Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Της φτώχειας την οργή... » κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!

Μεγάλη συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στο Σπόρτινγκ, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα

Οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (σταθμός ΗΣΑΠ «Αγ. Ελευθέριος») με θέμα «"Της φτώχειας την οργή..." κάνουμε αγώνα για την ανατροπή!». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους «Υπεραστικούς».

Στο κάλεσμά τους οι Οργανώσεις τονίζουν ανάμεσα σε άλλα: «Δεν ρισκάρουμε άλλο τις ζωές μας για τα κέρδη τους!

Οι προτάσεις της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων για την ακρίβεια και το λαϊκό εισόδημα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Εχουν κοινό παρονομαστή να πληρώσει ο λαός για να θωρακίζονται τα κέρδη των λίγων. Το "φάρμακο" που προτείνουν, παρά τις όποιες διαφορές μεταξύ τους, είναι να πληρώνουν οι φτωχοί τους φτωχότερους και να μένουν αλώβητα τα δισεκατομμύρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Κρύβουν τις πραγματικές αιτίες για την ανέχεια που μεγαλώνει και για όσους εργάζονται: Τους χαμηλούς μισθούς, την τεράστια φοροληστεία, την "απελευθερωμένη" και πανάκριβη "πράσινη" Ενέργεια, τα αμύθητα κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρήσεων τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα διεθνή καρτέλ. Γι' αυτό η ΝΔ διαφημίζει τους "αναπτυξιακούς" στόχους και τα "πλεονάσματα", ο ΣΥΡΙΖΑ και η "Νέα Αριστερά" περηφανεύονται για τα "μαξιλάρια" που παρέδωσαν στη ΝΔ.

Το σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" που βροντοφωνάξαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, είναι το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, τη νεολαία.

Εχουμε επιλογή και την κάνουμε: Με τις ζωές μας! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης για τις ανάγκες μας!

Στη «Hellenic Train» στον Πειραιά
Στη «Hellenic Train» στον Πειραιά
Τον δρόμο που βαδίσαμε με πολλούς μαζί στις καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς, Εκπαίδευσης, στις γειτονιές, και που βαδίζουμε και τώρα για την οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Τον δρόμο που επιβεβαιώνει ότι όταν ο εργαζόμενος λαός σηκώνει το ανάστημά του, έχει τη δύναμη να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρει ανάσες ανακούφισης, να ανοίξει τον δρόμο για την αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό ένοχο και αντίπαλο, το εκμεταλλευτικό σύστημα και το εχθρικό αντιλαϊκό κράτος που το υπηρετεί, την εγκληματική πολιτική που μοναδικό κριτήριο έχει την κερδοφορία των ομίλων.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον μεγάλο αυτό αγώνα!

Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, με τη μαζική οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των σωματείων και των λαϊκών οργανώσεων, για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Για να δυναμώσει η σύγκρουση με το διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα, γιατί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τα κέρδη των λίγων είναι ασυμβίβαστα.

Γιατί η οριστική λύση βρίσκεται στην ανατροπή του. Για να εξασφαλιστούν για όλους τους εργαζόμενους αξιοπρεπές εισόδημα, δουλειά, σταθερότητα στη ζωή και την καθημερινότητά τους, ανάπτυξη με κριτήριο την εξασφάλιση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η λύση βρίσκεται στην κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας, με την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!».

Συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Στη ΣΤΑΣΥ στα Σεπόλια
Στη ΣΤΑΣΥ στα Σεπόλια
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ ενόψει της συγκέντρωσης στις 5 Φλεβάρη.

Στο αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ στα Σεπόλια βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους κυριάρχησε το θέμα της κατάστασης του λαϊκού εισοδήματος, καθώς τις περισσότερες μέρες του μήνα το πορτοφόλι των εργαζομένων είναι άδειο.

Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στις αιτίες της ακρίβειας και της φτώχειας που αντιμετωπίζει σήμερα ο εργαζόμενος, ενώ έκανε αναφορά και στο ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων και στις αναγκαίες αυξήσεις που πρέπει να τις συνοδεύουν. Τόνισε ότι αυτό θα έρθει μέσα από την οργάνωση, την πάλη και τη διεκδίκηση των εργαζομένων και στη ΣΤΑΣΥ.

Υπογράμμισε ότι η αιτία που προκαλεί τη φτώχεια και την ακρίβεια είναι ίδια με αυτή που προκαλεί και την ανασφάλεια στις συγκοινωνίες και πρόσθεσε ότι η ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών λογαριάζεται ως κόστος, γι' αυτό επικρατεί η κατάσταση αυτή.

Τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα η συμπόρευση με το ΚΚΕ που μπαίνει μπροστά, αναδεικνύει τον ένοχο και τις ευθύνες, οργανώνει τον αγώνα και τη διεκδίκηση αλλά παράλληλα αναδεικνύει την ελπίδα και τη διέξοδο.

Στον ΟΛΠ
Στον ΟΛΠ
Αντίστοιχη περιοδεία έγινε στο μηχανοστάσιο στου Ρέντη και στο εργοστάσιο της «Hellenic Train» στον Πειραιά από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μάρκο Μπεκρή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Μ. Μπεκρής μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Στις συζητήσεις αναδείχθηκε το χρέος που έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, από το οποίο συμπληρώνεται ένας χρόνος, και να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα και κάλεσε στη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη.

Χτες, Πέμπτη, ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Πειραιά, και ο Μάρκος Μπεκρής επισκέφτηκαν τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στις 5 Φλεβάρη.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους εφ' όλης της ύλης και τους κάλεσαν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να προτάξουν τη μαζική οργάνωση και πάλη τους, να στηρίξουν τις διεκδικήσεις των σωματείων και των μαζικών φορέων, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Συμπλήρωσαν ότι δεν χωράει καμία στάση αναμονής, κανένας εφησυχασμός και απογοήτευση και τόνισαν ότι «οι αγρότες, οι μαθητές, οι φοιτητές είναι ήδη σε κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές τους, γιατί τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα! Αυτόν τον δρόμο έχουν οι εργαζόμενοι, κόντρα στις προτάσεις κυβέρνησης ΝΔ, αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αστικών κομμάτων που κρύβουν τις αιτίες για την ανέχεια που ολοένα και μεγαλώνει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους στις 28 Φλεβάρη στην πανεργατική απεργία να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών», ημερομηνία που κλείνει ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, για να δυναμώσουν οι φωνές ενάντια σε αυτούς που μετράνε τη ζωή μας μόνο σε κέρδος.

Το σημερινό πρόγραμμα

- Στις 11 π.μ., ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Four Seasons Astir Palace».

- Στις 7.30 π.μ., ο Γιώργος Βαρδάκης, μέλος του Τομεακού Γραφείου Μεταφορών της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ στο Ρουφ.

- Στις 9.30 π.μ., ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη.

- Στις 12 μ., ο Νίκος Αμπατιέλος θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο «Μεταξά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ