Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Σεβασμός όχι φόβος

Νίκη θέλει ο Μαρκαριάν

Sportidea

Νίκη θέλει ο Μαρκαριάν
Σεβασμός και όχι φόβος. Αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός για τους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει του σημαντικού και παράλληλα τελευταίου αγώνα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Ρεάλ που αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραταχθεί στις 21:45 («ΜΕΓΚΑ») χωρίς αρκετούς βασικούς παίκτες της. Παρ' όλα αυτά, οι «πράσινοι» σκέφτονται μόνο τη νίκη απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, καθώς όπως είπε και ο τεχνικός τους Σέρτζιο Μαρκαριάν κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η Ρεάλ είναι Ρεάλ, όποιοι παίκτες της και αν παίζουν. Ομως ξεκαθάρισε πως θα προτιμούσε να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του τους βασικούς, γιατί: «Ισως τα... δεύτερα να παίξουν καλύτερα από τους βασικούς».

Ο Ουρουγουανός προπονητής έδειξε μέσα από τα λεγόμενά του πως η ομάδα του θα κυνηγήσει τη νίκη, παρά το γεγονός πως χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Ο αυριανός (σ.σ. σημερινός) αγώνας είναι πολύ σημαντικός για μας και για το ποδόσφαιρο. Θέλουμε τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να παλέψουμε με όλη μας την καρδιά για την επικράτηση. Αν ψάχνεις την ισοπαλία έχει δυσκολίες η συνέχεια. Ξέρουμε ότι περνούμε και με ισοπαλία, όμως για μας υπάρχει μόνο η νίκη».

Παράλληλα, ο Μαρκαριάν, έπλεξε το εγκώμιο για αρκετούς παίκτες της Ρεάλ που θα δώσουν το «παρών» στο σημερινό αγώνα λέγοντας: «Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο σε πολύ επικίνδυνους παίκτες όπως οι Μακμάναμαν, Σάβιο και Σολάρι», ενώ επισήμανε με βάση τις απουσίες των αντιπάλων του: «Εγώ, πάντως, δε θα αλλάξω τα πλάνα μου». Για τους αρχικούς έντεκα που αναμένεται να κάνουν τη βασική προσπάθεια για την υλοποίηση του στόχου, δε θέλησε να τους αποκαλύψει, τονίζοντας πάντως πως θα αποφασίσει σήμερα και πως ο Βόκολος είναι στη διάθεσή του. Ετσι αίνιγμα παραμένει η ενδεκάδα που θα αγωνιστεί σήμερα. Οι σίγουροι απόντες είναι ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος που είναι τιμωρημένοι, ενώ αμφίβολος είναι ο Γκούμας που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντελ Μπόσκε, τόνισε πως ο αγώνας αυτός είναι μια ευκαιρία για να ξεκουραστούν αρκετοί παίκτες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήρθαν για βόλτα στο γήπεδο. «Ο Παναθηναϊκός παίζει αύριο (σ.σ. σήμερα) την πρόκριση. Εμείς όμως επειδή την έχουμε ήδη εξασφαλίσει, μπορούμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες και να δοκιμάσουμε άλλους. Η ομάδα μου μπορεί να πάρει τη νίκη και να προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο. Στόχος της Ρεάλ είναι η νίκη και αυτό θα επιδιώξει. Αυτός που θα είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο αυτός θα πάρει και τη νίκη. Δεν πάμε ποτέ για βόλτα σε κάποιο γήπεδο».


Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ