Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ
Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού και στη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Κ. Παρασκευάς
Ο Κ. Παρασκευάς
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, μικροί ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 17 Μάη στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, στέλνοντας μήνυμα πάλης για ενίσχυση του Κόμματος στις ευρωεκλογές, καθώς και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους του νομού. Ιδιαίτερα μαχητική ήταν η παρουσία των νεολαίων της ΚΝΕ, που ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα έδιναν τον τόνο της αγωνιστικής αισιοδοξίας για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του Κόμματος.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά οι Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.

Παρευρέθηκαν ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του Κόμματος, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγιάς Γιάννης Κασίδας, Ελασσόνας Δημήτρης Αβρανάς, Κιλελέρ Βασίλης Σταμουλάκης, Τεμπών Μαρία Κωστή, Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης, Φαρσάλων Αποστόλης Αναγνωστόπουλος, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.


Στη συγκέντρωση διαβάστηκε η δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από την Νίτσα Λουλέ, πρώην βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ίδιο αντίπαλο σημαδεύουμε σε όλες τις κάλπες

Στην ομιλία του ο Κ. Παρασκευάς σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Στις εκλογές της 26ης Μάη έχετε στα χέρια σας ένα όπλο, που πρέπει αυτή τη φορά να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Τα βόλια πρέπει να κατευθυνθούν στο σωστό στόχο, αλλιώς μπορεί να στραφούν στον εαυτό σας.

Κράτα λοιπόν γερά, σημάδεψε σωστά. Γιατί τον ίδιο αντίπαλο σημαδεύουμε σε όλες τις κάλπες.

Γιατί τα προβλήματα έχουν τους ίδιους υπεύθυνους. Είναι η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις, τα κόμματά τους και οι εκπρόσωποί τους στους δήμους και στις Περιφέρειες, που εξειδικεύουν και εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να κομματιάζει τα κριτήρια και την ψήφο του ανάλογα με την κάλπη. Δίνει την ίδια απάντηση παντού, γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταδικάσει ταυτόχρονα όλους τους υπεύθυνους για τις αντιλαϊκές πολιτικές που φορτώνουν σε βάρος του.

Ενίσχυσε αποφασιστικά του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές, στις δημοτικές εκλογές. (...)

Πρέπει με την ψήφο στις 26 Μάη να απαντήσουμε στα πραγματικά διλήμματα:

-- Θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο ή θα τολμήσουμε "να περάσουμε απέναντι", για να δυναμώσει η πάλη, ο αγώνας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό;

-- Θα επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν, να πιστέψουμε ότι μπορεί αυτά τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που κατακρεούργησαν τα δικαιώματά μας, τώρα θέλουν να μας σώσουν; Θα πετάξουμε τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας στα σκουπίδια, με αντάλλαγμα τα λεγόμενα "μέτρα ανακούφισης"; Θα δεχτούμε δηλαδή να ζούμε με μόνιμο καθεστώς ανεργίας, φτώχειας, δουλειάς χωρίς δικαιώματα, με υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας; (...)

-- Θα δεχτούμε να ζούμε με το Χάρο πάνω απ' τα κεφάλια μας, να ζούμε αδιαμαρτύρητα δίπλα στις αμερικοΝΑΤΟικές βάσεις;

-- Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε μονόδρομο την ΕΕ των μονοπωλίων, της βαρβαρότητας, των πολέμων; (...)

Οι αγρότες ξέρουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει το ξεκλήρισμα

Πραγματική ανακούφιση οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να πετύχουν μόνο μέσα από τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο: Απέναντι στο κεφάλαιο και την πολιτική αυτών που το υπηρετούν, την ίδια ώρα που κάνουν τα πάντα για να ξεγράψει ο λαός τα δικαιώματα, να ρίξει στα Τάρταρα τις απαιτήσεις του, να ξεχάσει ό,τι έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, τις δόσεις, τα επιδόματα και τα κοινωνικά μερίσματα. Και να τους λέει και "ευχαριστώ" από πάνω.

Σε αυτόν τον αγώνα, συμπαραστάτης μπορεί να είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.

Καθημερινά βομβαρδίζουν τη λαϊκή σκέψη με τη δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη" του κ. Τσίπρα και τη "βιώσιμη ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη.

Τι κρύβουν και οι δύο; Κρύβουν ότι η ανάπτυξή τους είναι για τους λίγους, υπηρετεί την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Ομως, αλήθεια, για ποια ανάπτυξη μιλάνε;

Πάρτε το παράδειγμα της αγροτικής παραγωγής.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσουν ότι η λύση βρίσκεται στην "ανάπτυξη της υπαίθρου με εξωστρέφεια".

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ενδιαφέρονται πρώτα απ' όλα να ενισχυθεί η μεγάλη καπιταλιστική παραγωγή στην αγροτική οικονομία. Αλλά για να γίνει αυτό, όρος και προϋπόθεση είναι να χτυπηθούν ακόμα περισσότερο, να ξεκληριστούν πιο μαζικά, τμήματα της φτωχής και της μεσαίας αγροτιάς.

Η "παραγωγική ανασυγκρότηση", με τις "ομάδες παραγωγών", τους "νέους" αγροτικούς συνεταιρισμούς που υπόσχονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, οι φιλο-ΕΕ και φιλο-ΚΑΠ δυνάμεις, είναι εργαλεία ενίσχυσης της συγκέντρωσης της παραγωγής στους λίγους, στα μονοπώλια.

Αυτό σημαίνει ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών - κτηνοτρόφων και γενίκευση της μισθωτής εργασίας στην παραγωγή, στην οποία δεν θα μπορούν να απορροφηθούν οι κατεστραμμένοι.

Οι εισαγωγές προϊόντων που θα μπορούσαν να παράγονται στην Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτες, διογκώνουν τα εμπορικά και δημοσιονομικά ελλείμματα και επομένως τη φορολογία.

Ενισχύθηκε παράλληλα η κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων, ιδιαίτερα στην κτηνοτροφική παραγωγή, στη συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων, στην παραγωγή και εμπορία των τροφίμων.

Αυτή είναι η αλήθεια, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι. Κι αυτήν την αλήθεια θέλει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ. (...)

Οι αγρότες δεν έχουν κανένα συμφέρον ούτε από την ΕΕ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Η θέση τους βρίσκεται μαζί με την εργατική τάξη στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ. (...)

Γυρνάμε την πλάτη στο στημένο καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στημένος και ξαναπαιγμένος. Δεν είναι δική σου υπόθεση. Ο καβγάς αυτός είναι ίδιος με αυτόν που γινόταν παλιότερα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όμως δεν τους εμπόδισε όταν το σύστημα τους είχε ανάγκη να συγκυβερνήσουν, να συνυπογράψουν τα μνημόνια, να τσακίσουν το λαό. Δε γίνεται για τα προβλήματα του λαού, γίνεται για το "πάπλωμα". Γίνεται για το ποιος θα εξασφαλίσει την υποστήριξη των πιο ισχυρών τμημάτων των επιχειρηματικών ομίλων. Γίνεται για το ποιος από τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στη νομή της εξουσίας (...)

Κανείς και καμιά δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον "Δούρειο Ιππο" της δήθεν "προοδευτικής συμμαχίας" του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακόμα μια απάτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μανούλα" στην εξαπάτηση του λαού, είναι αφερέγγυος και επικίνδυνος, γιατί εκμεταλλεύεται με τον πιο αδίστακτο και αισχρό τρόπο τις ιδέες, τις αξίες, τους αγώνες, τα συναισθήματα ενός ολόκληρου κόσμου που νιώθει και αισθάνεται αριστερός, προοδευτικός. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Εκαναν και κάνουν μεγάλη ζημιά, γιατί εξευτελίζουν τις έννοιες της αριστεράς, της προόδου, εξαπάτησαν και απογοήτευσαν αγνούς και τίμιους ανθρώπους.

Από αυτό το βήμα, απευθυνόμαστε και απλώνουμε το χέρι σε όλον αυτόν τον κόσμο που ψήφισε προηγούμενα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον καλούμε να μην απογοητευτεί, να μην πει "τίποτα δεν γίνεται".

Αλλάζουμε μετερίζι!

Η ελπίδα υπάρχει και είναι ζωντανή. Βρίσκεται στην πάλη του λαού, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ (...)

Εμπιστευτείτε αυτούς που σας είπαν πάντα την αλήθεια. Αυτούς που σας λένε σήμερα ότι το μέλλον μας δεν είναι η μιζέρια, η φτώχεια και η ανεργία. Το μέλλον μας δεν είναι η ζωή μέσα στο βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει ο εργαζόμενος λαός με δικαιώματα στην εργασία, με υψηλό επίπεδο Υγείας, Παιδείας, όλων των κοινωνικών παροχών, σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, προσφυγιά και μετανάστευση.

Είναι ρεαλιστικό να αλλάξει ο κόσμος, αν βάλουμε στόχο, όλοι όσοι παράγουμε τον πλούτο με τη δουλειά μας, να απαλλαγούμε από τους εκμεταλλευτές μας, από τα παράσιτα και τους κηφήνες, τους καπιταλιστές και τα κόμματα της εξουσίας τους.

Γι' αυτό ο λαός πρέπει να αποφασίσει να αλλάξει μετερίζι, να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές του και τους καταπιεστές του. Να διαχωρίσει οριστικά τη θέση του απ' αυτούς και τους εκπροσώπους τους. Να περάσει απέναντι. Να ψηφίσει παντού το ΚΚΕ. Για να κάνει την πραγματική διαφορά...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ