Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
Θέατρο
Εντατικές δοκιμές

«Η κυρία με το σκυλάκι» στο «Ανοιχτό Θέατρο»
«Η κυρία με το σκυλάκι» στο «Ανοιχτό Θέατρο»
Με το έργο «Φάλαινες τον Αύγουστο» του Ντέιβιντ Μπέρι, ένα σύγχρονο αμερικάνικο έργο, γραμμένο το 1980, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ανοίξει αυλαία η Νέα Σκηνή του Εθνικού. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Λευτέρη Γιοβανίδη και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Κεντρικά πρόσωπα είναι η Σάρα, η Λίμπι και η Τίσυ, γυναίκες προχωρημένης ηλικίας, οι οποίες κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου έρχονται αντιμέτωπες με ζητήματα που αφορούν τη ζωή, την επιβίωση και το θάνατο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Σαριδάκη, η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκό. Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Βαλάκου, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Νέλλη Αγγελίδου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Ντίνος Δουλγεράκης, Δημήτρης Μπικηρόπουλος.

  • Το έργο «Η Κυρία με το σκυλάκι» θα παρουσιάσει το χειμώνα το «Ανοιχτό Θέατρο». Πρόκειται για το ομότιτλο διήγημα του Αντον Τσέχωφ, που ανεβαίνει σε μετάφραση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Μιχαηλίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει η Αγνή Ντούτση, τη μουσική ο Αντώνης Μιχαηλίδης και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γεωργία Σοφιανοπούλου.

«Ηθελα πολύ να φτιάξω μια ερωτική ιστορία», σημειώνει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, «Να αφηγηθώ μια μεγάλη ερωτική ιστορία μέσα σε όλη αυτήν την πρόκληση των ημερών και την οπτική και ακουστική οχλοβοή... Είναι έργο ηθοποιών. Δεν έχει καταναλωθεί και δε θα καταναλωθεί σε εξωτερικά πράγματα. Θα επικεντρωθεί στον ηθοποιό και στο ρόλο. Εγώ ανεβάζω μια ερωτική ιστορία χωρία προκλήσεις, σε μια εποχή όπου όλα δηλώνονται με τη βία, το σεξ και το γυμνό. Δεν υπάρχει γυμνό». Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Ηλίας Στρατάκος, Ελένη Κρίτα, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Χρύσανθος Καγιάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ