Παρασκευή 24 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι ελλείψεις σε υποδομές προστασίας του λαού έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ

Στη Βέροια περιόδευσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Κάλεσμα μαζικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και στους αγώνες και τις κάλπες απηύθυνε ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, στους εργαζόμενους στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική της Βέροιας, όπου περιόδευσε την περασμένη Τρίτη. Οπως είπε, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ θα πάρει ανάσα ο λαός, θα αποκτήσει αισιοδοξία και θα δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση.

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής, περιόδευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, συνοδευόταν από τον υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργο Μελιόπουλο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας Ιωάννα Σοφρόνωφ και Γιάννη Τσεχελίδη.

Στη συζήτηση με τους ένστολους αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, σε υποδομές, υλικά, συντήρηση οχημάτων, μέσα ατομικής προστασίας, ακόμα και προσωπικό. Σημείωσε ότι «αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία, αλλά απορρέει από την πολιτική της ΕΕ, την οποία υπηρετούν πιστά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θέλει για παράδειγμα την Αστυνομία, αντί να κυνηγάει το οργανωμένο έγκλημα να στρέφεται απέναντι στον λαό και το κίνημα, θέλει τις υπηρεσίες πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας να εμπορευματοποιούνται.

Ετσι, ο λαός μένει τελικά απροστάτευτος, έρμαιο της φύσης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, σεισμού, χιονοπτώσεων, ενώ όλο και περισσότερο πληρώνει και θα πληρώνει για να έχει αυτές τις υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και στα Σώματα Ασφαλείας, όπως και σε άλλους εργασιακούς χώρους, αυξάνονται τα ατυχήματα σε ώρα υπηρεσίας, ακόμα και τα θανατηφόρα, ενώ οι μισθοί των ένστολων παραμένουν καθηλωμένοι».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συναντήθηκαν με συνδικαλιστές αστυνομικούς, μέλη του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας και ενημερώθηκαν για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως τις ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα, την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών, τις ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με απόστρατους πυροσβέστες και παρουσίασαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ