Η ανάγκη μεταστέγασης του Θεατρικού Μουσείου ήταν μεγάλη και χρόνια. Ωστόσο η απομάκρυνσή του από το κέντρο της Αθήνας το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει προβλήματα προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας. Ο ρόλος του δεν είναι μόνο μουσειακός αλλά και εκπαιδευτικός, ερευνητικός κλπ. Πώς θα εξακολουθήσει, λοιπόν, να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε φοιτητές, ερευνητές κ.ά. όταν θα βρίσκεται σε τόσο μακρινή απόσταση;
Από την άλλη, ενισχύονται οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής ότι τελικά στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, το μόνο που δε θα μείνει είναι χώρος για πάρκο πρασίνου και αναψυχής, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο συνολικής έκτασης 5.800 στρεμμάτων, έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί: μεγάλο μέρος Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ένα Συνεδριακό Κέντρο, το Ολυμπιακό Κέντρο Σλάλομ, ένα μεγάλο μέρος (περίπου 1.200 στρέμματα) θα οικοπεδοποιηθεί και θα πουληθεί σε ιδιώτες. Ακόμα, συζητείται και η δημιουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Ανώνυμης εταιρίας «Παναθηναϊκός».
Ανεξάρτητα από τη μεταστέγασή του, το «Θεατρικό Μουσείο» προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα εκδηλώσεις, συνέδρια, αφιερώματα και εκθέσεις. Μεταξύ άλλων, τα διακρατικά συνέδρια «Ο Παπαδιαμάντης στη σκηνή, στην οθόνη και σε ξένες γλώσσες» (Σκιάθος, 5 - 8/10) και «Το θέατρο του απόδημου ελληνισμού» στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβρη. Επίσης, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Χάρτας του Ρήγα (11 - 16/10) και στο συνέδριο που διοργανώνει η έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τενερίφης για τον Γρηγόριο Ξενόπουλο, τον Αγγελο Σικελιανό και τον Ανδρέα Εμπειρίκο.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικά θεατρικά έργα στον ελληνικό κινηματογράφο» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, εκθέσεις που είναι αφιερωμένες στην Κατίνα Παξινού, στον Αλέξη Μινωτή, στον Αλέξη Σολομό κ.ά.
Τέλος, την άνοιξη του 2002, θα ανέβει το έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη με τίτλο «Ενας άγγελος που πλάνεψε η γη». Το έργο πραγματεύεται τη σχέση της Γεωργίας Σάνδη με τον Φρειδερίκο Σοπέν. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Αγγελική Στελλάτου και για τις ανάγκες της μουσικής, που θα είναι ζωντανή, το θέατρο συνεργάζεται με το Μουσικό Σύνολο «Νίκος Σκαλκώτας».
«Ηθελα πολύ να φτιάξω μια ερωτική ιστορία», σημειώνει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, «Να αφηγηθώ μια μεγάλη ερωτική ιστορία μέσα σε όλη αυτήν την πρόκληση των ημερών και την οπτική και ακουστική οχλοβοή... Είναι έργο ηθοποιών. Δεν έχει καταναλωθεί και δε θα καταναλωθεί σε εξωτερικά πράγματα. Θα επικεντρωθεί στον ηθοποιό και στο ρόλο. Εγώ ανεβάζω μια ερωτική ιστορία χωρία προκλήσεις, σε μια εποχή όπου όλα δηλώνονται με τη βία, το σεξ και το γυμνό. Δεν υπάρχει γυμνό». Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Ηλίας Στρατάκος, Ελένη Κρίτα, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς κ.ά.