Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Το ίδιο σκηνικό

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Ο στίχος από το γνωστό τραγούδι που ερμήνευσε ο Νίκος Παπάζογλου απεικονίζει σχεδόν απόλυτα την... επόμενη μέρα της 20ής αγωνιστικής στη... μεγάλη κατηγορία. Η τετράδα της κορυφής δεν άλλαξε, κάτι που δε συνέβη όμως στα υπόλοιπα... πατώματα. Οπως και να 'χει, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος η αγωνία και τα μπερδέματα (σε ψηλά και χαμηλά στρώματα) μεγαλώνει.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός διά... περιπάτου κέρδισε όπως αναμενόταν τον Εθνικό Αστέρα αλλά τα «ερυθρόλευκα» χαμόγελα... πάγωσαν. Σε μια ανύποπτη φάση ο Αλεξανδρής υπέστη θλάση οπίσθιου κνημιαίου στο δεξί πόδι και οι ειδικοί αναγάγουν στη σφαίρα του θαύματος τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ατυχος και ο Γεωργίου που υπέστη βαρύ διάστρεμμα.

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με το... τσουβάλι στα Ανω Λιόσια αλλά τελικά πήρε τους τρεις πόντους χάρη σ' ένα από τα γνωστά φάουλ - «πέναλτι» του Τσάρτα. Πάντως με το... καλημέρα (2') ο Χιώτης απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Βελέντζας. Αν εκεί γινόταν το 1 - 0 ίσως η κατάληξη να 'ταν διαφορετική. Ούτε όμως και η Ενωση έμεινε αλώβητη αφού ο Κασάπης υπέστη θλάση στους οπίσθιους μηριαίους και μάλλον μένει εκτός για περίπου 15 μέρες.

Μάλλον με το μυαλό στη Ρεάλ φάνηκαν να είναι οι «πράσινοι» αλλά ευτυχώς γι' αυτούς η τύχη είχε... αγκαλιάσει τη «Λεωφόρο». Βρέθηκαν να χάνουν από τον Ηρακλή και σχεδόν κάθε προσπάθειά τους σκόνταφτε στον εξαιρετικό Χαλκιά. Ωσπου λίγο πριν τη λήξη ο «κυανόλευκος» πορτιέρο έκανε ένα παιδαριώδες λάθος που έδωσε στους γηπεδούχους τη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι αφού νίκησε (έστω και μια φορά) το άγχος και κατ' επέκταση την Ξάνθη, που στο 90' είχε δοκάρι... Μεγάλη νίκη του Αρη στην Κρήτη, με τους φιλοξενουμένους ν' αναθερμαίνουν τις ευρωπαϊκές ελπίδες. Βαθμό - ανάσα απέσπασε η Παναχαϊκή στην Πάτρα από τον Πανιώνιο, ενώ γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν Ιωνικός και Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι μάλλον εξασφάλισαν την παραμονή, σ' αντίθεση με την «καταραμένη» τετράδα (Ιωνικός, Εθν. Αστέρας, Ακράτητος, Παναχαϊκή) που... βράζει στο ίδιο καζάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ