Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Καμία ανοχή στις μειώσεις μισθών, στην επίθεση στο εισόδημα

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης

Στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης περιόδευσε χτες κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του Κόμματος, ο οποίος τους ενημέρωσε για την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα και συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή σχετικά με τις μειώσεις των μισθών τους, τις περικοπές επιδομάτων και «προσωπικής διαφοράς», αλλά και τα ποσά που τους ζητά το κράτος να επιστρέψουν.

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με κυβέρνηση ΝΔ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ υπέστησαν μεγάλες μειώσεις μισθών και ως αποκορύφωμα ήρθε η απόφαση του υπουργείου Υποδομών με την οποία ζητά, με αναδρομική ισχύ, να επιστρέψουν ποσά μέχρι και από το 2016, τα οποία υποτίθεται ότι λάμβαναν «παράνομα». Επίσης, εδώ και πέντε χρόνια από την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ, ώστε να τους αποδίδονται θεσμοθετημένα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης.

Ο Λ. Στολτίδης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει λύση με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μη ζητηθεί πίσω κανένα ποσό από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και παράλληλα να προχωρήσει επιτέλους η έκδοση της σχετικής απόφασης για τα επιδόματα επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης, προκειμένου να καλυφθεί αναδρομικά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ, τα επιδόματα να μην αφαιρεθούν από τη μισθοδοσία των εργαζομένων και να μην αναζητηθούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν οργισμένοι τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση του Οργανισμού, που κάνουν το άσπρο μαύρο για να καλλιεργήσουν κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού», με τους ισχυρισμούς ότι όχι μόνο δεν έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους αλλά και ότι αμείβονταν παράνομα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τους κάλεσε να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να σταματήσουν την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Με αλληλεγγύη και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που χτυπά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, και επιπλέον, στην περίπτωση των αστικών συγκοινωνιών και των μεταφορών, προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ