

-- Δεν οργάνωσε έγκαιρα και με συνέχεια την αποκομιδή του τεράστιου όγκου κατεστραμμένων οικοσκευών, με αποτέλεσμα στις γειτονιές της πόλης να εξακολουθούν να υπάρχουν βουνά μολυσματικών αποβλήτων, όπως, για παράδειγμα, στη Νέα Σμύρνη, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, στη Φαλάνη...

Αλλά, από την άλλη, τους πείραξαν τα πανό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους προκαθορισμένους στύλους από τη διακομματική επιτροπή!!! Πανό τα οποία κατέβασαν άμεσα με περίσσιο ζήλο, αντί να πάνε να μαζέψουν τα σκουπίδια και τα λύματα από τις γειτονιές της πόλης που γίνεται χαμός...

Ο λαός της πόλης θα γυρίσει την πλάτη στη δημοτική αρχή Καλογιάννη, σε αυτούς που εγκατέλειψαν τον λαό της πόλης στο έλεος των πλημμυρών, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ