Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στις 9 Ιούνη να πάμε με το δίκιο των πολλών βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Τρίτη ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περιόδευσε την Τρίτη ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Λιμενεργατών στις προβλήτες της COSCO, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μεταφέροντας στους εργαζόμενους το κάλεσμα για την ενίσχυση του Κόμματος στις 9 Ιούνη. Το βράδυ μίλησε σε σύσκεψη της ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σε θερινό σινεμά στο κέντρο της πόλης.

Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στη Σταυρούπολη, συνομίλησε με τους εργαζόμενους που εξέφρασαν έντονο προβληματισμό σχετικά με τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ και στον κλάδο των μεταφορών συνολικά, με τις ιδιωτικοποιήσεις, την εργασιακή ανασφάλεια, τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για το επιβατικό κοινό της πόλης, παρά τα «πυροτεχνήματα» των τελευταίων ημερών από κυβέρνηση και εργοδοσία για τη δρομολόγηση των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Αντίστοιχα, οι μηχανικοί του ΟΣΕ μετέφεραν τα προβλήματα του χώρου, με κυριότερα τα 9ήμερα συνεχόμενης δουλειάς χωρίς ρεπό, τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, την έλλειψη προσωπικού αλλά και μέτρων ασφάλειας που οδήγησαν μεταξύ άλλων και στο έγκλημα στα Τέμπη. Το σύνολο των εργαζομένων έδειξαν προβληματισμό για τις αιτίες στα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά, όπως η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί, η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους.

Ο Μ. Μπεκρής στη συνέχεια επισκέφτηκε τους συναδέλφους του στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου μετέφερε την πλούσια πείρα των αγώνων που αναπτύχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι συνοδεύτηκαν με κατακτήσεις όπως η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, η λήψη μέτρων ασφάλειας αλλά και ο αγώνας που συνεχίζεται για την de facto κατοχύρωση της ένταξης των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Σημείωσε επίσης στη συνομιλία του με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ τη σημασία της αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε με τη στήριξη του αγώνα των εργατών στην COSCO, που αποτελεί παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας στον ΟΛΘ, τσιράκι της εργοδοσίας και γνωστό φασιστοειδές, με τον τίτλο του αντιπροέδρου του ΟΦΕ, προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους με επιθέσεις και προκλήσεις προς τα μέλη του ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να ζητάει ονόματα εργαζομένων που συνομίλησαν με τον Μ. Μπεκρή, για «να ξέρει να μην τους κάνει μόνιμους», όπως είπε. Στις αντιδράσεις ότι το ΚΚΕ έχει δικαίωμα να μιλήσει με κάθε εργαζόμενο απάντησε προκλητικά ότι «οι εργαζόμενοι είναι πρόβατα» και «το σωματείο εδώ είναι τσιφλίκι μου». Η προσπάθεια του συγκεκριμένου τύπου και της εργοδοσίας έπεσε στο κενό και η περιοδεία του ΚΚΕ συνεχίστηκε κανονικά στο λιμάνι.

Ο Μ. Μπεκρής, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη πείρα τους «για να μη δώσουμε συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική και την ευκαιρία να μας κουνάνε το δάχτυλο, ούτε να ρίξουμε την ψήφο μας σε μικρότερα κόμματα μιας χρήσης που θα κολλήσουν στα μεγάλα στην πρώτη δυσκολία για να περάσουν δίχως πρόβλημα οι ευρωπαϊκές Οδηγίες και οι πολιτικές που μας μαυρίζουν τη ζωή». Αντίθετα, όπως υποστήριξε, «οι εργαζόμενοι έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα καταδικάζοντας αυτήν την πολιτική γιατί μετά τις ευρωεκλογές μάς περιμένουν η εφαρμογή του 13ωρου, ο νόμος που έρχεται για τα 6ήμερα, όλη η αντεργατική "κανονικότητα" γι' αυτό χρειάζεται οι εργαζόμενοι να είμαστε πιο δυνατοί και να συμπορευτούμε και στην κάλπη και στον δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο Μ. Μπεκρής μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους στη βιομηχανία. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει όπως και το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, της ΕΕ των μονοπωλίων. Φάνηκε στις μεγάλες απεργιακές μάχες, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται και απέδειξαν τη δύναμη που έχει ο λαός».

Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών είπε: «Το δίλημμα είναι αν την επομένη θα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αγωνιστικότητα ή θα ναρκοθετήσουμε την ίδια μας τη ζωή δίνοντας συγχωροχάρτι στην πολιτική που ασκείται (...) Τώρα είναι η ευκαιρία το μήνυμά μας να γίνει πιο καθαρό, αντισυστημικό, απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της καταπίεσης, αντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια ΕΕ - ΝΑΤΟ. Την Κυριακή 9 Ιούνη ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, όπως και όλης της χώρας, έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ακουστούν δυνατά, με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητα για τις ευρωεκλογές(2024-04-30 00:00:00.0)
«Της φτώχειας την οργή...» κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!(2024-02-02 00:00:00.0)
«Της φτώχειας την οργή...» κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!(2024-01-31 00:00:00.0)
Καμία ανοχή στις μειώσεις μισθών, στην επίθεση στο εισόδημα(2022-05-18 00:00:00.0)
Ψήφος στο Κόμμα που παλεύει για συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού(2019-06-27 00:00:00.0)
Να γίνει πολιτική πράξη η αμφισβήτηση της ΕΕ με την ψήφο στο ΚΚΕ(2019-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ