ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2002
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΠΛΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
Ιταλός στρατιώτης απ' το Κόσσοβο, το νέο θύμα...
  • Εμφάνισε καρκίνο μέσα σε τέσσερις μήνες μετά την επιστροφή του απ' το Κοσσυφοπέδιο!
  • Ιταλός βουλευτής επαναφέρει αίτημα συγκρότησης νέας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις επιπτώσεις απ' τη χρήση ΝΑΤΟικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Βαλκάνια...

Βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου
Βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου
ΡΩΜΗ.-

Ο Αντόνιο Μιλάνο ήταν μόλις 23 χρόνων. Πριν τέσσερις μήνες επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι στο Κάρντιτο της Νάπολης, καθώς μόλις είχε τελειώσει τη θητεία του στο Κοσσυφοπέδιο συμμετέχοντας εθελοντικά στην πολυεθνική ΝΑΤΟική δύναμη KFOR... Ηταν το ίδιο διάστημα που εμφάνισε μελάνωμα και έκτοτε εισήχθη στο νοσοκομείο με καλπάζουσα μορφή καρκίνου! Χτες άφησε την τελευταία του πνοή μην καταφέρνοντας να νικήσει στην ύστατη μάχη με την ανίατη ασθένεια, που, όπως διαφαίνεται, προκλήθηκε κατά (ή από...) την παραμονή του σε μία επαρχία που τρία χρόνια πριν τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά είχαν ισοπεδώσει σπέρνοντας σε κατοικημένες ζώνες και καλλιεργήσιμες περιοχές τόνους όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «ύποπτος» απ' τον Φάλκο Ακάμε, πρόεδρο της Ενωσης Αρωγής Προς τις Οικογένειες Μελών των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έκανε υπαινιγμούς που παρέπεμπαν στο λεγόμενο σύνδρομο των Βαλκανίων ή ακριβέστερα στην εγκληματική ΝΑΤΟ-αμερικανική εσκεμμένη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου και πλουτωνίου στις κατά καιρούς πολεμικές επεμβάσεις τους σε Ιράκ, Βοσνία, ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν!

Ο Εντουάρντο Μπαλαμάν, βουλευτής του κόμματος της «Λέγκας του Βορρά», συμπέρανε πως με την περίπτωση του νεαρού Ιταλού στρατιώτη απ' τη Νάπολη, η Ιταλία «μετρά 17 ύποπτους θανάτους στρατιωτών της που υπηρέτησαν σε πολυεθνικές αποστολές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια». Και ο Μπαλαμάν, που έχει συντάξει και έχει προσπαθήσει να καταθέσει δύο φορές ανεπιτυχώς στο Ιταλικό Κοινοβούλιο πρόταση νόμου για τη σύσταση ερευνητικής επιτροπής για τις συνέπειες χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, αναρωτήθηκε: «Πόσα ακόμη θύματα θα χρειαστούν για να εξετάσει η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής την πρόταση νόμου για τη δημιουργία μιας ερευνητικής επιτροπής για το απεμπλουτισμένο ουράνιο;».

Η απάντηση σ' αυτό το μάλλον ρητορικό ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά ούτε και δύσκολη... Τόσα θύματα όσα θα κλιμακώσουν την κατακραυγή των λαών κατά των - ένοχα συνεργαζόμενων με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ - κυβερνήσεων που συναινούν στη χρήση εγκληματικών πρακτικών κατά άλλων λαών και κατά των στρατιωτών τους, υποθηκεύοντας το μέλλον επερχόμενων γενιών...

Και νεογνά θύματα φονικών όπλων...

Και ενώ ο θάνατος του Αντόνιο Μιλάνο φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο τις πρώτες συνέπειες απ' την εγκληματική χρήση ΝΑΤΟικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου - αυτή τη φορά... όχι στη Βοσνία, αλλά στο Κοσσυφοπέδιο - δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς πως ο ιταλικός Τύπος είχε ασχοληθεί και πρόσφατα (περασμένο Φλεβάρη και Μάη) όχι μόνον με τις επιπτώσεις της χρήσης αυτών των φονικών όπλων στα Βαλκάνια, αλλά και με εκείνες που πηγάζουν απ' την αποθήκευσή τους σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα...

Οπως είχε αποκαλύψει στις αρχές περασμένου Μάη η έρευνα δημοσιογράφου του προγράμματος «RAI NEWS 24» της δορυφορικής κρατικής τηλεόρασης, επτά μωρά, παιδιά Ιταλών στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει στη Βοσνία και στη Σομαλία, γεννήθηκαν με σοβαρές κινητικές, εγκεφαλικές και σκελετικές ανωμαλίες!

Και αύξηση λευχαιμίας σε περιοχές με αποθήκες όπλων

Οπως ακριβώς είχε συμβεί και σε πολλούς Αμερικανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στον πόλεμο του Περσικού, οι άτυχοι Ιταλοί στρατιώτες που είδαν τα νεογέννητά τους να υποφέρουν από σοβαρές γενετικές ανωμαλίες, είχαν υπηρετήσει σε μονάδες όπου βρίσκονταν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Μάλιστα, μετά την επέμβαση στη Σομαλία, πολλά απ' τα εγκληματικά όπλα επιστράφηκαν στην Ιταλία και καταστράφηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας. Στη Σαρδηνία, για παράδειγμα, όπου καταστράφηκαν πυρομαχικά τέτοιου είδους καταγράφονται αυξημένα κρούσματα λευχαιμίας μεταξύ των βοσκών και των κατοίκων τέτοιων περιοχών. Τέλος, η συγκεκριμένη δημοσιογραφική έρευνα είχε επισημάνει πως η Ιταλία διέθετε πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο από το 1985! Γιατί, άραγε, η Ελλάδα, επίσης μέλος του ΝΑΤΟ που συμμετείχε σε παρόμοιες αποστολές, να αποτελεί εξαίρεση;

Οι αποκαλύψεις του δορυφορικού ειδησεογραφικού προγράμματος της RAI δεν ήταν ασφαλώς οι μόνες. Δεν μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να λησμονήσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΑ ΣΕΡΑ» στις 13 Φλεβάρη του 2002, με τίτλο «Το ουράνιο προκάλεσε καρκίνο στους στρατιώτες»! Η εφημερίδα αυτή είχε αποκαλύψει έρευνα της Επιτροπής Στρατιωτικών Γιατρών, η οποία αναγνώριζε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας του απεμπλουτισμένου ουρανίου και της ασθένειας από την οποία έπασχε στρατιωτικός που υπηρετούσε στα Βαλκάνια...

ΑΛΓΕΡΙΑ
Αιματοβαμμένη εθνική επέτειος

Η αγορά, όπου έγινε η έκρηξη

Associated Press

Η αγορά, όπου έγινε η έκρηξη
ΑΛΓΕΡΙ.-

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε, χθες νωρίς το πρωί, σε υπαίθρια αγορά στην πόλη Λάρμπα, 25 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου. Ο τελικός απολογισμός των αλγερινών αρχών αναφέρει 30 νεκρούς και 36 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αγρότες της γύρω περιοχής που είχαν μεταβεί στην πόλη για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να προσπαθήσουν κάπως να βελτιώσουν την άθλια οικονομική τους κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριζαν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από σωρό σκουπιδιών και εξερράγη την ώρα που η αγορά ήταν γεμάτη από κόσμο. Ορισμένες άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα αργότερα έκρηξη σημειώθηκε και στην παραλία Ατζούρ, 25 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, προκαλώντας πανικό, αλλά όχι θύματα. Η πολύνεκρη επίθεση, για την οποία ως συνήθως δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, σημειώνεται εντός της ευρύτερης περιοχής, που συχνά αποκαλείται «τρίγωνο του θανάτου», καθώς ιδιαίτερα τα προηγούμενα χρόνια είχε αποτελέσει στόχο αλλεπάλληλων αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων, που αποδίδονται στους εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Εντούτοις, μόλις πριν από τρεις μέρες, και ενόψει των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που λάμβαναν οι αλγερινές αρχές για τη χθεσινή 40ή επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας, ο αρχηγός του αλγερινού ΓΕΣ, Μοχάμεντ Λαμάρι, δήλωνε ικανοποιημένος, «γιατί σε μεγάλο μέρος της χώρας έχουμε νικήσει τους ισλαμιστές και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας». Δυστυχώς, η πρώτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται ανήμερα στην αλγερινή εθνική επέτειο, την τελευταία δεκαετία των αιματηρών συγκρούσεων με τους εξτρεμιστές ισλαμιστές, έγινε ακριβώς στην περιοχή που οι αρχές θεωρούσαν «καθαρή».

Εδώ και χρόνια φωτογραφίζουν το έγκλημα εκθέσεις και ειδικοί...
  • Εως πρότινος, μυστικές εκθέσεις του αμερικανικού και του βρετανικού στρατού κατέγραφαν τους κινδύνους, που οι κυβερνήσεις δημόσια δεν παραδέχονται!
  • Αν τα θύματα μεταξύ στρατιωτών του ΝΑΤΟ είναι δεκάδες, κανείς δεν τολμά να σκεφτεί τις τραγικές συνέπειες για τους λαούς του Ιράκ, της Βοσνίας, της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, η γη των οποίων έχει μολυνθεί για τρία δισεκατομμύρια χρόνια...

Το Γενάρη του 2001, ο 41χρονος Κέβιν Ρούντλαντ, πρώην μηχανικός του βρετανικού στρατού, που υπηρέτησε στη Βοσνία απ' το Δεκέμβρη του '95 έως τον Απρίλη του '96, αποκάλυπτε στο βρετανικό Τύπο πως λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στο πάτριο έδαφος άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά του, να σαπίζουν τα δόντια του και να υποφέρει απ' το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, από οστεοπόρωση και εντερικές διαταραχές. Ο Ρούντλαντ είχε τότε πει: «Πρέπει να είμαι απ' τους πρώτους σ' αυτή τη χώρα που πέφτω θύμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι που δεν έχουν φανερώσει το πρόβλημά τους ή δεν το γνωρίζουν ακόμη!».

Υστερα απ' αυτές τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2001, τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στους στρατιώτες πολυεθνικών αποστολών άρχισαν να παίρνουν φωτιά... Μέσα σ' αυτόν τον κυκεώνα πληροφοριών, γνωστοποιήθηκε πως αρκετοί Ιταλοί, Βρετανοί, Βέλγοι, Πορτογάλοι και Γάλλοι στρατιώτες, που υπηρέτησαν σε πολυεθνικές αποστολές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλά και Σέρβοι στρατιώτες που πολέμησαν στις ζώνες πυρός, έπεσαν θύματα της χρήσης ΝΑΤΟικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Τότε, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, είχε προτείνει μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο πως «πρέπει να γίνουν άμεσα επαφές Ευρωπαίων αξιωματούχων με τις κυβερνήσεις της Βοσνίας και της Σερβίας, προκειμένου να συζητηθεί η μόλυνση και άλλα προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου»... Η έμμεση παραδοχή του Πρόντι για την επικινδυνότητα των εγκληματικών ΝΑΤΟικών όπλων πήρε, τότε, τις διαστάσεις «είδησης», καθώς οι ΝΑΤΟικοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι φρόντιζαν να σκορπίζουν στάχτη στα μάτια των λαών, προφασιζόμενοι πως είναι «αντιεπιστημονικό» (!) να συνδέει κανείς τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου (τη χρήση των οποίων, αρχικά, δεν παραδέχονταν!) με τις διάφορες μορφές καρκίνου απ' τους οποίους υποφέρουν και έχασαν τη ζωή τους στρατιώτες των χωρών τους στα κατά καιρούς πεδία στρατιωτικών επεμβάσεων!

Κι όμως, το έγκλημα της χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου είχε φανεί απ' τον καιρό του πολέμου στον Κόλπο, προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια) θύματα όχι μόνο μεταξύ των Αμερικανών, Βρετανών και άλλων εθνικοτήτων στρατιωτών αλλά (πολύ περισσότερο!) μεταξύ του ντόπιου άμαχου πληθυσμού!

Αλλωστε, το 1998, το Ιδρυμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής του αμερικανικού στρατού είχε επισημάνει σε έκθεσή του πως «όταν το απεμπλουτισμένο ουράνιο εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να προκαλεί γενικευμένες σοβαρές ιατρικές συνέπειες». Η έκθεση είχε σαφέστατα καταδείξει πως οι επιπτώσεις απ' τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στον ανθρώπινο οργανισμό «είναι και χημικές και ακτινολογικές» και ότι «στρατιωτικό προσωπικό που βρισκόταν εντός ή πλησίον οχημάτων που εβλήθησαν από πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου εκτέθηκαν πολλαπλώς και σε σημαντικό βαθμό»!

Δεν ήταν η μοναδική τέτοια έκθεση. Σε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο του βρετανικού Πενταγώνου, που χρονολογείται από το Μάρτη του 1997, αναφέρεται ότι οι στρατιώτες που εργάζονται μέσα σε οχήματα, τα οποία έχουν χτυπηθεί από βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, εκτίθενται σε επίπεδα ουρανίου, μέχρι και οκτώ φορές μεγαλύτερα από το αποδεκτό. Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται: «Μολονότι η χημική τοξικότητα είναι μικρή, ενδέχεται να υπάρχει τοπική βλάβη από ακτινοβολία στον πνεύμονα, που θα οδηγήσει σε καρκίνο».

Στην επικινδυνότητα αυτών των όπλων είχε αναφερθεί και περσινή έκθεση ειδικής περιβαλλοντικής επιτροπής του ΟΗΕ...

Τραγικά, μα άγνωστα, θύματα μεταξύ αμάχων!

Τον Αύγουστο του 1999, λίγους μήνες μετά τον τερματισμό των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, ο Ρότζερ Κόγκχιλ, Βρετανός επιστήμονας ειδικός πάνω στις επιπτώσεις χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου ή και πλουτωνίου και διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου στο Γκγουέντ της Ουαλίας, προέβλεπε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο: «Τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Α-10 στο Κοσσυφοπέδιο είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε τουλάχιστον 10.000 θανάσιμα κρούσματα καρκίνου»!

Στις 4 του Γενάρη του 2001, η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση ενός νέου συνδρόμου των Βαλκανίων, αντίστοιχο με το «σύνδρομο του Κόλπου», οι επιπτώσεις του οποίου θα εκδηλωθούν πλήρως μετά από δέκα χρόνια!

Αναφέροντας ως συνέπειες των ΝΑΤΟικών όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου νευρολογικές βλάβες, γενετικές ανωμαλίες (στειρότητα, τερατογενέσεις κ.ά.), λευχαιμίες, η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία υπογράμμιζε: «Δε μας απασχολεί μόνον η υγεία των στρατιωτών, αλλά κυρίως των αμάχων Σέρβων και Κοσσοβάρων, που υπέστησαν με αυτά τα όπλα την αληθινή γενοκτονία... Τι θα γίνει με τους ανθρώπους, που ζουν στις μολυσμένες περιοχές, που έχουν εκεί τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, αφού η επίδραση του ραδιενεργού αυτού στοιχείου διαρκεί για 3 δισ. χρόνια!».

Τον Οκτώβρη του 2000, η Γιουγκοσλάβα γιατρός Ζόρα Ζούνιτς, ειδικευμένη σε θέματα Πυρηνικής Ιατρικής και καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Πυρηνικών Επιστημών «Βίνκα» στη Γιουγκοσλαβία, παρουσίασε έρευνα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο επισημαίνοντας πως μόνον «απ' το 2005 και έπειτα θα μπορούμε να κάνουμε τους πρώτους ουσιαστικούς απολογισμούς» για τα θύματα μεταξύ του αμάχου πληθυσμού...

Η Ζούνιτς θύμισε τις ποσότητες ουρανίου και τις περιοχές της πατρίδας της που μολύνθηκαν απ' τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς κατά την περίοδο 24/3/1999 έως 10/6/1999. Κατοικημένες και αγροτικές περιοχές, μεταξύ άλλων του Μπουγάνοβατς, του Πρίζρεν, της Λούστιτσα, μολύνθηκαν με πυρομαχικά συνολικής ποσότητας περίπου ενάμιση τόνου απεμπλουτισμένου ουρανίου!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Περί τους 20.000 Ελληνες έχουν εκτεθεί

Εναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, επαγγελματίες οπλίτες, αλλά και στρατεύσιμοι οπλίτες που περιοδικά υπηρέτησαν στα ελληνικά εκστρατευτικά σώματα σε περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας - αφορά η υπόθεση της ραδιενεργού μόλυνσης που προκάλεσαν στις περιοχές αυτές οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί. Ο συνολικός αριθμός του ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού που περιοδικά υπηρέτησε ειδικά σε Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία πλησιάζει τις 20.000 άνδρες, αλλά και ορισμένες γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου, που σήμερα είναι περίπου 1.400 άτομα - έφθασε κάποιες στιγμές και τους 2.000 - αντικαθίσταται ανά ένα εξάμηνο, κατά μέσο όρο, από το καλοκαίρι του 1999 με καινούριους. Το ίδιο και η Ελληνική Δύναμη Βοσνίας, που σήμερα είναι 120 άτομα, ωστόσο από το 1996 που υπηρετεί εκεί υπήρχαν περίοδοι που ξεπέρασαν τα 300 άτομα. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και το ελληνικό στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αφγανιστάν και είναι 128 άτομα στην Καμπούλ, καθώς και τα 55 άτομα που βρίσκονται στο Καράτσι του Πακιστάν. Επίσης σήμερα υπηρετούν στην Αλβανία περίπου 100 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ένας μικρός αριθμός παραμένει και στα Σκόπια.

Ολος αυτός ο κόσμος, αλλά και οι οικογένειες του ζουν με το φόβο και την αμφιβολία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ξέσπασε πέρσι για πρώτη φορά ο θόρυβος για τις επιπτώσεις από το απεμπλουτισμένο ουράνια των ΝΑΤΟικών βομβών και βλημάτων, ήταν τόσο μαζικές οι αιτήσεις για επαναπατρισμό, που το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή των μονίμων στελεχών στις ελληνικές στρατιωτικές αποστολές του εξωτερικού είναι υποχρεωτική και εκδόθηκε σχετική διαταγή του ΓΕΣ.

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μπριγάδα αλληλεγγύης

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης με το λαό της Κούβας, που αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης συμμετέχει και φέτος στη διεθνή μπριγάδα «Χοσέ Μαρτί», που διοργανώνει το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, από 2 μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2002.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συνδέσμου, Μπουμπουλίνας 28, 3ος όροφος, τηλ. 010 82.14.916, Δευτέρα έως Πέμπτη, 5.00-8.00 μ.μ. ή 010 38.13.052, καθημερινά, 9.00 π.μ.-4.00 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ