ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Απρίλη 2024
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θλίψη και οργή για την τραγική κατάσταση στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

Την αθλητική εγκατάσταση επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων συντήρησης και ανακαίνισης

Εμφανή και επικίνδυνα είναι τα σημάδια εγκατάλειψης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο
Εμφανή και επικίνδυνα είναι τα σημάδια εγκατάλειψης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο
Στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο και ειδικά στο κολυμβητήριο περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή, με αφορμή και τον πρόσφατο τραυματισμό αθλητριών.

Στη διάρκεια της περιοδείας διαπιστώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του κολυμβητηρίου, επιβεβαιώνοντας τους μεγάλους κινδύνους που διατρέχουν οι αθλητές, αλλά και την ακαταλληλότητα του χώρου για τις προπονήσεις.

Ο Γιάννης Δελής συνομίλησε με εργαζόμενους και αθλητές και δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις πολύμορφα, για να έχει ο λαός της πόλης σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία δήλωσε: «Η κατάσταση του Ποσειδώνειου Αθλητικού Κέντρου μας γεμίζει θλίψη και οργή, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κολυμβητήριο. Είναι τέτοιο το μέγεθος της εγκατάλειψης, που έχει οδηγήσει ακόμη και σε τραυματισμούς παιδιών στα πλακάκια του κολυμβητηρίου. Είναι εμφανής η έλλειψη προσωπικού. Θα έπρεπε να υπάρχει ιατρείο για τα 2.000 παιδιά που αθλούνται, να υπάρχει επαρκές προσωπικό για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Πρέπει να υπάρξει γενναία συντήρηση και ανακαίνιση του κολυμβητηρίου, να δημιουργηθούν περισσότερα κολυμβητήρια για μια τόσο μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί για τον λαό της πόλης όσα δικαιούται σε επίπεδο σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και καλούμε και τα σωματεία, τους φορείς της πόλης να δυναμώσουν τη διεκδίκησή τους».

Τα προβλήματα του Ποσειδωνίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του κλιμακίου του ΚΚΕ με γονείς αθλούμενων
Τα προβλήματα του Ποσειδωνίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του κλιμακίου του ΚΚΕ με γονείς αθλούμενων
SUPER LEAGUE
Στην κορυφή η ΑΕΚ, πέρασε 2ος ο ΠΑΟ

Στην επέτειο των 100 χρόνων της η «Ενωση» ανέβηκε ξανά 1η

Με επιστροφή στην κορυφή της Super League γιόρτασε η ΑΕΚ τη συμπλήρωση 100 χρόνων Ιστορίας της (13/4/2024), μετά την πολύτιμη νίκη της επί του Αρη στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Επίσης ο Παναθηναϊκός πλησίασε κι άλλο την 1η θέση, επικρατώντας της Λαμίας στη Λεωφόρο. Ρόλο στις βαθμολογικές ανακατατάξεις έπαιξε και η αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, ο οποίος μετατέθηκε για 1η Μάη λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο Conference League. Στα πλέι άουτ σημαντικό βήμα για την παραμονή έκανε ο Παναιτωλικός.

Στην «OPAP Arena» η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Αρη (Πόνσε 9', 14'), επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, είχαν αρκετές φάσεις πέραν των δυο γκολ, ενώ χάρη σε ένα από τα καλύτερά τους πρώτα ημίχρονα του τελευταίου διαστήματος έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη στο πρώτο 45λεπτο.

Χάρη σε μία ακόμα ανατροπή φέτος, ο Παναθηναϊκός απέφυγε την γκέλα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» νικώντας 3-1 τη Λαμία (Τσέριν 18', Μπερνάρ 60', 87' - Σλίβκα 14') και παραμένοντας με αξιώσεις στην κούρσα του τίτλου. Οι αξιόμαχοι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν, ωστόσο οι γηπεδούχοι, που είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ανέβασαν ρυθμούς, κυρίως στην επανάληψη, και με πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 69, ΠΑΟ 68, ΠΑΟΚ 67, Ολυμπιακός 63, Αρης 48, Λαμία 34 (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο)

Ανάσα για τον Παναιτωλικό

Σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία έκανε ο Παναιτωλικός μετά τη σπουδαία νίκη του στην Καισαριανή επί της Κηφισιάς με 1-0 (Λομονάκο 70'), που του κράτησε τον βαθμολογικό αέρα από την επικίνδυνη ζώνη και διατήρησε σε δύσκολη θέση την ομάδα της Αθήνας.

Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Ατιένζα 93'), Πανσερραϊκός - ΟΦΗ 2-2 (Κόστα 22', Μπετανκόρ 33' - Μπάκιτς 27', 75'), Βόλος - Ατρόμητος 2-2 (Γκαρσία 47', Γκλάβτσιτς 80' - Αθανασίου 18', Αντζιλέσκι 70' πέναλτι).

Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 34, Ατρόμητος 34, Πανσερραϊκός 32, ΟΦΗ 31, Βόλος 29, Παναιτωλικός 27, Κηφισιά 25, ΠΑΣ Γιάννινα 19.

Ενας αιώνας ΑΕΚ

Εντός της «ΟPAP Arena» κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ

Eurokinissi

Εντός της «ΟPAP Arena» κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ
Σε μια μεγάλη γιορτή που στήθηκε στη Ν.Φιλαδέλφεια, εκτός και εντός του γηπέδου, η ΑΕΚ τίμησε το Σάββατο 13 Απρίλη τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης, το 1924. Με κεντρικό σύνθημα «Τα 100 χρόνια είναι μόνο η αρχή», οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν πολυποίκιλο πρόγραμμα, το οποίο κορυφώθηκε με την απογείωση ειδικά σχεδιασμένου αερόστατου για τα 100χρονα, το οποίο προγραμματίζεται να πετάξει σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα άλλα η γιορτή είχε αναφορές στις ρίζες της Ενωσης στην Κωνσταντινούπολη και στο σωματείο Πέρα Κλουμπ, απ' όπου προήλθε η γέννηση της ΑΕΚ, σε σπουδαίες μορφές του συλλόγου, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, επίδειξη ακροβατικών κ.ά.

Το «παρών» στην κεντρική εκδήλωση εντός της «OPAP Arena» έδωσαν χιλιάδες φίλαθλοι και οπαδοί της ομάδας και σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, με τον τεχνικό, μάλιστα, Ματίας Αλμέιδα, να σβήνει τα κεράκια στην επετειακή τούρτα του συλλόγου.

Μηνύματα για την 100ή επέτειο εξέδωσαν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ του συλλόγου, η Ερασιτεχνική ΑΕ, παλιοί και νυν ποδοσφαιριστές καθώς αρκετοί πρώην και νυν αθλητές από όλα τα σπορ που καλλιεργεί ο σύλλογος.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε στην «OPAP Arena» και την επομένη, στον αγώνα ΑΕΚ - Αρη για το πρωτάθλημα, με τις εξέδρες να κοσμούν εντυπωσιακά κορεό αφιερωμένα στην ιστορία της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 - ΠΑΡΙΣΙ
Σήμερα η τελετή αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Και τυπικά πλέον η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, που θα διεξαχθούν την περίοδο 26 Ιούλη - 11 Αυγούστου, ξεκινάει σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου θα τελεστεί η παραδοσιακή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Βάσει του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί με πρωθιέρεια την ηθοποιό Μαίρη Μηνά, που θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία 11 ημερών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μέχρι να φθάσει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας στις 26 Απρίλη, όπου θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αναμένεται να φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μάη ενώ η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 μέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τελετή Εναρξης των Αγώνων στις 26 Ιούλη.

SUPER LEAGUE 2
Συνέχισαν με νίκες Λεβαδειακός και Kallithea

Την πορεία τους προς την άνοδο στη Super League συνέχισε ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Λεβαδειακός και αντίστοιχα η Kallithea στον 2ο μετά τις σημαντικές εκτός έδρας νίκες τους έναντι των ΑΕΚ Β' και Καλαμάτας αντίστοιχα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ στη Super League 2.

Τα αποτελέσματα:

1ος Ομιλος: ΑΕΚ Β' - Λεβαδειακός 0-2, Νίκη Βόλου - Μακεδονικός 1-1. Στη βαθμολογία προηγείται ο Λεβαδειακός με 38 β. και ακολουθεί η ΑΕΛ με 28 β.

2ος Ομιλος: Καλαμάτα - Κallithea 0-1, Ιωνικός - Ηλιούπολη 2-2. Στη βαθμολογία προπορεύεται η Kallithea με 31 β. και ακολουθούν τα Χανιά με 28.

Για τα πλέι άουτ είχαμε: 1ος Ομιλος: Αιολικός - Κοζάνη 0-0. Καμπανιακός - Ηρακλής 0-1, ΠΑΟΚ Β' - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0. 2ος Ομιλος: Ολυμπιακός Β' - Παναθηναϊκός Β' 0-1, Διαγόρας - Γιούχτας 1-0, Παναχαϊκή - Αιγάλεω 1-0.

CHAMPIONS LEAGUE
Σφραγίζονται τα ημιτελικά

Τα εισιτήρια για τα ημιτελικά του φετινού Champions League σφραγίζονται σήμερα και αύριο, με τις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο Μάντσεστερ, όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σίτι υποδέχεται την πολυνίκη του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης, με τις δύο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 3-3 στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη. Ανοιχτά είναι τα πράγματα και στο ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου - Αρσεναλ, μετά το 2-2 στο Λονδίνο, ενώ προβάδισμα πρόκρισης έχουν πάρει η Μπαρτσελόνα (μετά το «διπλό» 2-3 επί της Παρί Σεν Ζερμέν) και η Ατλέτικο Μαδρίτης (μετά την εντός έδρας νίκη επί της Ντόρτμουντ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα Τρίτη (22.00): Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν (Cosmote Sport 2), Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sport 3)

Αύριο Τετάρτη (22.00): Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης (Cosmote Sport 2), Μπάγερν Μονάχου - Αρσεναλ (Cosmote Sport 3)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ιστορικός τίτλος για τη Λεβερκούζεν

Στην κορυφαία στιγμή στα 120 χρόνια ζωής του συλλόγου έφθασε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας κατακτώντας την Μπουντεσλίγκα. Οι «Εργάτες» (όπως είναι το παρατσούκλι της ομάδας) για την 29η αγωνιστική επιβλήθηκαν της Βέρντερ Βρέμης με το ευρύ 5-0 φθάνοντας και μαθηματικά στην κατάκτηση του τίτλου 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ετσι ολοκλήρωσαν με ιδανικό τρόπο την εξαιρετική πορεία τους ενώ κατάφεραν να δώσουν και ένα τέλος στην 11χρονη κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου στους τίτλους. Μετά την 29η αγωνιστική η ομάδα του Λεβερκούζεν προηγείται στη βαθμολογία με 79 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Μπάγερν Μονάχου και Στουτγκάρδη με 63 β.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ