Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Την εμπιστοσύνη που δείχνει ο λαός να τη μεγαλώσει, με ψήφο στο ΚΚΕ!

Κάλεσμα μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ, ώστε εργαζόμενοι και λαός να βρεθούν σε πιο δυνατή θέση την επομένη των ευρωεκλογών, απηύθυνε την Τρίτη ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, περιοδεύοντας σε χώρους δουλειάς στην Ηλεία.

Επικεφαλής κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ, ο Κ. Παπαδάκης πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με φορείς, καλώντας κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται από όσα βιώνει σήμερα να στείλει μήνυμα που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες και θα «δονήσει» και το Μαξίμου, με ακόμα πιο αποφασιστική ενδυνάμωση του Κόμματος.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο «Aldemar», όπου μιλώντας σε εργατοϋπαλλήλους ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου στον Τουρισμό αποτελούν συνέπεια των πολιτικών της ΕΕ, των Οδηγιών της για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της δουλειάς και άλλα αντίστοιχα μέτρα που υλοποίησαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων.

Αντίστοιχα, στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς απασχόλησαν οι άθλιες συνθήκες εργασίας, τα προβλήματα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, τα ελλιπή μέτρα προστασίας, το γεγονός ότι η δουλειά τους δεν εντάσσεται στα ανθυγιεινά επαγγέλματα, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την υγεία των εργαζομένων, καθώς επίσης για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και τον χρόνο εργασίας τους μέχρι τη σύνταξη.


Πρόκειται για θέματα που μεταξύ άλλων απασχόλησαν και κατά την περιοδεία σε συσκευαστήρια της βόρειας Ηλείας, όπου έγιναν συσκέψεις με εργαζόμενους.

Πραγματοποιήθηκε ακόμα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, όπου επισημάνθηκαν και οι δυσκολίες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, με την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές στα προϊόντα, τη μη αποζημίωσή τους για σειρά φυτικές, ζωικές ασθένειες κ.λπ.

Ο Κ. Παπαδάκης υπενθύμισε τις ευθύνες της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Και κάλεσε μπροστά στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι και ο λαός να βγάλουν συμπεράσματα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Στάθηκε στον ρόλο των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, με συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές της, όπως και σε αυτές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για την εξυπηρέτηση των αναγκών και συμφερόντων και της ελληνικής αστικής τάξης, μακριά από το τι χρειάζεται ο λαός, λόγος για τον οποίο εχθρεύονται και τις κινητοποιήσεις του.

Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της ΕΕ και της ΚΑΠ, που από κοινού στήριξαν στην Ευρωβουλή και στις νέες της κατευθύνσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Βελόπουλος, για τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Εξήγησε το πώς αυτά τα προβλήματα μεγεθύνθηκαν από την εφαρμογή της ΚΑΠ, τονίζοντας ότι διαψεύστηκαν όλα τα αστικά κόμματα που έλεγαν πως δεν πραγματοποιούνται πουθενά αλλού στην Ευρώπη αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού αυτές έφτασαν μέχρι και τις Βρυξέλλες, απλωμένες σε μια σειρά χώρες.

Και κάλεσε σε οργάνωση και ενδυνάμωση του αγώνα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων από κοινού με τους κομμουνιστές, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Τα άλλα κόμματα μιλούν για συμμαχίες στο Ευρωκοινοβούλιο και εννοούν τη συνδιαμόρφωση των αντιλαϊκών Κανονισμών και Οδηγιών, κατά παραγγελία των λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων, που μόνο το ΚΚΕ τα καταγγέλλει και τα ξεσκεπάζει. Εμείς ποντάρουμε στις δικές μας συμμαχίες, αυτές στον δρόμο του αγώνα, με τις μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, με τα αγροτικά μπλόκα στην Ελλάδα και απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρώπη, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτός είναι ο φόβος τους, ο λαός στον δρόμο να διεκδικεί, να αποσπά ανάσες, όπως αυτές που εξασφάλισαν οι εργαζόμενοι στην COSCO, στην "e-food", στη ΛΑΡΚΟ, στους οικοδόμους, στο Μέταλλο, στα νοσοκομεία και αλλού, που υπέγραψαν αυξήσεις, Συλλογικές Συμβάσεις, ανανεώσεις συμβάσεων. Τέτοιες ανάσες χρειάζεται συνολικά ο λαός, Γι' αυτό, ακόμα και με τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να έχει κάποιος με το ΚΚΕ, ξέρει ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχει εμπιστοσύνη, γιατί έγκαιρα και από πολύ παλιά τον είχε με ευθύνη προετοιμάσει για τη θύελλα που έφερνε ο ευρωμονόδρομος της ΕΕ. Αυτήν του την εμπιστοσύνη να ισχυροποιήσει και με την ψήφο του στις 9 Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ