ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2024
Σελ. /24
Το ΚΚΕ με συνέπεια απέναντι στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης»

Περιοδεία στα ορυχεία και τους ΑΗΣ Κοζάνης πραγματοποίησε η Τίνα Κουζιάκη

Στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της Κοζάνης έφτασε το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη, στο Νότιο Πεδίο, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V. Σε κάθε σταθμό, κάλεσε τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθούν την επόμενη μέρα οι αγώνες και οι διεκδικήσεις τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης με τις συνέπειές της στον λαό ειδικά στην περιοχή, τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ακρίβειας, η κατάσταση του συστήματος Υγείας στην περιοχή, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πόλεμο.

Η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματά τους και αντιμάχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι μία βάρβαρη, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική.

Είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» - απολιγνιτοποίησης, που για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας και των κατασκευών καταδικάζει τον λαό μας στην ενεργειακή φτώχεια, τη μετανάστευση λόγω ανεργίας, την καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ.

Επίσης ανέδειξε τις συνέπειες της πολιτικής αυτής στα δικαιώματα των εργαζομένων με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη δουλειά για μεγάλο μέρος των εργαζομένων χωρίς ΣΣΕ, την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων που θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

Ολα αυτά τη στιγμή που ο όμιλος ΔΕΗ ΑΕ σπάει ρεκόρ κερδοφορίας και στοχεύει σε ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στηρίζονται στη θυσία των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως μπαίνει μπροστά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, όπως έκανε και στην περιοχή, συμμετέχοντας και οργανώνοντας μεγάλους αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών της Φθιώτιδας

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες στην περιοχή της Λαμίας πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο πλαίσιο αυτό περιόδευσε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που βιώνουν τόσο στον χώρο δουλειάς όσο και συνολικότερα. Τόνισε ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει στην πράξη την τεράστια συμβολή των υγειονομικών στην περίθαλψη των ασθενών, αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις στον χώρο της Υγείας και στηρίζοντας τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, ενώ επισήμανε ότι οι όλο και πιο αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, της εντατικοποίησης, της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των μεγάλων περικοπών των αποδοχών τους, πηγάζουν από τις Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ. Είπε ότι αυτές οι αντεργατικές και αντιλαϊκές Οδηγίες και κατευθύνσεις έχουν ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο απ' όλους τους εκλεγμένους των άλλων κομμάτων και στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν με διαδοχικούς αντιλαϊκούς νόμους απ' όλες τις κυβερνήσεις, όπου η καθεμιά συμπλήρωνε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.

Σημείωσε επίσης ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ είναι υπέρμαχοι της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με τα λαϊκά δικαιώματα για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να θεωρούνται εμπόρευμα και την ίδια ώρα κόστος για το αστικό κράτος και συνεχώς να περικόπτονται.

Συνεχίζοντας, ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΚΟ Φθιώτιδας, συνολικότερα το ΚΚΕ, για την ανάδειξη των προβλημάτων και των τεράστιων ελλείψεων στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας, αλλά και για την οργάνωση και στήριξη των διεκδικήσεων των υγειονομικών και του Σωματείου τους. Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ
Φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακοί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή περιόδευσε χθες το πρωί ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.

Στη διάρκεια της περιοδείας μίλησε με εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Πρυτανείας, μέσα σε πολύ θετικό κλίμα, που αποτύπωσε την αναγνώριση της συμβολής του ΚΚΕ τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων όσο και στη μαχητική ανάπτυξη των διεκδικητικών αγώνων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η μεγάλη υποστελέχωση και η εντατικοποίηση που προκύπτει εξαιτίας της, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων απασχολείται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, αλλά και οι επιπτώσεις από την πολύχρονη διαρκή υποχρηματοδότηση.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ συναντήθηκε με διδάσκοντες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμήματος Νομικής, οι οποίοι περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους. Η συζήτηση επεκτάθηκε στον χαρακτήρα της ΕΕ, στις ανισότητες και στην ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Κ. Γουλιάμος ανέδειξε ότι η χρηματοδότηση στην Ερευνα, η ίδια η Ερευνα και συνολικά οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται προς την εξασφάλιση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.

Στη διάρκεια της περιοδείας μίλησε σε φοιτητές στο αμφιθέατρο στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και στη Νομική, όπου συναντήθηκε με 4ετείς φοιτητές.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην εμπλοκή της ΕΕ και της χώρας μας στους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Μετέφερε την εικόνα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπου είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο, παρά την τεράστια καταστολή, όπως και στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, όπου πριν λίγο καιρό δέχτηκαν την επέμβαση των ΜΑΤ, δεν σκύβουν το κεφάλι.

Και κάλεσε τους φοιτητές, συνολικά τη νέα γενιά να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, και αυτήν την απόφαση να την εκφράσουν και με την ψήφο τους στις 9 Ιούνη.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Κ. Γουλιάμος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Ομιλίες υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Σήμερα Παρασκευή

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Γαλατσίου καλούν στη λεωφόρο Βεΐκου 4 (μπροστά από την Εθνική Τράπεζα). Θα μιλήσουν ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, και ο Παναγιώτης Κατίκας.

-- Στις 7 μ.μ. στο Πολυκέντρο Σητείας εκδήλωση με θέμα την «πράσινη μετάβαση». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης καλούν στην πλατεία Αποστολάτου στη Βούλα. Θα μιλήσουν ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του Κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, και η Βικτωρία Κούτση.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Αμπελόκηπων καλούν στην πλατεία Πανόρμου. Θα μιλήσουν η Κλειώ Χριστοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ 2ου Διαμερίσματος Αθήνας καλούν στον Αγιο Σώστη, στον Νέο Κόσμο. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Γεράκη και η Ιωάννα Κολοβού.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Χορτιάτη εκδήλωση με θέμα «Τα κέρδη τους ή η υγεία μας - Με το ΚΚΕ για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού». Θα μιλήσει ο Ηλίας Κονδύλης.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Σκοπέλου καλεί σε συγκέντρωση στην παραλία, με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στα Ροΐτικα της Πάτρας. Θα μιλήσουν οι Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, και Βαγγέλης Κατσακούλης.

-- Στις 8 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας καλεί στην αίθουσα ΚΑΣΟΑ «Δαναός» στην Πυργέλλα, σε εκδήλωση για το ζήτημα της ύδρευσης - άρδευσης. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας.

-- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Σάμου καλεί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σε εκδήλωση με θέμα τη γυναικεία ανισοτιμία. Θα μιλήσει η Χριστίνα Σκαλούμπακα.

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Σαντορίνης καλεί στην πλατεία στο Καμάρι (εμπορικό κέντρο). Θα μιλήσει η Δήμητρα Σταματέλου.

-- Στις 8 μ.μ. στην Ανθούπολη στα Γιάννενα, στο τσιπουράδικο «Θέμης», θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας.

Αύριο Σάββατο

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Σαρωνικού καλούν στην κεντρική πλατεία Καλυβιών. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και η Ιωάννα Κολοβού.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Πατησίων καλούν στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας. Θα μιλήσουν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, και ο Παναγιώτης Κατίκας.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ στις Σέρρες, σε εκδήλωση με θέμα «Γιατί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αποτελεί κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές» θα μιλήσει ο Ηλίας Κονδύλης.

-- Στις 7 μ.μ., στην καφετέρια «Ευ ζην» στη Σιάτιστα Κοζάνης, σε σύσκεψη γυναικών, θα μιλήσει η Τίνα Κουζιάκη.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Ηρακλείου Αττικής καλούν στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Γεράκη και ο Νίκος Αγγελίδης.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Λυκόβρυσης - Πεύκης καλούν στο εκλογικό περίπτερο Πεύκης (εμπορικό κέντρο ΑΛΚΩ). Θα μιλήσουν η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και ο Κώστας Γουλιάμος.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λιτοχώρου θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος, και ο Κώστας Ιντζές.

-- Στις 8 μ.μ. στην Πρέβεζα, στην παραλία στα δικαστήρια, εκδήλωση με θέμα «Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών στον αντίποδα του σχολείου των δεξιοτήτων της ΕΕ». Θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας.

Κυριακή 19 Μάη

-- Στις 11 π.μ., στο καφενείο του Μεσημερίου, θα μιλήσει ο Κώστας Ιντζές.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Αλίμου καλούν στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» (Κλούβα). Θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, και η Στέλλα Βαλαβάνη.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Κυψέλης καλούν στο Θεατράκι στη Φωκίωνος Νέγρη. Θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Γιώργος Στεφανάκης.

- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Ζωγράφου καλούν σε σύσκεψη γονέων στην πλατεία Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Ραφήνας καλούν στην κεντρική πλατεία Ραφήνας. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής του Κόμματος, η Ελένη Γερασιμίδου και η Βικτωρία Κούτση.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Νέας Σμύρνης καλούν στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Τάτσης και η Κατερίνα Γεράκη.

-- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας καλεί στο Βαθύ Μεγανησίου. Θα μιλήσει η Δήμητρα Σταματέλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ