Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Με το ΚΚΕ για να υπάρξει ρωγμή στο λόμπι των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων της ΕΕ και για τα ΑμεΑ

Ιουλία Συροκώστα, παθολόγος - λοιμωξιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ του ΠΓΝΠ, υπεύθυνη του Γραφείου ΑμεΑ του δήμου Πατρέων, μέλος του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους είναι αυτοί που πληρώνουν το μεγαλύτερο κόστος της ευρωπαϊκής πολιτικής για την περικοπή των δαπανών σε Υγεία - Παιδεία και την παράδοση του κοινωνικού κράτους στους νόμους της αγοράς.

Για την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα άτομα με αναπηρία είναι απλά ελλειμματικοί αριθμοί. Η ανεργία στα ΑμεΑ με δυνατότητα εργασίας φτάνει στη χώρα μας το 90%, ενώ και σε όλη την Ευρώπη αγγίζει τα όρια του 50%.

Ετσι, η ΕΕ από τη μια καλεί όλα τα κράτη - μέλη να εφαρμόσουν τη Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισοτιμία των Ατόμων με Αναπηρία, και από την άλλη τα αναγκάζει σε περικοπές και μείωση των επιδομάτων, σε ανυπαρξία πρόληψης, ανυπαρξία δομών περίθαλψης για χρόνιους πάσχοντες, με ευρωπαϊκά προγράμματα που εξασφαλίζουν κτίρια τα οποία όμως παραμένουν άδεια, χωρίς προσωπικό, λόγω απαγόρευσης των προσλήψεων και της μονιμοποίησης των αναγκαίων υπαλλήλων.

Η μόνη μας λύση είναι η ενδυνάμωση της κομμουνιστικής δράσης στις ευρωπαϊκές χώρες, η συμπόρευση με το ΚΚΕ στην Ελλάδα, για να υπάρξει έστω μία ρωγμή σ' αυτό το λόμπι των μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων, της εκμετάλλευσης, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, το οποίο ηγείται της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και σε αυτήν την προσπάθεια οι χρόνιοι πάσχοντες, τα Ατομα με Αναπηρία, οι οικογένειές μας, έχουμε μία επιλογή, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της και των κομμάτων που την υποστηρίζουν και που στηρίζουν ουσιαστικά την πολιτική της απληστίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ