ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /40
ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις η «Αγωνιστική Εκφραση»

Ο Γ. Κοτσαηλίδης
Ο Γ. Κοτσαηλίδης
Με πολλή και συντονισμένη δουλιά μπορούμε να αλλάξουμε τα δημοτικά πράγματα της Νεάπολης, να αναμορφώσουμε την πόλη και να βελτιώσουμε σε πολλούς βασικούς τομείς τη ζωή των κατοίκων, μας δηλώνει ο Γιάννης Κοτσαηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης».

Αυτό που γίνεται σήμερα στη Νεάπολη με την παράταξή μας, τονίζει ο Γιάννης Κοτσαηλίδης, είναι ενθαρρυντικό και συγκινητικό ταυτόχρονα και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές. Η συγκρότηση της παράταξής μας κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους πολίτες από πολλούς πολιτικούς χώρους που ήταν δραστήριοι στα κοινά και σε κάποια στιγμή αδρανοποιήθηκαν και έμειναν στο σπίτι τους.

Τώρα δραστηριοποιούνται πάλι με ενθουσιασμό. Υπάρχει σύγκλιση πολλών ανθρώπων, που σφυρηλατείται στην καθημερινή δουλιά της παράταξης. Ανθρώπων που πιστεύουν σε έναν διαφορετικό ρόλο και διαφορετική λειτουργία της δημοτικής αρχής, από αυτήν που μας έχει συνηθίσει η παράταξη του δημάρχου κ. Χατζησάββα, που διοικεί το δήμο τα τελευταία 16 χρόνια.

Πιστεύουμε σε μια λειτουργία συμμετοχική, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά δρώμενα. Σε έναν δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, που να αγωνίζεται μαζί με τους πολίτες για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, η οποία είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες και πυκνοδομημένες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το εκλογικό κέντρο της παράταξης δίνει την εντύπωση μιας κυψέλης, ενός χώρου μιας ομάδας εργασίας που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Τα τηλέφωνα χτυπούν συνέχεια, μέλη και φίλοι της παράταξης έρχονται συνέχεια για να πάρουν έντυπο υλικό, να ρωτήσουν τι μπορούν να κάνουν στην α΄ ή β΄ συνοικία, να κανονίσουν για τοποθέτηση αεροπανό, να χαιρετήσουν τον υποψήφιο δήμαρχο, να εκφράσουν την αισιοδοξία τους για την εκλογική μάχη.

«Το μοντέλο διοίκησης του δήμου, που είχε επιβάλει ο Γρηγόρης Χατζησάββας - αναφέρει ο Γ. Κοτσαηλίδης - ήταν το μοντέλο του δημάρχου-διαχειριστή, διεκπεραιωτή της θέλησης της κεντρικής εξουσίας. Η λειτουργία του δήμου άρχιζε και τελείωνε στη διαχείριση καθημερινών προβλημάτων, χωρίς έναν συνολικό προγραμματισμό, που να δίνει διέξοδο και ελπίδα στους δημότες για λύση των σοβαρών προβλημάτων που τους βαραίνουν. Μετά από 16 χρόνια διοίκησης γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες για το πόσο δυσκολεύει η ζωή των κατοίκων από την πυκνή και άναρχη δόμηση, το κυκλοφοριακό κομφούζιο, την έλλειψη πάρκινγκ και άλλων υποδομών».

Για το «στρατόπεδο Στρεμπενιώτη» που μπορούσε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας των κατοίκων της πόλης, σημειώνει ότι «η διοίκηση Χατζησάββα το ευνούχισε, παραχωρώντας άναρχα χώρους στην κεντρική διοίκηση, όπου κατασκευάστηκαν στον ίδιο χώρο πολλά σχολεία, που είναι και αντιεκπαιδευτικό. Ετσι έχουμε σήμερα στη Νεάπολη το φαινόμενο μιας άλλης Γκράβας με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται».

Η «Αγωνιστική Εκφραση Νεάπολης» στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ (από το χώρο του οποίου προέρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος), την Ενωση Κεντρώων και ενεργούς πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους που εκδηλώνουν καθημερινά τη συμπαράταξή τους σε μια ευρύτερη συστράτευση για ν' αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη Νεάπολη.

Ωριμες οι συνθήκες για αλλαγή στο Δήμο Πολίχνης

Ο Κ. Θεοδωρίδης

Eurokinissi

Ο Κ. Θεοδωρίδης
Ενωτικός άνεμος αισιοδοξίας και νικηφόρας προοπτικής επικρατεί στην Πολίχνη. Η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», με υποψήφιο δήμαρχο τον γιατρό Κώστα Θεοδωρίδη, έχει ήδη πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Να ενώσει δηλαδή και να συσπειρώσει πάνω στο στόχο της αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της πόλης για ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, μπροστάρη των λαϊκών αγώνων για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων των δημοτών, όλες τις προοδευτικές, αγωνιστικές δυνάμεις της περιοχής.

Η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το δήμο, μας λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης, γιατί έχουμε βρει το κοινωνικό στίγμα της πόλης. Η παράταξή μας, προσθέτει, δεν είναι κομματικός σχηματισμός, στηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ανάμεσά τους το ΚΚΕ, που διακατέχονται από την επιθυμία να εργαστούν για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

«Η πόλη μάς ανήκει», τονίζει ο Κώστας Θεοδωρίδης. «Είμαστε αντίθετοι να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς. Είμαστε αντίθετοι να μεταβιβάζονται αρμοδιότητες στην ΤΑ χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Για εμάς είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία της περιουσίας τους, η παροχή δωρεάν υγείας και παιδείας. Θεωρούμαστε σαν η δύναμη που μπορεί να καταστήσει το Δήμο Πολίχνης πρότυπο λαϊκής συσπείρωσης και δημοκρατικής συνεργασίας».

Ο Κώστας Θεοδωρίδης είναι γεννημένος στην Κοκκινιά Κιλκίς, είναι γιατρός χειρούργος και πτυχιούχος οδοντίατρος. Διατέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νοσοκομείου Κιλκίς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολίχνης 1995-1996, εκλεγμένος με την παράταξη προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 1998 και δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα.

Μπήκαμε πολύ δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι για μια ριζική αλλαγή στο δήμο, υπογραμμίζει ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο Κώστας Θεοδωρίδης, δείξαμε ένα νέο κοινωνικό, αγωνιστικό πρόσωπο, πολύ διαφορετικό από το χλωμό πρόσωπο που επικρατούσε μέχρι τώρα στην πόλη.

Μερικοί από τους στόχους της παράταξης που αναφέρονται στις προγραμματικές της θέσεις μιλούν εύγλωττα για το νέο άνεμο που φέρνει στα δημοτικά πράγματα η «Συνεργασία για την Πολίχνη»:

- Επαναφορά των συνοικιακών συμβουλίων, χωρίς κομματικές και παραταξιακές λογικές που οι αποφάσεις τους να είναι δεσμευτικές για το δήμαρχο.

- Το Δημοτικό Συμβούλιο δε θα συνεδριάζει μόνο στο κέντρο, αλλά και στα «Μετέωρα - Καρατάσου», για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών.

- Προβλέπεται ακόμα ειδική μέριμνα και συγκεκριμένες προτάσεις για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το κυκλοφοριακό και πολεοδομικά προβλήματα. Σημειώνουμε την πρόταση για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στα Μετέωρα, για το στέκι του πολιτισμού, για ανάπτυξη των περιοχών Μετέωρα και Καρατάσου με πολύμορφες παρεμβάσεις.

Σήμερα έχει πια ριζώσει στην Πολίχνη η άποψη ότι η εκλογή της «Δημοτικής Συνεργασίας» είναι ώριμη απαίτηση των καιρών και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της πόλης. Η «Συνεργασία για την Πολίχνη» και θέλει και μπορεί να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της πόλης.

Ξηλώνουν αφίσες και πανό στη Μεταμόρφωση

Ανακοίνωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Αποφασισμένοι να μην πειθαρχήσουν στην αυθαιρεσία του δημάρχου Μεταμόρφωσης και 7 ακόμα υποψηφίων παρατάξεων, οι οποίες έκριναν ότι οι αφίσες και τα πανό ...ρυπαίνουν την πόλη, δηλώνουν ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μαρκέτης και τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».

«Οι άνθρωποι της Αριστεράς έγραφαν συνθήματα και κολλούσαν αφίσες (γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος για να προβάλουν τις ιδέες τους και την πολιτική τους), ακόμα και τότε που η σύλληψη σήμαινε θάνατο ή εξορία. Τώρα θα κολλήσουμε στις απειλές του δημάρχου και κάποιων άλλων νοσταλγών εκείνης της εποχής;», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της παράταξης. Στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλεται η αυθαιρεσία του δημάρχου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες διατάζει τους υπαλλήλους του δήμου να κατεβάζουν τις αφίσες της παράταξης, με το πρόσχημα ότι ρυπαίνουν.

Η απάντηση από την παράταξη είναι καθαρή: «Η πόλη μας πραγματικά ρυπαίνεται. Αλλά από τι; Και με ευθύνη τίνος;». Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν τη ρύπανση - σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της - θα φρόντιζαν να μην ψηφίσουν το βιομηχανικό πάρκο. Θα εμπόδιζαν την ανεξέλεγκτη διαφημιστική σαβούρα (ταμπέλες, γιγαντοαφίσες, κλπ.). Θα έλεγχαν την κοίτη του Κηφισού που έχει μέσα από ψόφια άλογα μέχρι ολόκληρα αυθαίρετα και παράνομα εργοστάσια. Δε θα χάριζαν μια σειρά από οικοδομικά τετράγωνα, χαρακτηρισμένα ως χώροι πρασίνου, σε εργολάβους για την ανέγερση πολυκατοικιών. Θα ψήφιζαν τις προτάσεις μας να κλείσουν όλες οι εστίες ηθικής και πολιτιστικής ρύπανσης.

Η παράταξη καταλήγει: «Αυτοί οι κύριοι των παρατάξεων, που απαγορεύουν την αφισοκόλληση, ίσως έχουν άλλους τρόπους για να ενημερώσουν τους πολίτες και να διεκδικήσουν την ψήφο τους. Ολοι αυτοί θα διορίσουν, θα δωροδοκήσουν, θα υποσχεθούν, θα εκβιάσουν. Εμείς τους χαρίζουμε αυτούς τους τρόπους. Το μόνο που θα κάνουμε είναι αυτό που η Αριστερά κάνει όλα αυτά τα χρόνια: Θα προβάλλουμε τις ιδέες μας, με κάθε τρόπο. Και με τις αφίσες και με τα πανό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ