Παρασκευή 17 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Δυνατό ΚΚΕ που αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια και παλεύει για την οργάνωση του αγώνα

Περιοδείες υποψήφιων ευρωβουλευτών σε χώρους δουλειάς στην Αττική

Πρακτορεία Τύπου
Πρακτορεία Τύπου
Σε εργοστάσια και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς φτάνει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος καλούν τους εργάτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να ενισχυθούν την επόμενη μέρα οι αγώνες και οι διεκδικήσεις τους.

Περιοδεία στο εργοτάξιο του μετρό, στην Κατεχάκη, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Τασιούλα, υποψήφιο ευρωβουλευτή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ο Γ. Τασιούλας τούς κάλεσε να αναλογιστούν την πείρα που έχουν και από τον χώρο εργασίας τους. Πείρα που επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των κομμουνιστών στους αγώνες στα εργοτάξια του μετρό, στην πολύμηνη μάχη για αυξήσεις, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για τη διασφάλιση του ωραρίου κ.ά.

Σημείωσε την ανάγκη καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της, αντιπαρέβαλε το τι μπορεί να σημαίνει ψήφος στη ΝΔ που, για παράδειγμα, στελέχη της ΑΒΑΞ είναι υποψήφιοί της, για την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, σε σχέση με την ενίσχυση του ΚΚΕ που θα κατατεθεί ατόφια την επόμενη μέρα ώστε από «ευνοϊκότερες θέσεις να δοθεί η πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα με επίκεντρο τις πραγματικές μας ανάγκες».

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μιλάει πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους και μπορεί να τους κοιτάει στα μάτια, γιατί παλεύει για τα δικά τους συμφέροντα, σε αντίθεση με ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται με τους στόχους κερδοφορίας των κατασκευαστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΕΛΤΑ
ΕΛΤΑ
Η ΚΟ Τύπου Μεσογείων του ΚΚΕ έκανε περιοδείες και συγκεντρώσεις στο πρακτορείο Τύπου «Αργος», καθώς και στη «Νίκη Εκδοτική», στις οποίες μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ανέστης Τσουκαράκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το ζήτημα του πολέμου.

Ο Ανέστης Τσουκαράκης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματά τους και αντιμάχεται την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι μια βάρβαρη, αντιλαϊκή, εγκληματική πολιτική.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πολιτική της ΕΕ εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αλλά κυρίως μπαίνει μπροστά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Η ΚΟ ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορών διοργάνωσε σύσκεψη στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιώργο Στεφανάκη.

Οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες εργασίας, καθώς μόνιμοι και ενοικιαζόμενοι (οι οποίοι είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό) βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλο φόρτο εργασίας και δυσχερείς συνθήκες. Ιδιαίτερα οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την ανανέωση των συμβάσεών τους, είναι αναγκασμένοι να υπομένουν καταστάσεις όπως η μη καταβολή των τριετιών που δικαιούνται, καθώς όποιος τις διεκδικεί απολύεται.

Εργοτάξιο μετρό
Εργοτάξιο μετρό
Ο Γιώργος Στεφανάκης επισήμανε ότι γι' αυτά φέρουν την ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας και συνδιαμορφώντας τις Οδηγίες της ΕΕ που δημιουργούν αυτούς τους όρους εργασίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους, το οποίο μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο αγωνίζεται για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών πολιτικών και στους χώρους εργασίας παλεύει για την οργάνωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ