Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών της Φθιώτιδας

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και υπηρεσίες στην περιοχή της Λαμίας πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στο πλαίσιο αυτό περιόδευσε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους για τα προβλήματα που βιώνουν τόσο στον χώρο δουλειάς όσο και συνολικότερα. Τόνισε ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει στην πράξη την τεράστια συμβολή των υγειονομικών στην περίθαλψη των ασθενών, αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις στον χώρο της Υγείας και στηρίζοντας τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, ενώ επισήμανε ότι οι όλο και πιο αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, της εντατικοποίησης, της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των μεγάλων περικοπών των αποδοχών τους, πηγάζουν από τις Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ. Είπε ότι αυτές οι αντεργατικές και αντιλαϊκές Οδηγίες και κατευθύνσεις έχουν ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο απ' όλους τους εκλεγμένους των άλλων κομμάτων και στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν με διαδοχικούς αντιλαϊκούς νόμους απ' όλες τις κυβερνήσεις, όπου η καθεμιά συμπλήρωνε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.

Σημείωσε επίσης ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ είναι υπέρμαχοι της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με τα λαϊκά δικαιώματα για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να θεωρούνται εμπόρευμα και την ίδια ώρα κόστος για το αστικό κράτος και συνεχώς να περικόπτονται.

Συνεχίζοντας, ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΚΟ Φθιώτιδας, συνολικότερα το ΚΚΕ, για την ανάδειξη των προβλημάτων και των τεράστιων ελλείψεων στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας, αλλά και για την οργάνωση και στήριξη των διεκδικήσεων των υγειονομικών και του Σωματείου τους. Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ