Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Απαγόρευσε σε δημοσιογράφο να καλύψει την εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης!

Επειδή είχε αναδείξει ναζιστικά μηνύματα στα περσινά στεφάνια... | ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ: Αυτοί είναι οι «σύμμαχοι» της ΕΕ που πρωτοστατούν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας

Ενα πρωτοφανές γεγονός καταγγέλλει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», με την ολοκλήρωση των φετινών εορτασμών για τη Μάχη της Κρήτης. Συγκεκριμένα, ότι η γερμανική πρεσβεία απαγόρευσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας να καλύψει εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γερμανικό Νεκροταφείο, με την απίστευτη δικαιολογία - όπως είπε εκπρόσωπος της πρεσβείας - ότι πέρυσι είχε συμβεί «μια παρεξήγηση». Η «παρεξήγηση» βέβαια δεν ήταν τίποτα άλλο από το ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο ανέδειξε ένα ναζιστικό μήνυμα σε στεφάνι που κατέθεσε η Ομοσπονδιακή Ενωση Καταδρομέων - Αλεξιπτωτιστών. Οπως έχει αναδείξει και ο «Ριζοσπάστης» με ρεπορτάζ του, πρόκειται για τη γνωστή διεθνή παραστρατιωτική οργάνωση με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και διασυνδέσεις με το ΝΑΤΟ, η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν παλιότερα είχε επιδιώξει να οργανώσει μια κατάπτυστη εκδήλωση στην Κρήτη, αφιερωμένη στους ναζί αλεξιπτωτιστές που επιτέθηκαν στο νησί το 1941! Αυτούς λοιπόν όπως φαίνεται «παρεξήγησε» η εφημερίδα, προκαλώντας την ανήκουστη απαγόρευση από τη γερμανική πρεσβεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Χανίων του ΚΚΕ σημειώνει: «Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η γερμανική πρεσβεία απαγόρευσε σε εκπροσώπους τοπικής εφημερίδας να καλύψουν μια τελετή μνήμης που είχε ενταχθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τη Μάχη της Κρήτης. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το γερμανικό κράτος, αντί να εξετάσει τις καταγγελίες για ναζιστικές επιγραφές σε στεφάνια σε έναν τόπο που υπέφερε όσο λίγοι από τις ναζιστικές θηριωδίες, απαγορεύει την είσοδο στους δημοσιογράφους που το ανέδειξαν. 83 χρόνια από την εισβολή και κατοχή της Ελλάδας από τη Γερμανία και 79 χρόνια μετά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι κυβερνήσεις της ΟΔ Γερμανίας συνεχίζουν να αρνούνται και να μην πληρώνουν στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις που έχουν αναγνωριστεί στις διεθνείς διασκέψεις. Ταυτόχρονα, πρόσφατες είναι οι καταγγελίες για το πρόγραμμα "Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα", που υλοποιείται από το Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

«Το ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα από τις πράξεις που ακολουθεί το γερμανικό κράτος και η πρεσβεία του. Αποδεικνύεται ότι όχι απλά δεν σκέφτεται να υλοποιήσει τις αποζημιώσεις που οφείλει για τις καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα μας η χιτλερική κατοχή, αντιθέτως καλύπτει με τέτοιες ενέργειες όσους κλείνουν το μάτι στον ναζισμό και προσπαθούν να τον αθωώσουν», συνεχίζει η ΚΟ Χανίων.

Και τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για το ότι δεν έχουν πάρει συγκεκριμένα και πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ταυτόχρονα, το προκλητικό γεγονός που συνέβη φέτος στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης αποδεικνύει ότι οι δήθεν «σύμμαχοι» της χώρας στην ΕΕ όχι απλά δεν συμβάλλουν στη σταθερότητα και στην ασφάλεια των λαών, αντίθετα πρωτοστατούν στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας, σημειώνει.

«Αυτούς ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν έργο κάποιων παραφρόνων, κρύβοντας ότι ο φασισμός και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος προέρχονται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια. Είναι τα ίδια τα κόμματα της υποταγής στην ΕΕ που προσπαθούν να πείσουν τον λαό μας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος έξω από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό, τους κατακτητές με όσους αντιστάθηκαν σε αυτούς, τους θύτες με τα θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ