Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΤΤΙΚΗ
Αισιοδοξία και νέα ορμή για την τελική ευθεία αναδύουν οι μαζικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ

ΔΑΦΝΗ
ΔΑΦΝΗ
Οτι στις 9 Ιούνη μπορεί να είναι ακόμη πιο «κόκκινη» η Πετρούπολη με ψηλότερα το ΚΚΕ φανέρωσε η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Ηρώ. Μίλησαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής. Παρευρέθηκαν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής, και ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην ΕΕ, αυτήν την αντιδραστική ένωση που «με τις αποφάσεις, τις Οδηγίες, τους Κανονισμούς, τα Σύμφωνα κ.ά. που καθορίζουν όλους τους τομείς διαμορφώνει τη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας». Αντιπαρέβαλε ότι τα άλλα κόμματα λένε «ναι» στην ΕΕ. Στην ΕΕ των ισχυρών, του κεφαλαίου, των λομπιστών. Στην ΕΕ που είναι ταυτισμένη με το ΝΑΤΟ και την πολεμοκαπηλεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε ότι τα άλλα κόμματα συμφωνούν στη στήριξη της ΕΕ στο αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και στο δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ για να δολοφονεί χιλιάδες αμάχους. Την ίδια στιγμή, επισήμανε, δεν βγάζουν κουβέντα για τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ τη μέρα στον ελληνικό λαό, εκτός βέβαια από το ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κάλεσε όλες και όλους να σκεφτούν μπροστά στην κάλπη την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, όπου θα είναι εδώ ο βραχνάς της ακρίβειας, οι μισθοί και οι συντάξεις που λήγουν στα μέσα του μήνα, η άγρια φορολογία, η πολεμική εμπλοκή κ.ο.κ.

«Το ΚΚΕ είναι η μόνη σταθερή υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε και στάθηκε στην περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές καυτηριάζοντας αυτούς που έλεγαν πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση και πως δεν έχει αντίπαλο το 41%. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό, στις απεργίες, στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις για 2 μήνες των φοιτητών, στις διαδηλώσεις που έκαναν κατορθωτό η πλειοψηφία του λαού μας να είναι αντίθετη με την εμπλοκή της χώρας στο μακελειό και να εκφράζει την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, κόντρα στα κάθε λογής φερέφωνα. «Αυτό το κίνημα, με την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ, έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ για την επομένη των εκλογών», σημείωσε.

Τόνισε ότι στις 9 Ιούνη μπορεί να αλλάξουν η δύναμη και η δυναμική του αντιπάλου της ΕΕ και της κυβέρνησης, «μπορεί να αλλάξει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ, να ανέβει ψηλά, γιατί αυτό θα εκφραστεί με νέες δυνατότητες του λαού, οργανωμένα να αντιμετωπίσει, να φρενάρει, να ανατρέψει αυτά που έρχονται».

ΓΛΥΦΑΔΑ
ΓΛΥΦΑΔΑ
«Την Κυριακή 9 Ιούνη και από εδώ, από την Πετρούπολη, που ο λαός έδωσε 12% στο ΚΚΕ, που εξέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο, έχει τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στους Ελληνες εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς στο εξωτερικό! Να πούμε ένα μεγάλο "Φτάνει! Ως εδώ"!

Ανεβάζοντας το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά! Για να δυναμώσει η ελπίδα, που βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής! Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα», σημείωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Χρονοπούλου.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ οργανωτής του αγώνα και μπροστάρης στο κίνημα

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ σε Δάφνη - Υμηττό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην πλατεία Δημαρχείου, στη Δάφνη. Μίλησαν ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ).

Στην ομιλία του ο Ανέστης Τσουκαράκης τόνισε την επικίνδυνη για τη χώρα μας εμπλοκή στους πολέμους για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, που «έστειλε στο στόμα του λύκου τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ"» για να εξυπηρετήσει τα «συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων μεταφοράς εμπορευμάτων. Μισό εκατομμύριο που το ρουφάνε από εμάς, όχι από τους εφοπλιστές και τους ομίλους. 180.000.000 θα μας κοστίσει η αποστολή για το 12μηνο. Πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτά τα 180.000.000;».

ΤΑΥΡΟΣ
ΤΑΥΡΟΣ
Επισήμανε ότι η στάση απέναντι στον πόλεμο πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου και «να δείξουμε κόκκινη κάρτα στα κόμματα που υπηρετούν αυτήν την πολιτική. Στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που τη συνδιαμορφώνουν».

Στην κεντρική ομιλία, ο Μανώλης Ραπανάκης ανέδειξε τις δύο επιλογές που υπάρχουν: «`Η θα δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η φωνή του λαού και της νεολαίας με ισχυρό ΚΚΕ, ή θα έχουμε μια από τα ίδια». Τόνισε ότι στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα βρεις αγωνιστές, μαχητές της ζωής για μισθό, δικαιώματα και ειρήνη. Κάλεσε τον κόσμο να το ενισχύσει γιατί «το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στα λόμπι και στα συμφέροντα των λίγων και είναι εγγύηση μαχητικής αντιπολίτευσης και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και κυρίως στον δρόμο του αγώνα, που ανατρέπονται!».

Τόνισε ότι στις ευρωεκλογές ο κόσμος έχει την ευκαιρία να τιμωρήσει τη ΝΔ, καλώντας «με ψήφο στο ΚΚΕ ρίξτε μια γερή σφαλιάρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβέρνηση της ΝΔ!». Ενώ κάλεσε τον λαό να θυμηθεί ότι η αποχή τούς βολεύει και «είναι "τουφεκιά στον αέρα". Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης, το 41% το πήρε με σχεδόν 50% αποχή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα, όταν ζορίζεται από τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις του λαού, όπως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών, χρησιμοποιεί την καραμέλα ότι "η κυβέρνηση κρίθηκε με το 41%"». Επίσης, ανέδειξε τη βολική στήριξη που είχε η κυβέρνηση και ότι πρέπει «να τελειώνουμε και με τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν γίνει ο χρυσός χορηγός της ΝΔ».

Να μη δοθεί συγχωροχάρτι

Η προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Ταύρου - Μοσχάτου του ΚΚΕ έγινε την Κυριακή στην πλατεία Αττάλειας, στην οποία μίλησαν η Στέλλα Βαλαβάνη, υποψήφια ευρωβουλευτής και δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Στέλλα Βαλαβάνη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της Παιδείας, σημειώνοντας ότι «μόλις 8 στις 38 ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να εγγυηθούν θέση σε δημόσια δομή Προσχολικής Αγωγής για παιδιά βρεφικής ηλικίας μέχρι 18 μηνών. Η συμμετοχή κάτω των τριών ετών είναι 34% στην ΕΕ και στην Ελλάδα φτάνει μόλις το 8%».

Σημείωσε ακόμα: «Αν ρωτήσουμε λοιπόν τους εαυτούς μας τι θέλουμε για τα παιδιά μας, κανένας μας δεν θα απαντήσει: Θέλω το λιγότερο κακό. Ολοι θα πούμε το καλύτερο! Ετσι να σκεφτούμε και για την κοινωνία που διαμορφώνει το πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούνε τα παιδιά μας. Γιατί το λιγότερο κακό πάντα οδηγεί στο χειρότερο... και το χειρότερο στις τραγωδίες.

Κανένας να μη δώσει συγχωροχάρτι στα κόμματα που διαμορφώνουν ένα δύσκολο παρόν και ένα δυσοίωνο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας: (...) Με την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με τη συλλογική δράση μπορούμε κάτι να πετύχουμε. Με τον οργανωμένο αγώνα και ισχυρό το ΚΚΕ μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι οι πυλώνες της οικονομικής και δημοσιονομικής στρατηγικής του κεφαλαίου στην ΕΕ και στη χώρα μας, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του λαού τα επόμενα πολλά χρόνια, την καθημερινότητά του. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και σε συνδυασμό προβλέπουν επιδοτήσεις και φτηνά δάνεια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες που αφορούν ακόμα και στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, αύξηση της φορολογίας και των χαρατσιών για να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και πρωτογενή πλεονάσματα, σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας στην Ενέργεια και σε βασικά αγαθά. Μια νέα σελίδα φτωχοποίησης ανοίγεται μπροστά στον λαό (...) Γι' αυτό μπροστά στις ευρωεκλογές χρειάζεται πιο δυνατό το ΚΚΕ! Το μόνο κόμμα που δίνει μάχες για τα συμφέροντα του λαού».

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ

Σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα μίλησαν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ, και η Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Η Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων, ήταν η "ψυχή" τους, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά έδιναν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία έκπληξη βέβαια, αφού το ίδιο κάνουν και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου όλοι μαζί υπερψήφισαν τις αντιλαϊκές Οδηγίες της ΕΕ».

Η Κλ. Χριστοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται η μέγιστη συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και μέσα και έξω από την Ευρωβουλή. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Είμαστε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Στις μέρες που απομένουν μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να πάει το Κόμμα πιο ψηλά. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Ο καθένας και η καθεμιά να μιλήσει και σε άλλους και αυτοί με τη σειρά τους σε ακόμα περισσότερους. Να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ σε κάθε γειτονιά, γιατί αυτή κρίνεται τώρα και είναι στο χέρι μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησαν την έναρξη της ένοπλης ΕΑΜικής Αντίστασης καλώντας σε ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ(2024-06-05 00:00:00.0)
Σε κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ οι συγκεντρώσεις σε Δίστομο και Ορχομενό(2024-05-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-04-02 00:00:00.0)
Επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΚΚΕ(2004-06-10 00:00:00.0)
Λαϊκό συμφέρον η ψήφος στο ΚΚΕ!(2004-05-19 00:00:00.0)
Σήμερα συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Ορμύλια(1999-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ