Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ
Να γίνει πολιτική πράξη η αμφισβήτηση της ΕΕ με την ψήφο στο ΚΚΕ

Το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ Σταυρούπολης επισκέφτηκε το πρωί ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, που έχουν συσσωρευμένη πείρα από τα αποτελέσματα της πολιτικής που επιβάλλει η ΕΕ και υλοποιούν οι κυβερνήσεις, που είδαν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται κατά 25% και έρχονται αντιμέτωποι με την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, «να κάνουν πράξη αυτό που φοβούνται περισσότερο τα επιτελεία του κεφαλαίου: Να γίνει πολιτική πράξη η αμφισβήτηση του λαού στην ΕΕ, δυναμώνοντας σε κάθε κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Ο Λεωνίδας Στολτίδης αναφέρθηκε στο ρόλο και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, λέγοντας πως «αποτελεί από τα γεννοφάσκια της μια ένωση που φτιάχτηκε για να προασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, χτυπώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων (...) πράγμα που αποδεικνύουν στην πράξη οι πρόσφατοι νόμοι που ψήφισαν από κοινού τα αστικά κόμματα, όπως η σύνδεση του κατώτατου μισθού με την παραγωγικότητα και η θέσπιση της εθελοντικής φορολογίας για τους εφοπλιστές».

Τόνισε πως η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα, αλλά αντιθέτως αντιδραστικοποιείται περαιτέρω, εντείνοντας συνεχώς τον αντικομμουνισμό και αξιοποιώντας εθνικιστικά και φασιστικά μορφώματα για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά των εργοδοτών και να σπείρουν το μίσος μεταξύ των λαών.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επιβραβεύσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, καθώς έτσι «θα τους στείλουμε μήνυμα συνέχειας των μέτρων δίχως τέλος για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ