ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Μάη 2024
Σελ. /24
Ο ικαριώτικος λαός έχει επιλογή με δυνατό ΚΚΕ

Διήμερη περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτή Ερης Ρίτσου

«Τώρα ΚΚΕ δυνατό. Απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους», ήταν το κάλεσμα που μετέφερε η Ερη Ρίτσου, συγγραφέας και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στη διήμερη περιοδεία της στην Ικαρία.

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη με φίλους και οπαδούς του Κόμματος στον Εύδηλο, περιόδευσε σε Ράχες και Αρμενιστή και στη συνέχεια μίλησε σε μια πολύ μαζική συγκέντρωση στον Χριστό Ραχών.

Στις περιοχές αυτές αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους και με επαγγελματίες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην πρώτη γραμμή η ακρίβεια, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού στις δομές Υγείας, ο πόλεμος που βιώνουν οι λαοί της περιοχής μας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και από πίσω δεν είναι η πολιτική της ΕΕ, που όλα τα άλλα κόμματα όχι μόνο την αποδέχονται, αλλά πρωταγωνιστούν για την εφαρμογή της».

Κάλεσε τον ικαριώτικο λαό να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, λέγοντας ότι «τη 10η Ιούνη και στο Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή φωνή για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τα οποία μόνο το ΚΚΕ τα εκφράζει».

Ανακοινώθηκε ότι η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ικαρία για τις ευρωεκλογές προγραμματίζεται για την Πέμπτη 6 Ιούνη, στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 8.30 μ.μ. με κεντρικούς ομιλητές τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και την Σεμίνα Διγενή, βουλευτή του Κόμματος.

ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Στήριγμα των εργαζομένων το ΚΚΕ

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται καθημερινά η προσπάθεια να φτάσει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη όσο γίνεται πιο πλατιά.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη τις προηγούμενες μέρες περιόδευσε στο αμαξοστάσιο του δήμου Εορδαίας, στη ΔΟΥ, στον ΕΦΚΑ, στην Πολεοδομία, στο δημαρχείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το κοινό που χαρακτηρίζει το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, που είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη μέσων κ.α. Οπως ανέφερε η Τίνα Κουζιάκη, αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θέλει ένα Δημόσιο «επιτελικό» και γρήγορο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που αντιμετωπίζει σαν κόστος τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, που πρέπει να περιοριστεί. Αυτή την πολιτική την στήριξαν όλα τα άλλα κόμματα διαχρονικά στην Ευρωβουλή, στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Διοίκηση. Η μόνη ψήφος, που στέλνει ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης, η Τίνα Κουζιάκη περιόδευσε στο Πλατανόρεμα, στη Λάβα, στην Καστανιά, στα εμπορικά - επισιτιστικά καταστήματα των Σερβίων. Στη συζήτηση με τους αυτοαπασχολούμενους αναδείχθηκε η αγωνία τους για το αύριο, λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εξάλλου, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαυροδένδρι, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την «πράσινη μετάβαση» και την άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, για τις εξελίξεις με τον πόλεμο, την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.ά. Η υποψήφια του Κόμματος ανέδειξε το κοινό νήμα που συνδέει όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το κυνήγι των κερδών από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, μίλησε σε σύσκεψη στον Τρανόβαλτο και περιόδευσε στην Ελάτη, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, για να έχουν στήριγμα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.

Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Σήμερα Πέμπτη

- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα, θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Κατσακούλης.

- Στις 8 μ.μ. στη Λιβαδειά, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 8 μ.μ. στη Φλώρινα, στην κεντρική πλατεία «Κανόνια». Θα μιλήσουν η υποψήφια ευρωβουλευτής Τίνα Κουζιάκη και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης.

- Στις 8 μ.μ. στην Καβάλα, στην παραλία (έναντι λιμεναρχείου). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μπέλλος.

- Στις 8.30 μ.μ. στον Βόλο, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μαρία Γαβαλά και Ανέστης Τσουκαράκης.

- Στις 8.30 μ.μ. στο Μεσολόγγι, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και η υποψήφια ευρωβουλευτής Βάνα Πατρινού.

- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου. Θα μιλήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ρίζος Μαρούδας.

Αύριο Παρασκευή

- Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Ανέστης Τσουκαράκης.

- Στις 7.30 μ.μ. στον Πεζόδρομο της Κατερίνης. Θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

- Στις 8 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Γουλιάμος.

- Στις 8 μ.μ. στα Χανιά, στο Παλιό Λιμάνι, στα Νεώρια. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 8 μ.μ. στην Κόρινθο, στην πλατεία Φλοίσβου (δίπλα στο Πανεπιστήμιο). Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στη Χίο, στον πεζόδρομο Δημογεροντίας - Βαρβάκη (πλησίον Μεζά - Καφαλτί). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ρίζος Μαρούδας και Πόπη Μπούτα.

- Στις 8.30 μ.μ. στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Παρίσης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

- Στις 9 μ.μ. στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Μπασδέκης, Παναγιώτης Πολίτης και Βικτωρία Κούτση.

Το Σάββατο 1η Ιούνη

- Στη 1 μ.μ. στην Αρτα, στα Ψαροπλία. Ομιλητές ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, και ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στις 7.30 μ.μ. στον πεζόδρομο στα Γιαννιτσά. Θα μιλήσει ο Ανέστης Τσουκαράκης.

- Στις 7.30 μ.μ. στην Ξάνθη, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσουν ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ, η βουλευτής Σεμίνα Διγενή και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Μπέλλος.

- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Θα μιλήσουν ο βουλευτής Γιάννης Δελής και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Ιμπραήμ Κερατζή Ιμπράμ.

Την Κυριακή 2 Ιούνη

- Στις 7 μ.μ. στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης. Θα μιλήσουν ο βουλευτής Γιάννης Δελής και η υποψήφια ευρωβουλευτής Ελένη Γερασιμίδου.

- Στις 8 μ.μ. στη Βέροια, στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Σήμερα Πέμπτη

-- Στη 1 μ.μ. σε σύσκεψη φοιτητών Ιατρικής και Βιοχημείας στη Λάρισα, στο κυλικείο του «Βιόπολις». θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του Κόμματος.

-- Στις 8 μ.μ. σε σύσκεψη υγειονομικών Λάρισας, στο cafe «Μικρός Κόσμος», θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία της Μενεμένης με τον Αλέξη Γουσόπουλο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας της Σταυρούπολης με τον Θανάση Κοκονά, μέλος της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΒ Βορειοδυτικών Συνοικιών Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση στην παλιά Ζωαγορά Τρικάλων, στην ταβέρνα «Τσιμπολογήματα». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων.

-- Στις 8 μ.μ. η ΤΕ Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη με ανθρώπους του αθλητισμού στο Λαϊκό Στέκι των Εργατικών Κατοικιών της Ταραμπούρας, στην Πάτρα. Θα μιλήσουν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, ο Τάκης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Πατρέων, πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής μπάσκετ, ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Σωματείων Γυμναστικής Δυτικής Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), και ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του Κόμματος.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 6 μ.μ. η ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά καλεί στο cafe «6 Days Coffee & More» (Αντιπλοιάρχου Π. Βλαχάκου 97). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στο θεατράκι του Πεζόδρομου στο Κορδελιό με τον βουλευτή Γιάννη Δελή και τον Νίκο Τσακλίδη, εργαζόμενο στον ΟΣΕ και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η γιγαντοαφίσα του ναζί Κασιδιάρη στην Καλαμάτα

«Μόνο οργή και πρόκληση αποτελεί η γιγαντοαφίσα του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στο εκλογικό περίπτερο του "κόμματος" "Πατριώτες - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου"», καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την προβολή του ναζί εγκληματία στην πόλη, μέσω του μορφώματος «Πατριώτες - Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», τονίζοντας: «Πέρυσι ήταν οι "Σπαρτιάτες", φέτος άλλα φυντάνια. Το πόσο αντισυστημικός είναι ο Κασιδιάρης αποδεικνύεται από το ποιόν του Εμφιετζόγλου, που τώρα στηρίζει. Μεγαλοεργολάβος δημόσιων έργων και μεγαλοκαπιταλιστής».

Τονίζει ότι «αποδεικνύεται πως τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Τα στελέχη τους μετακινούνται από το ένα στο άλλο, φτιάχνουν και διαλύουν σχήματα, συνεργάζονται και "τα σπάνε" με μεγάλη ευκολία. Οι τελικές απολήξεις τους φτάνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», ενώ επισημαίνει για τις ευθύνες των τελευταίων:

«Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνουν την ανοχή τους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος που όλοι υπηρετούν.

Ποιος ξεχνάει, άλλωστε, πως από την πολύχρονη καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής φτάσαμε στην πρόσφατη προκλητική αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου».

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αντιμετώπιση των φασιστικών μορφωμάτων είναι υπόθεση της οργανωμένης συλλογικής πάλης, υπογραμμίζει η ΤΕ Μεσσηνίας και καταλήγει: «Ο αγώνας αυτός περνάει και μέσα από τις κάλπες, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι σταθερά απέναντι στα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα, δίνει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να απομονώνονται οι ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, στις γειτονιές κ.α.».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ