Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αγωνία στην ουρά

Ο Μπιλ Εντουαρτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ

Sportidea

Ο Μπιλ Εντουαρτς «εκτέλεσε» την ΑΕΚ
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου με 87-65 και η ήττα της ΑΕΚ εκτός έδρας από τον έτερο «Δικέφαλο», τον ΠΑΟΚ με 85-77 έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή κάνοντας το έργο της «Ενωσης» ακόμα πιο δύσκολο μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Πέρα όμως από τις πρώτες θέσεις, οι «μάχες» στην ουρά της βαθμολογίας... δίνουν και παίρνουν.

Η ΑΕΚ δείχνει επηρεασμένη και μετά το ντέρμπι με τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα, ψάχνει να βρει το καλό της πρόσωπο. Ετσι μετά την ήττα στη Θεσσαλονίκη, επιζητεί τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με τους Ηρακλή, Ιωνικό, Ηράκλειο και Δάφνη προκειμένου να διατηρήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Ομως, έχει ανοιχτό ένα ακόμα μέτωπο και όπως δείχνουν τα πράγματα, το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται στην Ευρωλίγκα, όπου και αύριο καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο δεύτερο παιχνίδι για τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς από την πλευρά τους, πήραν μια εύκολη και πολύτιμη νίκη επί του Περιστερίου, βάζοντας... πλώρη για το ρετιρέ. Εχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Μουλαομέροβιτς, που πέτυχε 12 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους στον πίνακα και τώρα ελπίζει σε... στραβοπατήματα της πρωτοπόρου για να καταλάβει αυτός την πρώτη θέση.

Ο τρίτος της... παρέας και της βαθμολογίας Ολυμπιακός, δε συνάντησε προβλήματα απέναντι στον ΚΑΟΔ τον οποίο και νίκησε με 92-87 και έτσι έφτασε τους 38 βαθμούς. Από εκεί και πέρα πλέον οι «κόντρες» είναι αρκετές καθώς η τελευταία θέση στην πρώτη τετράδα είναι αρκετά... γλυκιά. Ο Ηρακλής λοιπόν, δεν άφησε περιθώρια στη Δάφνη για να ελπίζει σε νίκη, αφού επικράτησε με 98-65 και τώρα ελπίζει ότι θα παραμείνει μέσα στις πρώτες θέσεις. Κοντά στο «Γηραιό» όμως βρίσκεται ο Πανιώνιος, που πήρε την πολύτιμη νίκη επί του Αμαρουσίου με 72-76.

Εξάλλου, σημαντικές νίκες που του έδωσε... ανάσα για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων πήραν οι Αρης που επικράτησε εκτός έδρας της Νήαρ Ηστ με 78-75 και το Ηράκλειο που νίκησε στην Αθήνα τον Ιωνικό ΝΦ με 90-83.

  • Τέλος, σήμερα το Μαρούσι δίνει μια σημαντική «μάχη» για το Κύπελλο Κόρατς καθώς υποδέχεται τη Λοκομοτίβ Ροστόφ (18:45 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ