Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θέλει ανανέωση λαϊκής εντολής για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση

INTIME NEWS

Ανανέωση της λαϊκής εντολής στις ευρωεκλογές ώστε να ξεκινήσει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή τη νέα αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ ζήτησε και χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Mιλώντας χτες το πρωί στο «Action24», κάλεσε ουσιαστικά τον λαό να συμβιβαστεί με την ακρίβεια, παραπέμποντας τάχα για ανακούφιση στις «παρεμβάσεις» της κυβέρνησης στους λογαριασμούς του ρεύματος και στις τιμές των σούπερ μάρκετ, στο ...«e-Καταναλωτής», ή στην επιστολή του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ισχυριζόμενος με θράσος ότι η κυβέρνηση συγκρούεται με τις πολυεθνικές, δημιουργώντας το ανέκδοτο της προεκλογικής περιόδου. Επιπλέον, απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο μηδενισμού του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.

Κυνικός απέναντι ακόμα και στην αδυναμία του ελληνικού λαού να κάνει κάποιες μέρες διακοπές στον ίδιο του τον τόπο, είπε ότι «προφανώς στους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς οι τιμές θα είναι υψηλότερες. Ετσι λειτουργεί η αγορά». Παρέπεμψε δε τον λαό να συμβιβαστεί με καταλύματα και προορισμούς μέσα από το «Τουρισμός για Ολους» και τον «Κοινωνικό Τουρισμό», τη δε νεολαία να πορευτεί με το περιλάλητο «Youth Pass» και τα 150 ευρώ, «να τους διευκολύνουμε λίγο με τις διακοπές τους, όσο αντέχει η ελληνική οικονομία», όπως είπε.

Την ίδια ώρα, και σε ό,τι αφορά τη «στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών», προϊδέασε για πετσόκομμα στα «κάποια έκτακτα επιδόματα, τα οποία έχουμε δώσει στο παρελθόν», τονίζοντας ότι «με βάση το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, όλα αυτά γίνονται πιο δύσκολα. Διότι υπάρχει πια μια "οροφή" δαπανών», όπως τόνισε, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τα μνημόνια διαρκείας που συμφώνησαν κυβερνήσεις και ΕΕ.

Για να νομιμοποιηθούν όλα τα παραπάνω, ζήτησε «μία σημαντική εκλογική νίκη». «Θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, που θα μας δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ορμή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για το οποίο εκλεγήκαμε», είπε προσθέτοντας ότι «όσο πιο καλό είναι το αποτέλεσμα για τη ΝΔ, θα έλεγα τόσο πιο ισχυρή πρόσθετη εντολή θα έχουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε την εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες», ερμηνεύοντάς την ως εντολή για επιτάχυνση των αντιλαϊκών, καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Στο μεταξύ, πέρα από τις κοκορομαχίες για τα πόστα στην αστική διαχείριση, δείχνοντας ότι οι δήθεν διαχωριστικές γραμμές με τα άλλα αστικά κόμματα εύκολα παρακάμπτονται όποτε είναι να στοιχηθούν σε ζητήματα κεντρικά για τη λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς, παρέπεμψε στη «μεγάλη συζήτηση» που είχε η κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ «για τα ζητήματα που αφορούν το Airbnb και την Golden Visa», ώστε να προχωρήσουν «παρεμβάσεις» ενάντια σε «στρεβλώσεις στην αγορά». Για δε την ενδεχόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ, παρέπεμψε σε όσα είπε και η Φον ντερ Λάιεν, ότι «υπάρχουν κάποιες δυνάμεις στα δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όχι πολιτικές ομάδες, αλλά χώρες, πρωθυπουργοί, με τους οποίους υπό προϋποθέσεις μπορούμε να συζητήσουμε. Αρα, εδώ (σ.σ. στο Ευρωκοινοβούλιο) πάμε να διαμορφώσουμε μία νέα πλειοψηφία».

Σημειωτέον, αργότερα, σε συνάντηση που είχε με τον εμίρη του Κατάρ, έβαλε στόχο «να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας, ιδίως στο οικονομικό πεδίο», εξ ου και συζητήθηκε «η ενίσχυση της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και της Ενέργειας και του πολιτισμού». Εξάλλου, κάθε μπίζνες και πολεμική προπαρασκευή πάνε μαζί. Ετσι, υπογράφηκαν Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών και Μνημόνιο Συνεργασίας για την διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ