Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Αθλια καπηλεία από Κασσελάκη

ΚΚΕ: Ελεος πια με την ιστορική παραχάραξη!

Μετά τις προεκλογικές παραστάσεις «Ο Κασσελάκης στην Καισαριανή» και «Ο Κασσελάκης στη Μακρόνησο», η τριλογία ολοκληρώθηκε χθες με την εξίσου προκλητική «Ο Κασσελάκης στο Μουσείο Μπελογιάννη».

«Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε "ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο". Αρα λοιπόν εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Μπελογιάννη.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της ξεδιάντροπης αυτής προεκλογικής παράστασης της «αριστεράς» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο Κασσελάκης είπε ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε «για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία», ακόμα και ...«την ισοπολιτεία». Προφανώς και ο Κασσελάκης, που θεωρεί «ιερή αμυντική συμμαχία» το ΝΑΤΟ και επικροτεί την πολεμική εμπλοκή της χώρας στην Ερυθρά, δεν «ξέχασε» τον πραγματικό χαρακτήρα της πάλης και της θυσίας του Νίκου Μπελογιάννη.

Ούτε όμως ο λαός ξεχνά τις προσβολές των ΣΥΡΙΖΑίων στους αγώνες και στις ηρωικές σελίδες του λαού μας, τις υπηρεσίες που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ, και ως κυβέρνηση αλλά και μετά, στους Ευρωατλαντικούς φονιάδες, που καμία σχέση δεν έχουν με τη θυσία του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Σε σχόλιό του για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις "αξίες" που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του.

Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης, κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις "ιερές συμμαχίες" του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο και εργάτες είναι "συνέταιροι", αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του για να έρθει ο λαός στην εξουσία, κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους.

Ελεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

«Ο άνθρωπος που δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια "ιερή αμυντική συμμαχία", όσα και να κάνει δεν μπορεί στις μέρες μας να αποπροσανατολίσει ένα κόσμο που σκέφτεται ριζοσπαστικά» τονίζει σε σχόλιο της η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ και επισημαίνει πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και διάφορα άλλα κόμματα, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού γιατί μαζί με τη ΝΔ, στηρίζουν την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ». Καλεί ο κόσμος «που σκέφτεται και αμφισβητεί το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να ψηφίσει ΚΚΕ!»

Μετρ στην εξαπάτηση

Σε μια εξόφθαλμη πλέον προσπάθεια να εξαπατήσει, ο Κασσελάκης απευθύνεται στον λαό με βασικό αφήγημα ότι μπορεί να βάλει φρένο στην αλαζονεία του Κυρ. Μητσοτάκη. Γιατί, σε ό,τι αφορά την ουσία της πολιτικής της ΝΔ, είναι γεγονός ότι δεν έχουν να χωρίσουν και πολλά...

Ο θιασώτης λοιπόν του «το ΝΑΤΟ (σ.σ. που σφάζει λαούς) είναι ιερή αμυντική συμμαχία», του «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια», του «δεν υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό» και του «θα σεβαστώ τους δημοσιονομικούς κανόνες», δηλαδή τα ματωμένα πλεονάσματα, τους μισθούς πείνας και τη φοροαφαίμαξη του λαού, το παίζει υπερασπιστής των αδύναμων...

Χτες, αυτή η παράσταση Κασσελάκη δόθηκε στην Ηλεία, όπου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της περιοχής να στείλουν με την ψήφο τους στις 9 Ιούνη μήνυμα ώστε «να τελειώνει η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου». Για όλα αυτά βέβαια που βασανίζουν τον λαό, πέρα από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παίξει καθοριστικό αρνητικό ρόλο, η σημερινή πρόταση Κασσελάκη δεν δίνει καμία απολύτως διέξοδο, αφού αποδέχεται το Νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, το Ταμείο Ανάκαμψης με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα κ.λπ.

Αποκορύφωμα του πολιτικού καιροσκοπισμού Κασσελάκη ...το κάλεσμα στον πρωθυπουργό «να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσει στην άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους». Κι αυτό ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τη γενοκτονία, κάνοντας επίκληση στο «δικαίωμα στην αυτοάμυνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ