Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Ενοίκια 120.000 ευρώ για στέγαση σεισμόπληκτων μαθητών ζητά το Ταμείο Εθνικής Αμυνας!

«Απαράδεκτη η απαίτηση», τονίζει η νέα δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα το υπουργείο δίνει 500.000 ευρώ τη μέρα για τη φρεγάτα στην Ερυθρά...

Με 6.923 ευρώ τον μήνα μίσθωμα νοίκιασε το Ταμείο Εθνικής Αμυνας το Σχολικό Συγκρότημα Στρατοπέδου «Σχοινά» προκειμένου να κάνουν μάθημα οι σεισμόπληκτοι μαθητές της κοινότητας Δένδρων - Αγίας Σοφίας - Πλατανουλίων, που το 2021 χτυπήθηκε από τον σεισμό που έγινε στην περιοχή με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο το δημοτικό σχολείο.

Ετσι, πριν από λίγες βδομάδες, η δημοτική αρχή Τυρνάβου ειδοποιήθηκε ότι οφείλει 120.000 ευρώ για ενοίκια και στην περίπτωση που δεν τα καταβάλει τότε θα προκύψει θέμα για τη στέγαση των σεισμόπληκτων μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά!

«Θεωρούμε απαράδεκτη την απαίτηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας», διαμηνύει με ανακοίνωση η νέα δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τονίζει ότι «δεν αποδεχόμαστε καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου Τυρνάβου για το θέμα που έχει προκύψει. Ζητάμε να αναληφθεί πλήρως η κρατική ευθύνη για την εξόφληση των οφειλών ή την παραγραφή τους». Επίσης, ζητά «τη δωρεάν παραχώρηση του σχολικού συγκροτήματος για όσο χρειαστεί να το χρησιμοποιούμε».

Το συγκεκριμένο Ταμείο διοικείται από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και στο όνομα της διαχείρισης της περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ζητά χρήματα από τον λαό για να νοικιάσει σχολικό κτίριο για σεισμόπληκτους μαθητές!

Στην ανακοίνωσή της η νέα δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζει πως όλα αυτά συμβαίνουν «την ώρα που παίρνουν από την τσέπη του λαού 3,2 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο τετράμηνο του έτους, την ώρα που ξοδεύονται τεράστια κονδύλια για τους εξοπλισμούς, τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα που κοστίζει 500.000 ευρώ τη μέρα στον ελληνικό λαό, τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, στους πολέμους και στη σφαγή άλλων λαών». Διαβεβαιώνει ότι «θα μπει μπροστά μαζί με τους κατοίκους και τους γονείς των μαθητών στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους».

Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και για τη σύμβαση που υπέγραψε με το Ταμείο Εθνικής Αμυνας και για το γεγονός ότι την απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες.

Να σημειωθεί ότι το Σχολικό Συγκρότημα Στρατοπέδου «Σχοινά» έγινε με χρήματα επί της ουσίας από τον λαό προκειμένου να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια είναι κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ