Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στο πλευρό εργαζομένων, αγροτών, φοιτητών

Αυξήσεις τύπου «γερολαδά» χαρακτήρισε ο Μ. Συντυχάκης στη δευτερολογία του τις αυξήσεις - κοροϊδία που προβλέπει η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, καθώς αυτές έχουν ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές σε βασικά είδη κατανάλωσης, στις τιμές ρεύματος κ.ά. Απαίτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει τώρα τον αντεργατικό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου και να γυρίσει η διαπραγμάτευση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα Συνδικάτα, με κατώτατο μισθό στα 900 ευρώ, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, όπως διεκδικούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, που διεκδικούν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής, 100% αποζημιώσεις, κατώτατες εγγυημένες τιμές, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο.

Σημείωσε πως οι όποιοι ελιγμοί της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις δεν πιάνουν τόπο. «Η αποφασιστικότητα και η μαζικότητα των μπλοκ των μαθητών, των φοιτητών, όλων των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, η αλληλεγγύη από ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, η προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας από εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα ακυρώνουν τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό που επιστρατεύει το κράτος και τα όποια δεκανίκια τους, όπως η ΓΣΕΕ», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ