ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία στην ουρά

Ο Μπιλ Εντουαρτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ

Sportidea

Ο Μπιλ Εντουαρτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου με 87-65 και η ήττα της ΑΕΚ εκτός έδρας από τον έτερο «Δικέφαλο», τον ΠΑΟΚ με 85-77 έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή κάνοντας το έργο της «Ενωσης» ακόμα πιο δύσκολο μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Πέρα όμως από τις πρώτες θέσεις, οι «μάχες» στην ουρά της βαθμολογίας... δίνουν και παίρνουν.

Η ΑΕΚ δείχνει επηρεασμένη και μετά το ντέρμπι με τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα, ψάχνει να βρει το καλό της πρόσωπο. Ετσι μετά την ήττα στη Θεσσαλονίκη, επιζητεί τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με τους Ηρακλή, Ιωνικό, Ηράκλειο και Δάφνη προκειμένου να διατηρήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Ομως, έχει ανοιχτό ένα ακόμα μέτωπο και όπως δείχνουν τα πράγματα, το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται στην Ευρωλίγκα, όπου και αύριο καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο δεύτερο παιχνίδι για τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς από την πλευρά τους, πήραν μια εύκολη και πολύτιμη νίκη επί του Περιστερίου, βάζοντας... πλώρη για το ρετιρέ. Εχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Μουλαομέροβιτς, που πέτυχε 12 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους στον πίνακα και τώρα ελπίζει σε... στραβοπατήματα της πρωτοπόρου για να καταλάβει αυτός την πρώτη θέση.

Ο τρίτος της... παρέας και της βαθμολογίας Ολυμπιακός, δε συνάντησε προβλήματα απέναντι στον ΚΑΟΔ τον οποίο και νίκησε με 92-87 και έτσι έφτασε τους 38 βαθμούς. Από εκεί και πέρα πλέον οι «κόντρες» είναι αρκετές καθώς η τελευταία θέση στην πρώτη τετράδα είναι αρκετά... γλυκιά. Ο Ηρακλής λοιπόν, δεν άφησε περιθώρια στη Δάφνη για να ελπίζει σε νίκη, αφού επικράτησε με 98-65 και τώρα ελπίζει ότι θα παραμείνει μέσα στις πρώτες θέσεις. Κοντά στο «Γηραιό» όμως βρίσκεται ο Πανιώνιος, που πήρε την πολύτιμη νίκη επί του Αμαρουσίου με 72-76.

Εξάλλου, σημαντικές νίκες που του έδωσε... ανάσα για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων πήραν οι Αρης που επικράτησε εκτός έδρας της Νήαρ Ηστ με 78-75 και το Ηράκλειο που νίκησε στην Αθήνα τον Ιωνικό ΝΦ με 90-83.

  • Τέλος, σήμερα το Μαρούσι δίνει μια σημαντική «μάχη» για το Κύπελλο Κόρατς καθώς υποδέχεται τη Λοκομοτίβ Ροστόφ (18:45 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»).
ΒΟΛΕΪ
«Κοκκίνισε» η κορυφή

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα... Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη χρονιά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με άνετη νίκη επί του Πανελληνίου με 3-0 πήρε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Ο Ηρακλής, αν και κέρδισε 3-1 τον ΠΑΟΚ στο «Κατσάνειο», «έχασε» τους κεντρικούς του Χοφ και Γκιρτζίκη: «Μείναμε από κεντρικούς ενόψει φάιναλ φορ. Ελπίζω μέχρι το Σάββατο που είναι ο ημιτελικός με τη Ματσεράτα να προλάβουν να αναρρώσουν», δήλωσε ο τεχνικός του «Γηραιού» Αλέκος Λεώνης.

Ο Παναθηναϊκός στην καλύτερη κανονική του περίοδο τα τελευταία χρόνια, πήρε τη δεύτερη θέση με νίκη στο τελευταίο ματς επί του Ιωνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-0. Στ' άλλα ματς της στερνής αγωνιστικής είχαμε: Ορεστιάδα-Αρης 3-1, Ρέθυμνο-ΑΕΚ 3-1, Ολυμπιάδα-Νίκαια 3-0. Η τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 57, Παναθηναϊκός 56, Ηρακλής 55, Ορεστιάδα 45, ΠΑΟΚ 42, Πανελλήνιος 33, Αρης 29, Ολυμπιάδα 24, Νίκαια 24, Ρέθυμνο 15, ΑΕΚ και Ιωνικός ΝΦ 8.

Ετσι στα πλέι οφ θα έχουμε: Ολυμπιάδα-Ολυμπιακός, Αρης-Παναθηναϊκός, Πανελλήνιος-Ηρακλής και ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα (στις 2 νίκες). Στα πλέι άουτ: Νίκαια-Ιωνικός ΝΦ, Ρέθυμνο-ΑΕΚ.

  • Στις γυναίκες ο Φιλαθλητικός νίκησε εκτός έδρας 3-0 τα Βριλήσσια και πήρε την 2η θέση στην Α1 κατηγορία των γυναικών, μετά το τέλος της κανονικής περιόδου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όπως και ο πρωτοπόρος Πανελλήνιος, μπήκε απευθείας στην τετράδα των πλέι οφ. Για τις θέσεις 1-6 θα αγωνιστούν Αίας Εύοσμου-Παναθηναϊκός, και ΖΑΟΝ-Βριλήσσια.
ΠΟΛΟ
Σε ήρεμα νερά

Σε... ήρεμα νερά αναμένεται να κυλήσει σήμερα η 19η αγωνιστική για τους δύο πρωτοπόρους της Α1 κατηγορίας πόλο ανδρών. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός που είναι στο ρετιρέ της βαθμολογίας θα υποδεχτεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά (17.45 Αλφα Ντίτζιταλ) τη Γλυφάδα και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να επικρατήσει. Τα ίδια ισχύουν και για τη Βουλιαγμένη που στην έδρα της (19.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ 2) θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Στ' άλλα ματς της σημερινής αγωνιστικής: Εθνικός-ΠΑΟΚ (16.00), Αρης-Πάτρα (18.00), Χανιά-Χίος (19.00), Παλαιό Φάληρο-Νηρέας Χαλανδρίου (20.30).

  • Πιστές στο... ραντεβού τους με τη διεκδίκηση των δύο γυναικείων ευρωπαϊκών τίτλων στο πόλο φάνηκαν τα κορίτσια της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στις τελικές φάσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Λεν Τρόφι αντίστοιχα. Η Γλυφάδα συνέτριψε την τσέχικη Σλάβια Χράτεκ με 15-5, η δε Βουλιαγμένη πέτυχε κάτι ανάλογο κόντρα στη γερμανική Χοκενμπλούνγκερ αφού τη νίκησε με 10-3. Και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ζητήσει από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και οι δύο τελικοί να διοργανωθούν στην Αθήνα.

ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα μοιράστηκαν όλα

Ισόπαλο έληξε τελικά το μεγάλο και πολυσυζητημένο ντέρμπι της Ισπανίας μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Οι Καταλανοί, αν και ήθελαν όσο και οι αντίπαλοί τους τη νίκη, δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί, καθώς το γκολ του Ζιντάν έδωσε το προβάδισμα στους Μαδριλένους. Ομως η απάντηση του Τσάβι ήταν αρκετή να δώσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του που δεν είναι αρκετός για το κυνήγι του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Βαλένθια έχασε την ευκαιρία για να ξεφύγει στο... ρετιρέ της βαθμολογίας, καθώς γνώρισε την ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-1.

Στην Ιταλία, Ρόμα και Ιντερ παρέμειναν στην πρώτη θέση του πίνακα χάρη στις νίκες τους με 3-1 και 1-2 επί της Αταλάντα και Λέτσε αντίστοιχα. Το έργο των «νερατζούρι» όμως ήταν πιο δύσκολο καθώς χρειάστηκε η ικανότητα του Τόλντο, που απέκρουσε και πέναλντι για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, που αγωνιζόταν μακριά από το Μιλάνο.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ παρέμεινε στην κορυφή χάρη στην έκτος έδρας νίκη της με 5-3 επί της Γουέστ Χαμ. Από την άλλη, η Λίβερπουλ, τα βρήκε σκούρα αλλά τελικά επικράτησε της Μίντλεσμπρο με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ, η Αρσεναλ, πήρε τους βαθμούς της νίκης επί της Αστον Βίλα.

Τέλος, στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου έχασε κι άλλο έδαφος καθώς το 0-0 με την Καϊζερσλάουτερν ήταν αρκετό για τη Λεβερκούζεν, που επικράτησε με 2-0 της Στουτγκάρδης, να ξεφύγει με 5 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Θρίαμβος Ουίλιαμς

Στα χνάρια του μεγάλου του αδελφού, Μίκαελ, ο Ραλφ Σουμάχερ κατέκτησε την πρώτη θέση του μαλαισιανού γκραν-πρι αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Οι δύο Ουίλιαμς BMW έκαναν το 1-2 στην πίστα του Σεπάνγκ και ασφαλώς ατενίζουν πλέον με αισιοδοξία το μέλλον, αφού από την αρχή δείχνουν ικανές να απειλήσουν τη Φεράρι που το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει τον Μ. Σουμάχερ στην τρίτη θέση του πόντιουμ. Στη γενική βαθμολογία των οδηγών μετά από δύο αγώνες η κατάταξη είναι: Μ. Σουμάχερ 14, Μοντόγια 12, Ρ. Σουμάχερ 10, Ραϊκόνεν 4, Ιρβάιν και Μπάτον 3. Στους κατασκευαστές: Ουίλιαμς 22, Φεράρι 14, Μακλάρεν 4, Ζάουμπερ, Ρενό και Τζάγκουαρ 3.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Απρόσμενες ήττες

Τέλος, εκτός απροόπτου, στο σίριαλ πρωτιάς του Δούκα στην Α1 χάντμπολ ανδρών έβαλε ο Ιωνικός, καθώς για την 21η αγωνιστική, επικράτησε με 24-21 στο Ζηρίνειο επί της ομάδας του Αμαρουσίου. Ομως, την ήττα γνώρισε και ο πρωτοπόρος Πανελλήνιος μέσα στο κλειστό γυμναστήριο της Κυψέλης από τον συνήθη ύποπτο ΣΑΚΑ. Οι «απόφοιτοι» επικράτησαν με 21-20 και διεκδικούν μία θέση στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη, τα Βριλήσσια παρέμειναν για άλλη μια αγωνιστική, την 21η, χωρίς νίκη και κινδυνεύουν με απευθείας αποκλεισμό. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Αρχέλαος - Φίλιππος Βέροιας 22-30, Κιλκίς - Λεωνίδας 38-21, ΠΑΟΚ - Αρης Νικαίας 36-30, Βριλήσια - Αθηναϊκός 28-29.

Η βαθμολογία: Πανελλήνιος 37, Δούκας 33, Κιλκίς 30, ΣΑΚΑ, Φίλιππος 29, Ιωνικός 27, ΠΑΟΚ 21, Αθηναϊκός 16, Αρχέλαος 13, Αρης Ν. 8, Λεωνίδας 6 και Βριλήσια 0.

Σήμερα, θα διεξαχθεί ο εξ αναβολής αγώνας μεταξύ του Κιλκίς και του Αθηναϊκού για την 19η αγωνιστική. Παράλληλα, στις 16:00 ο Δούκας υποδέχεται τα Βριλήσια, την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Φίλιππο και στις 17:00 ο Αρχέλαος «κοντράρεται» με τον Πανελλήνιο. Οι τρεις αγώνες γίνονται στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ