ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2023
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γονιών μας ΒΑΪΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ, μαχητών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, καθώς και στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου, φίλου, κομμουνιστή γιατρού και δημοτικού συμβούλου Μενιδίου Αττικής ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗ, που χάσαμε πρόσφατα, προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ, για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ωρωπού.

Νικ. και Αθαν. Τσατσαλίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Ανάληψης της ΚΟΘ του τιμημένου ΚΚΕ, που ήταν πιστή οπαδός του.

Τα παιδιά της Αντώνης - Σοφία - Γιάννης

***

ΦΩΤΟ 3

Για τα 105 χρόνια του ΚΚΕ δίνουμε 150 ευρώ στη μνήμη των συντρόφων μας ΣΤΕΛΙΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ, ΗΛΙΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ και ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΑ-ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ.

Οικογένεια Ανδρουλάκη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ, αγωνιστή για μια καλύτερη κοινωνία, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 20 ευρώ για την ονομαστική του εορτή και την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Εμπόρων του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Στέλλα

***

ΦΩΤΟ

Προσφέρω οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 30 ευρώ στη μνήμη της συζύγου μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΑ.

Βασίλης Κοσμάς

ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΣΜΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΑ ΒΟΥΛΒΟΥΛΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ
Τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Μαρία Παπαδά

Σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν, το Σάββατο το μεσημέρι, μαζί με την οικογένεια και τους οικείους της, την Μαρία Παπαδά, μέλος του ΚΚΕ και εργαζόμενη στον κλάδο των logistics.

Στην τελετή αποχαιρετισμού πήραν τον λόγο ο Κωνσταντίνος Κώνστας, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, και ο Αλέξης Τσοκάνης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ασπροπύργου και δημοτικός σύμβουλος.

Η Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο. Στα μαθητικά της χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Σε ηλικία 19 χρόνων αρχίζει να εργάζεται στη «Βιοχαρτική». Αργότερα στο μαγαζί οικοδομικών υλικών του αδερφού της. Παράλληλα αγωνίστηκε για να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά, κάνοντας ακόμη και δύο δουλειές και παρά τις προσωπικές της δυσκολίες τα έβγαζε πέρα. Ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις, όπως όταν απολύθηκε μαζί με άλλους εργαζόμενους από τον Μέκαλη και έμεινε για αρκετό καιρό άνεργη, στάθηκε με ψηλά το κεφάλι. Ηταν πραγματικός βράχος για την οικογένειά της.

Μέσα σε τέτοιες δυσκολίες, δυνάμωσε και η θέλησή της να παλέψει οργανωμένα για μια καλύτερη ζωή, για μία δίκαιη κοινωνία, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Υπήρξε επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Ενα σωματείο το οποίο ακόμη και σήμερα αποτελεί πραγματικό αποκούμπι για πολλούς εργαζόμενους σε αποθήκες και logistics της περιοχής. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάντοτε παρούσα στη δουλειά του Κόμματος, στον Ασπρόπυργο, υποψήφια για πολλά χρόνια με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στον δήμο, ενεργή σε όλες τις μάχες, κρατούσε επαφή με πολύ κόσμο που τη γνώριζε και την εκτιμούσε.


«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος Αποστόλης Μπολτσής

«Εφυγε» χτες από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφος Αποστόλης Μπολτσής, στα 65 του.

Γεννήθηκε στη Μούχα Καρδίτσας. Στα 12 του ξεκίνησε να δουλεύει στην πόλη της Καρδίτσας, ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε σε νυχτερινό Γυμνάσιο.

Εντάχθηκε στο Κόμμα το 1981, στην Πανοικοδομική. Δούλεψε ως ηλεκτρολόγος, ενώ ήταν και δραστήριο μέλος στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Πέρασε από διάφορες υπεύθυνες θέσεις του Κόμματος στον χώρο των Κατασκευών, ως μέλος της Αχτίδας της. Διετέλεσε για χρόνια και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας.

Υπεύθυνος και συνεπής σύντροφος σε όλα του. Κράτησε αταλάντευτη στάση σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Κόμματος, όπως στη διάσπαση την περίοδο '89 - '91.

Ηταν σύντροφος που πάλεψε παλικαρίσια και με μαρξιστική συγκρότηση τις αναποδιές της ζωής και την ανίατη ασθένειά του. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, και ενώ τον είχε χτυπήσει ήδη ο καρκίνος, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των συνταξιούχων.

Η Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Γκύζη, που ήταν μέλος της, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στον γιο του, σύντροφο Μένιο, και στην γυναίκα του, Βαρβάρα.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να πάρουν τη θέση του πολλοί από τις νεότερες γενιές», τονίζουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ