Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ολοι στη μάχη! Πάμε στην κάλπη μαχητικά, με τόλμη, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

«Ολοι στη μάχη! Πάμε στην κάλπη μαχητικά, με τόλμη, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι!», ήταν το μήνυμα μάχης που έστειλε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θήβα, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και η Αμαλία Παπασωτηρίου, εν ενεργεία αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Από εδώ, από τη Θήβα, στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας. Αυτές τις μέρες που μένουν μέχρι τις ευρωεκλογές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο και να πέσει στην κάλπη, να δημιουργήσουμε ένα κύμα μεγάλης ενίσχυσης του ΚΚΕ, να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Ολοι στη μάχη!», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του και πρόσθεσε:

«Εσείς, οι άνθρωποι του μόχθου, κρατάτε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας και μπορείτε να την δείξετε και στις ευρωεκλογές, με την ψήφο στο ΚΚΕ γιατί μόνο αυτή η επιλογή αντιστοιχεί στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα και εναντιώνεται πραγματικά στην ΕΕ, το κατασκεύασμα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, να μην εγκλωβιστεί στην αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά, ούτε στο λαϊκισμό του Βελόπουλου και της Πλεύσης Ελευθερίας που δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες του λαού μας. Τα κόμματα αυτά είναι αντίπαλοι των εργαζομένων, συνθηματολογούν παραπλανητικά, αλλά είναι υποστηρικτές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου, ψηφίζουν μαζί με την κυβέρνηση τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες, τα αντιλαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή».


Αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι «οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες. Καιροφυλακτεί η γενίκευση των πολέμων και αυτό τονίζει την ανάγκη ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος και πολύ δυνατού ΚΚΕ».

Σημείωσε ότι «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται ενάντια στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και καταδικάζει τη γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ που στηρίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα...». Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιστίνη επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να "ξεπλυθεί" με την επίσκεψη του Κασσελάκη στη Δυτική Οχθη. Κυβέρνησε κι αυτός όπως και η ΝΔ αλλά αρνήθηκαν προκλητικά να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, που πάρθηκε το 2015, για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, όπως διαρκώς απαιτεί το ΚΚΕ».

Το ΚΚΕ δίπλα στους αγώνες του λαού της περιοχής

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τον λαό «να μην υποτιμήσει τη μάχη των ευρωεκλογών, να μην πετάξει την οργή του στην αποχή γιατί μια τέτοια επιλογή όχι μόνο δεν τιμωρεί την ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική αλλά της δίνει δύναμη». Πρόσθεσε ότι οι ψήφοι αυτές «τολμηρά, αποφασιστικά επιβάλλεται να κατευθυνθούν στο ΚΚΕ, πολλαπλασιάζοντας τη λαϊκή δύναμη».

Τόνισε τους λόγους που οι εργαζόμενοι της περιοχής θα πρέπει να δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ στέκεται και θα σταθεί την επόμενη μέρα στο πλευρό των εργατών της Βιομηχανικής Ζώνης που βιώνουν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τις οδυνηρές συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ».

Εξέφρασε τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της «Μόρνος» και άλλων επιχειρήσεων για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τόνισε ότι «οι πιέσεις και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, που παρεμβαίνει ξεδιάντροπα υπέρ της ΕΕ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, δεν θα περάσουν. Η εργατική τάξη περήφανα θα πάει στην κάλπη και θα ψηφίσει το δικό της κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι σάρκα από τη σάρκα της».

Στάθηκε επίσης στους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή, όπως οι κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου, για να μην κλείσει το Πρωτοδικείο, στις κινητοποιήσεις των αγροτών, στον αγώνα ενάντια στην κατασκευή χωματερής βιομηχανικών αποβλήτων στο Σχηματάρι, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ΕΕ, τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της, και τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό να πουν «φτάνει πια!» και να ενισχύσουν το ΚΚΕ και υπογράμμισε: «Αυτό που κρίνεται στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη είναι πόσο ισχυρό θα είναι το αντίπαλο δέος στην προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης μέρας, πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ.

Γιατί και την επόμενη μέρα των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι η αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα. Για να δυναμώσει κι άλλο μέσα στον ελληνικό λαό το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Γιατί οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, που ζούνε μέσα σε αξεπέραστα προβλήματα, έχουν ανάγκη, χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ και εκεί που ψηφίζονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα, με φωτεινά παραδείγματα όπως της ΛΑΡΚΟ, των κλάδων και χώρων δουλειάς που οι εργαζόμενοι αναχαίτισαν επιθέσεις, διεκδίκησαν, έχουν κατακτήσεις. Πάμε στην κάλπη μαχητικά, με τόλμη, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι».

Αμαλία Παπασωτηρίου: «Ας σταθούμε απέναντι στις λυκοσυμμαχίες που γεννούν τους πολέμους»

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, η Αμαλία Παπασωτηρίου, εν ενεργεία αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από τις Πλαταιές Βοιωτίας, αναφέρθηκε στους κινδύνους για τον λαό από την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, με πρόσχημα τις "συμμαχικές υποχρεώσεις" και στο όνομα του δήθεν "εθνικού συμφέροντος", συμμετέχουν σε αποστολές επικίνδυνες, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού (...)

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός οφείλει να σηκώσει το κεφάλι. Εχει τη δύναμη, μπορεί, αρκεί να συνειδητοποιήσει τα συμφέροντά του και να πιστέψει στη δύναμή του. Να σμίξει τη φωνή του με τη φωνή και άλλων λαών ενάντια στον πόλεμο, κόντρα στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους (...)

Για εμάς, τον λαό, πατρίδα είναι ο τόπος μας, οι άνθρωποί μας, οι αξίες μας. Οι εφοπλιστές και τα μονοπώλια δεν έχουν πατρίδα. Μόνη αξία τους είναι το αδίστακτο κυνήγι του κέρδους.

Ας σταθούμε απέναντι στις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που γεννούν τους πολέμους και στρέφονται εναντίον άλλων λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν τιμά τον λαό μας η συμμετοχή σε τέτοιους πολέμους.

Είναι τιμή για μένα που είμαι σήμερα μαζί σας. Εύχομαι καλούς, δυνατούς κι αποτελεσματικούς αγώνες, για τον λαό μας, για τους λαούς όλης της Γης».

Π. Πολίτης: Το ΚΚΕ είναι καρδιά, νους και οργανωτής των αγώνων του λαού

«Να κάνουμε τη νύχτα μέρα, να απευθυνθούμε σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα έχει συμφέρον από τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί είναι στην πράξη η μοναδική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων της», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Αναφέρθηκε στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στη μεγάλη στήριξη του ΚΚΕ σ' αυτόν, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, καρδιά, νους, οργανωτής, ενωτικός κρίκος της εργατικής τάξης με τους φυσικούς συμμάχους της, την αγροτιά και τους ελεύθερους επαγγελματίες», και υπογράμμισε: «Προχωράμε με δύναμη και αποφασιστικότητα, χωρίς να χάσουμε χρόνο, ανοιγόμαστε πλατιά, στους εργάτες και τις εργάτριες της περιοχής, στους αγρότες και τους επαγγελματίες, στη νεολαία, συζητάμε ουσιαστικά για την οργάνωση της πάλης, τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ