Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΙΑΜΟΣ
Φοιτητές, ερευνητές, πανεπιστημιακοί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή περιόδευσε χθες το πρωί ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με τον Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.

Στη διάρκεια της περιοδείας μίλησε με εργαζόμενους στις υπηρεσίες της Πρυτανείας, μέσα σε πολύ θετικό κλίμα, που αποτύπωσε την αναγνώριση της συμβολής του ΚΚΕ τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων όσο και στη μαχητική ανάπτυξη των διεκδικητικών αγώνων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η μεγάλη υποστελέχωση και η εντατικοποίηση που προκύπτει εξαιτίας της, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς μεγάλος αριθμός εργαζομένων απασχολείται με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, αλλά και οι επιπτώσεις από την πολύχρονη διαρκή υποχρηματοδότηση.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ συναντήθηκε με διδάσκοντες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και του Τμήματος Νομικής, οι οποίοι περιέγραψαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους. Η συζήτηση επεκτάθηκε στον χαρακτήρα της ΕΕ, στις ανισότητες και στην ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Κ. Γουλιάμος ανέδειξε ότι η χρηματοδότηση στην Ερευνα, η ίδια η Ερευνα και συνολικά οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται προς την εξασφάλιση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.

Στη διάρκεια της περιοδείας μίλησε σε φοιτητές στο αμφιθέατρο στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και στη Νομική, όπου συναντήθηκε με 4ετείς φοιτητές.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στην εμπλοκή της ΕΕ και της χώρας μας στους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Μετέφερε την εικόνα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπου είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι οι φοιτητές σε όλο τον κόσμο, παρά την τεράστια καταστολή, όπως και στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, όπου πριν λίγο καιρό δέχτηκαν την επέμβαση των ΜΑΤ, δεν σκύβουν το κεφάλι.

Και κάλεσε τους φοιτητές, συνολικά τη νέα γενιά να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, και αυτήν την απόφαση να την εκφράσουν και με την ψήφο τους στις 9 Ιούνη.

Αργότερα, το απόγευμα, ο Κ. Γουλιάμος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ