Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Στήριγμα των εργαζομένων το ΚΚΕ

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται καθημερινά η προσπάθεια να φτάσει το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη όσο γίνεται πιο πλατιά.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη τις προηγούμενες μέρες περιόδευσε στο αμαξοστάσιο του δήμου Εορδαίας, στη ΔΟΥ, στον ΕΦΚΑ, στην Πολεοδομία, στο δημαρχείο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το κοινό που χαρακτηρίζει το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, που είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη μέσων κ.α. Οπως ανέφερε η Τίνα Κουζιάκη, αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θέλει ένα Δημόσιο «επιτελικό» και γρήγορο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που αντιμετωπίζει σαν κόστος τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, που πρέπει να περιοριστεί. Αυτή την πολιτική την στήριξαν όλα τα άλλα κόμματα διαχρονικά στην Ευρωβουλή, στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Διοίκηση. Η μόνη ψήφος, που στέλνει ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επίσης, η Τίνα Κουζιάκη περιόδευσε στο Πλατανόρεμα, στη Λάβα, στην Καστανιά, στα εμπορικά - επισιτιστικά καταστήματα των Σερβίων. Στη συζήτηση με τους αυτοαπασχολούμενους αναδείχθηκε η αγωνία τους για το αύριο, λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Εξάλλου, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μαυροδένδρι, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την «πράσινη μετάβαση» και την άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ, για τις εξελίξεις με τον πόλεμο, την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.ά. Η υποψήφια του Κόμματος ανέδειξε το κοινό νήμα που συνδέει όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το κυνήγι των κερδών από τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες.

Τέλος, μίλησε σε σύσκεψη στον Τρανόβαλτο και περιόδευσε στην Ελάτη, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, για να έχουν στήριγμα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά και εκεί που ανατρέπονται, στον δρόμο του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ