Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Σχόλιο για χθεσινό άρθρο του Κώστα Μάγνη, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», που στηρίζει απροκάλυπτα το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ. Σε αυτό επισημαίνει πως ο εν λόγω «ξεχνάει το γεγονός ότι το 2023 τα Ηνωμένα Εθνη καθιέρωσαν την 15η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τη Νάκμπα, εκτός αν τα Ηνωμένα Εθνη είναι κι αυτά ενεργούμενα του Περισσού, όπως θεωρεί ότι είναι και η δημοτική αρχή Πάτρας.

Για 76 συνεχόμενα χρόνια το κράτος - τρομοκράτης Ισραήλ κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη, κάνει συνεχείς εποικισμούς, εκτοπίσεις, δολοφονεί, βιάζει και φυλακίζει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, η δε Λωρίδα της Γάζας πριν την ισραηλινή επέμβαση βρισκόταν υπό αποκλεισμό.

Τα έως τώρα καταγεγραμμένα αποτελέσματα της εν εξελίξει ισραηλινής βαρβαρότητας μιλάνε για 35.600 νεκρούς, εκ των οποίων 15.230 παιδιά και 9.960 γυναίκες».

Και προσθέτει ότι δυστυχώς για εκείνον «αυτό το έγκλημα δεν ξεπλένεται, η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας δυναμώνει στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ. Μια αλληλεγγύη που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει και αυτός ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ