ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Απαιτείται ένταση των αγώνων ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Διεθνές Σεμινάριο με θέμα «Ιμπεριαλισμός και Τρομοκρατία», πραγματοποιήθηκε χτες, στα πλαίσια της δεύτερης μέρας των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ

Αποψη του προεδρείου του χτεσινού διεθνούς σεμιναρίου της ΠΟΔΝ
Αποψη του προεδρείου του χτεσινού διεθνούς σεμιναρίου της ΠΟΔΝ
Στο «φουλ» βρίσκονται οι μηχανές του αντιιμπεριαλιστικού νεολαιίστικου κινήματος. Το Διεθνές Σεμινάριο με θέμα «Ιμπεριαλισμός και Τρομοκρατία», που διοργάνωσε χτες το πρωί η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και συμμετείχαν 34 εκπρόσωποι προοδευτικών νεολαιών, για άλλη μια φορά έδειξε πως η νεολαία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει στην εντεινόμενη επίθεση που δέχεται. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δεύτερης μέρας των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ.

Δύο ήταν τα κύρια πολιτικά συμπεράσματα από τη συνάντηση: Η τρομοκρατία αποτελεί την κινητήρια δύναμη, η οποία και θα επιτρέψει στις μεγάλες δυνάμεις του ιμπεριαλισμού να εδραιώσουν την κυριαρχία τους, σε βάρος των πλατιών στρωμάτων της νεολαίας και της εργατικής τάξης. Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί σ' αυτή την εξέλιξη, είναι η ενδυνάμωση των αγώνων όλων όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Η ανταλλαγή εμπειριών των νεολαιών όλου του κόσμου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ειδικότερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των λαών του κόσμου από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

«Η οργανωμένη τρομοκρατία, επί σειρά ετών, όχι μόνο δε διωκόταν από τις ΗΠΑ, αλλά αντιθέτως γινόταν αποδεκτή, από τη στιγμή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της», τόνισε εξαρχής στην εναρκτήρια ομιλία του σεμιναρίου, ο Ινδός Χαρτσάντ Σινκ, γενικός γραμματέας της ΠΟΔΝ. Την ίδια περίοδο, τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι υπόλοιπες μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εφάρμοζαν στην πράξη την πολιτική της τρομοκρατίας: «Η πολιτική των κυρώσεων είναι μια κατ' εξοχήν τέτοια πράξη», είπε σε άλλο σημείο.

Η επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, «δεν είναι λύση για να σταματήσει η τρομοκρατία ανά τον κόσμο», τόνισε ο Χαρτσάντ Σινκ σημειώνοντας πως η ΠΟΔΝ, αντέδρασε από την πρώτη στιγμή «αφού ήταν γνωστό πως η επίθεση αυτή, θα ήταν "έφοδος" κατά των αθώων πολιτών».

«Οπως, όμως, κάθε πρόβλημα έχει τις ρίζες του, το ίδιο συμβαίνει και με την τρομοκρατία», σημείωσε ο γραμματέας της ΠΟΔΝ. «Από τη στιγμή που δεν επιλύονται τα βασικά προβλήματα της υφηλίου, τότε, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει η ειρήνη και να πάψει η τρομοκρατία», κατέληξε.

«Τρομοκρατία: Πρόσχημα για τον πόλεμο»

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια, ο Θανάσης Παφίλης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης: «Υπάρχει κανένας», αναρωτήθηκε, «που μπορεί στα σοβαρά να πιστεύει ότι ο πόλεμος κατά του Αφγανιστάν διεξάγεται για να χτυπηθεί η Αλ Κάιντα και ο Μπιν Λάντεν; Σήμερα βλέπουμε, πως το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη, ήταν απλά το πρόσχημα για να αρχίσει ένας νέος πόλεμος σε βάρος των λαών».

«Ποιοι, μιλάνε για πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και για ασφάλεια των κατοίκων του κόσμου;» σημείωσε ο Θ. Παφίλης, για να απαντήσει: «Οι ίδιοι που εξωθούν εκατομμύρια εργαζομένων στην ανεργία. Αυτοί που δολοφονούν χιλιάδες νέους με τα ναρκωτικά. Αυτοί που υποθάλπουν και προωθούν χιλιάδες παιδιά στην πορνεία».

«Σήμερα ίσως να εμφανίζεται ένα ενιαίο μέτωπο των ιμπεριαλιστών», κατέληξε ο εκτελεστικός γραμματέας του Συμβουλίου Ειρήνης. «Ας μην έχουμε αυταπάτες: Οι αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι τέτοιες που, φοβόμαστε πως μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι πιο γενικευμένο. Και οι αντιθέσεις αυτές θα οξύνονται. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα, των λαών της γης, μπορεί να κλείσει το δρόμο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να ανοίξει τον ορίζοντα για την ειρήνη μεταξύ τους».

Τα δημοκρατικά δικαιώματα στο στόχαστρο

Στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη: «Στις μέρες μας, ζούμε μια γιγάντια επιχείρηση καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικού δικαιώματος. Συστηματική αφαίρεση, που μόνο καινούριο φαινόμενο δεν είναι, που όμως, από το 1990 και μετά - με την αλλαγή του παγκόσμιου συσχετισμού δυνάμεων - πήρε εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα».

Ενας τεράστιος μηχανισμός (Σένγκεν, Ευρωαστυνομία και Εσελον), παρακολούθησης κάθε κίνησης που αντιτίθεται στην πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έχει ήδη στηθεί σε όλη την Ευρώπη, είπε σε άλλο σημείο ο Δ. Καλτσώνης. Τόνισε, δε, πως μετά την 11 Σεπτέμβρη, πάρθηκαν αντιτρομοκρατικά μέτρα τα οποία όμως, ήταν ήδη έτοιμα.

Και κατέληξε, σημειώνοντας την ανάγκη, να παλέψουν οι κάτοικοι του κόσμου για τη λαϊκή εξουσία, που θα σημάνει την «έναρξη μιας άλλης δημοκρατίας». Σε αυτή την πάλη ξεχωριστή συμβολή θα έχει η ΠΟΔΝ.

Πλούσιος προβληματισμός απ' όλο τον κόσμο

Από τη συμμετοχή της ΚΝΕ στο 15ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Αλγέρι
Από τη συμμετοχή της ΚΝΕ στο 15ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στο Αλγέρι
Πλούσια ήταν η εμπειρία που μεταφέρθηκε στη διάρκεια του χτεσινού σεμιναρίου από όλες τις μεριές του πλανήτη. Εκεί, μίλησαν οι εκπρόσωποι των πέντε περιοχών της υφηλίου, ενώ μετά το τέλος των εισηγήσεων, ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Οι εξελίξεις και ο πόλεμος που αναγγέλθηκε από τις ΗΠΑ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11/9 δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, σημείωσε ο Κ. Παπασταύρου μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που μίλησε στο σεμινάριο, από μέρος της Ευρώπης. Γιατί, «λίγους μήνες πριν τις 11/9 οικονομική κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις πλήττει για πρώτη φορά ταυτόχρονα και τα τρία ιμπεριαλιστικά κέντρα». «Το χτύπημα λοιπόν, στη Ν. Υόρκη αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα, ώστε οι ιμπεριαλιστές να αναπτύξουν πιο επιθετικά τα σχέδιά τους».

Παράλληλα, έκανε μια σύντομη αναφορά στις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ευρωστρατού, ευρωαστυνομίας καθώς και ευρωτρομονόμου.

«Να εναντιωθούμε στην αδικία»

Εκρηκτικοί μηχανισμοί μεταφέρονται μέσω ταχυδρομείου σε πρεσβείες της Κούβας ανά τον κόσμο. Πάνω από 600 απόπειρες δολοφονίας γίνονται σε βάρος του ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο. Χιλιάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου του «νησιού της Ελευθερίας», πραγματοποιούνται από κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ. Σαράντα χρόνια συνεχίζεται το εμπάργκο. Ολα αυτά είναι απλά «ψήγματα» των όσων έχουν κάνει οι ΗΠΑ σε βάρος ενός λαού που τολμά να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Και αυτή την εμπειρία, μετέφερε με τον καλύτερο τρόπο, ο Χούλιο Μαρτίνες, Β' Γραμματέας της ΚΝ Κούβας και μέλος της ΚΕ του ΚΚ της χώρας, εκπροσωπώντας τους νεολαίους της Λατ. Αμερικής και Καραϊβικής στο χτεσινό σεμινάριο της ΠΟΔΝ.

«Μπροστά σ' αυτή την εντεινόμενη επίθεση η απάντησή μας ήταν πολυποίκιλη: Προχωρήσαμε στην καταδίκη της (επίθεσης) στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ενισχύσαμε την ενότητα του λαού μας. Ανυψώσαμε την ολόπλευρη κουλτούρα του πολίτη μας.

Τη στιγμή που στον κόσμο ηχούν τα τύμπανα του πολέμου, οι Κουβανοί, είχαμε ξεκάθαρη απάντηση: Ενάντια στην τρομοκρατία και τον πόλεμο», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κούβας. Για να καταλήξει: «Εμείς οι νέοι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε και πρώτα να οργανωθούμε ενάντια στην αδικία, όπου αυτή εμφανίζεται στον κόσμο».

Η τρομοκρατία σε βάρος των λαών

«θεωρούμε ότι ο πόλεμος του Μπους κατά της τρομοκρατίας γίνεται για να πλήξει τα λαϊκά κινήματα. Χρησιμοποιεί τον όρο τρομοκρατία μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα και όχι για την ασφάλεια των πολιτών των ΗΠΑ». Τα παραπάνω λόγια, αποκτούν ιδιαίτερη αξία από τη στιγμή που τα λέει ένας Αμερικανός πολίτης, ο Λιμπέρο Ντε Λα Πιάνα εκπρόσωπος της ΚΝ ΗΠΑ.

Για να πει στη συνέχεια: «Η τρομοκρατία, ποτέ δεν ήταν προοδευτική. Επιθέσεις σαν κι αυτή της 11ης Σεπτέμβρη, είναι στην ουσία προάγγελοι πολέμων και δεινών. Στην ουσία τους, στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό και βρίσκονται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων».

«Ενωθείτε για να σωθούμε»

Τα όλο και διογκούμενα προβλήματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής, περιέγραψε ανάγλυφα στην τοποθέτησή του, ο Σάμρα Γιαλούντι, από τη Δημοκρατική Ενωση Νέων Συρίας. Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις «πάτησαν "πόδι"» και στις δυο όχθες της Κασπίας. Μίλησε για την αιματοβαμμένη κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν και το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να έχει τη δική του πατρίδα.

«Ο μόνος τρόπος», σημείωσε χαρακτηριστικά, «να ζήσουμε με ευημερία είναι να αντιμετωπίσουμε την αμερικανική αποικιοκρατία, που είναι ένας γίγαντας ο οποίος νοσεί και κάθε φορά που καλείται να αντιμετωπίσει το λαό, μπορεί και να χάσει. Αν η λογική της αποικιοκρατίας είναι διαίρει και βασίλευε, τότε όλοι οι προοδευτικοί του κόσμου, πρέπει να έχουν σαν σύνθημα, "ενωθείτε για να σωθούμε"».

Η νεοαποικιοκρατία σκοτώνει

Αν μια ήπειρος χτυπιέται πιο πολύ από τους ιμπεριαλιστές τότε αυτή είναι η Αφρική. Περιοχή με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις οποίες όμως, εκμεταλλεύονται και καρπώνονται οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Τα παραπάνω σημείωσε ο Πάουλο Λιόγκα Κάπια, γενικός γραμματέας από τη Σουάπο της Ναμίμπια.

Μίλησε για τον τρόπο που η αποικιοκρατία μετατράπηκε σε νεοαποικιοκρατία: Οι χώρες που απελευθερώθηκαν, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε δανεισμούς από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αποτέλεσμα σήμερα, να μην μπορεί ούτε μια χώρα να πραγματοποιήσει προϋπολογισμό χωρίς την έγκρισή του! Από κει και πέρα, έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα επιβίωσης που υπάρχει στην Αφρική, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ΕΪΤΖ.

Νέο γεωπολιτικό πλαίσιο στη Λ. Αμερική

Μιλώντας στο σεμινάριο, ο εκπρόσωπος της ΚΝ Κολομβίας, αναφέρθηκε στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους λαούς και τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και ειδικότερα στο πώς εκφράζεται αυτό στη Λατινική Αμερική. Εκανε λόγο για διαμόρφωση «νέου γεωπολιτικού πλαισίου» μέσα στο οποίο η περίπτωση της Λατινικής Αμερικής είναι σημαντική, γιατί η Αμερική θέλει να εγκαθιδρύσει για τα συμφέροντά της μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου όλης της ηπείρου, μέσω της λεγόμενης συμφωνίας ALCA.

Με τα παραπάνω συνέδεσε την οικονομική κρίση στην Αργεντινή, την «πρωτοβουλία των Ανδεων», το εμπάργκο κατά της Κούβας. Βρισκόμαστε σε μία νέα φάση «νεομακαρθισμού», είπε χαρακτηριστικά, σε φάση αναδιοργάνωσης του καπιταλισμού που στρέφεται ενάντια στα κινήματα και οδηγεί, όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα κλπ.


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ

Εκκληση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Εγκρίθηκε χτες στην Αθήνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, στη διάρκεια της χτεσινής του συνεδρίασης, στην Αθήνα απευθύνει έκκληση στις οργανώσεις νεολαίας και τα λαϊκά κινήματα ανά το κόσμο να εντείνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Στην έκκληση αυτή σημειώνεται:

«O Παλαιστινιακός λαός βρίσκεται κάτω από μια δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση σήμερα. Οι αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό έχουν δολοφονήσει πάνω από 859 ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 40.000. Τα παιδιά της Παλαιστίνης, οι γυναίκες και οι νέοι πεθαίνουν και λιμοκτονούν καθημερινά στα κατεχόμενα εδάφη, εξαιτίας του πολέμου, του αποκλεισμού και της καταστολής από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η κρατική τρομοκρατία που διεξάγει η κυβέρνηση Σαρόν εναντίον του άοπλου Παλαιστινιακού λαού γίνεται ολοένα και πιο επιθετική εξαιτίας της υποστήριξης των ΗΠΑ και της απροθυμίας της Διεθνούς Κοινότητας να δράσει.

Το αίμα όλων των ανθρώπων, Παλαιστινίων, Ισραηλινών, Αμερικανών ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας είναι εξίσου πολύτιμο. Προτρέπουμε όλες τις κυβερνήσεις, τους λαούς, τους νέους ανθρώπους όλου του κόσμου να καταδικάσουν έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, να απαιτήσουν άμεση ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων για την προστασία των Παλαιστινίων, να απαιτήσουν από τα Ηνωμένα Εθνη επίλυση στη βάση ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη, σε όλο τον κόσμο, να δυναμώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού έως την τελική νίκη».

Αύριο ξεκινούν οι εργασίες του

Λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου βρίσκονται οι οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και οι προετοιμασίες ολοκληρώνονται για το κορυφαίο αυτό γεγονός, που αρχίζει αύριο Παρασκευή, 21/12 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23/12. Σήμερα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, παραθέτει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της πρότασης της Οργάνωσης μέσα από τις θέσεις του 8ου Συνεδρίου.

Ηδη οι πρώτες 46 ξένες αντιπροσωπείες των οργανώσεων από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική βρίσκονται στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, αλλά και να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ.

Προς τιμήν του 8ου Συνεδρίου και με την ευκαιρία της παρουσίας τόσων πολλών αντιπροσωπειών, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο λεκανοπέδιο της Αττικής διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 20/12 στις 8 το βράδυ εκδηλώσεις γνωριμίας και αλληλεγγύης με τους ξένους συναγωνιστές τους για την ανταλλαγή της πλούσιας αγωνιστικής εμπειρίας από όλο τον κόσμο. Τις εκδηλώσεις αυτές θα ακολουθήσουν παραδοσιακά ελληνικά γλέντια σε ταβέρνες.

Σ' αυτό το πλαίσιο, εκδηλώσεις πραγματοποιούν:

- Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

- Οι Οργανώσεις Α` Αθήνας στα γραφεία της ΚΟΒ Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

- Οι κλαδικοί Τομείς της Αθήνας στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

- Οι Ανατολικοί και Νοτιοανατολικοί Τομείς στα γραφεία της Αχτίδας του ΚΚΕ στο Βύρωνα.

- Οι Τομεακές Οργανώσεις Περιστερίου και Αιγάλεω στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγάλεω.

- Οι Τομείς Δυτικών Συνοικιών και Πετρούπολης στην Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ στο Ιλιον.

- Οι Τομείς Βορείων, Βορειανατολικών και Βορειοδυτικών Συνοικιών στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

- Οι Τομείς των ΤΕΙ στην αίθουσα του Σωματείου των Λογιστών (Κάνιγγος 23).

- Οι Τομείς Νοτίων Συνοικιών στο Δημαρχείο του Ταύρου.

- Η Οργάνωση Πειραιά στα γραφεία της ΚΟΠ.

Σημαντική διεθνής παρουσία

Εκπρόσωποι από 46 οργανώσεις νεολαίας από όλο τον κόσμο έχουν φτάσει ήδη στην Αθήνα για το συνέδριο της ΚΝΕ

Στις 46 οι αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας που θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, γεγονός που αποδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση του κύρους της Οργάνωσης. Συγκεκριμένα έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα:

Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) - που το Γενικό Συμβούλιό της συνεδριάζει αυτές τις μέρες στη χώρα μας - με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ηρακλή Τσαβδαρίδη, τους αντιπροέδρους Ουάιλ Μπατρέκι και Χουάν Κάρλος Φρόμετα και τον γγ Χαρτσάντ Σινγκ. Επίσης, η Εθνική Ενωση Νεολαίας και Φοιτητών Ερυθραίας, η Ενωση Νεολαίας του ΣΟΥΑΠΟ, με επικεφαλής τον γγ Πάουλους Καπία, η Ενωση Νέων Σουδάν, η Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας Ινδίας, με επικεφαλής τον γγ Πάπας Σίνχα, η Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας Ιαπωνίας, η Εθνική Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας Νεπάλ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Ραμπίντρα Αντχικάρι και η ομώνυμή της Εθνική Δημοκρατική Ομοσπονδία Νεολαίας Νεπάλ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ουντάγια Ράι Πάντεϊ, η Ελεύθερη Γερμανική Νεολαία, η Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νεολαίας, η ΕΔΟΝ, με επικεφαλής τον γγ της Γιώργο Λουκαΐδης, η Νεολαία του ΚΚ Τουρκίας, με επικεφαλής τον γραμματέα της Εβριμ Γκεζέρ, η ΚΝ Πορτογαλίας, η Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, με επικεφαλής τη συμπρόεδρο Τίνα Σάντερς, η ΚΝ Ισπανίας, η ΚΝ Φιλανδίας, με επικεφαλής τον γραμματέα της Νίκο Κιβιπούρο, η ΚΝ ΗΠΑ, με επικεφαλής τον εθνικό συντονιστή Λίμπερο Ντέλα Πιάνα, η ΚΝ Βρετανίας, η Νεολαία του ΚΚ στη Δανία, η ΚΝ Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Οργάνωση «Το Σπίτι της Νεολαίας» της Παραγουάης, η ΚΝ Κούβας, με επικεφαλής τον β' γραμματέα Χούλιο Μαρτίνες Ραμίρες, η ΚΝ Βραζιλίας, η Σοσιαλιστική Ενωση Νέων Βραζιλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ουάτσον Ριμπέιρο, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, η Γενική Ενωση Φοιτητών Ιράκ, η Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Συρίας «Χάλεντ Μπαγκντάς», με επικεφαλής τον γγ Σαμέρ Αλ Αγιουμπί, η Ενωση Νεολαίας Αλγερίας, η ΚΝ Ισραήλ, η Νεολαία του Πολισάριο, η ΚΝ Ουκρανίας, με επικεφαλής τον γραμματέα της Αντρέι Πολίτ, η ΚΝ Κολομβίας.

Ακόμα έχουν δηλώσει συμμετοχή και αναμένεται να φτάσουν σήμερα ή αύριο στην Ελλάδα οι παρακάτω Οργανώσεις: Νεολαία του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας, Νεολαία του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας (Κύπρου), ΚΝ Αρμενίας, Νεολαία του ΚΚ Μακεδονίας, Αριστερή Νεολαία Φιλανδίας, Αριστερή Νεολαία Σουηδίας, ΚΝ Γεωργίας, Ενωση Νέων Μπαγκλαντές, ΚΝ Ιταλίας, ΚΝ Νορβηγίας, Ενωση Δημοκρατικής Νεολαίας Λιβάνου, Δημοκρατικό Μέτωπο Παλαιστίνης, Λαϊκό Μέτωπο Παλαιστίνης και Παλαιστινιακή Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ