Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ωριμες οι συνθήκες για αλλαγή στο Δήμο Πολίχνης

Ο Κ. Θεοδωρίδης

Eurokinissi

Ο Κ. Θεοδωρίδης
Ενωτικός άνεμος αισιοδοξίας και νικηφόρας προοπτικής επικρατεί στην Πολίχνη. Η παράταξη «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», με υποψήφιο δήμαρχο τον γιατρό Κώστα Θεοδωρίδη, έχει ήδη πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Να ενώσει δηλαδή και να συσπειρώσει πάνω στο στόχο της αλλαγής στα δημοτικά πράγματα της πόλης για ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, μπροστάρη των λαϊκών αγώνων για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων των δημοτών, όλες τις προοδευτικές, αγωνιστικές δυνάμεις της περιοχής.

Η «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη» έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το δήμο, μας λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης, γιατί έχουμε βρει το κοινωνικό στίγμα της πόλης. Η παράταξή μας, προσθέτει, δεν είναι κομματικός σχηματισμός, στηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ανάμεσά τους το ΚΚΕ, που διακατέχονται από την επιθυμία να εργαστούν για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος.

«Η πόλη μάς ανήκει», τονίζει ο Κώστας Θεοδωρίδης. «Είμαστε αντίθετοι να αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς. Είμαστε αντίθετοι να μεταβιβάζονται αρμοδιότητες στην ΤΑ χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Για εμάς είναι υποχρέωση και ευθύνη του κράτους η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία της περιουσίας τους, η παροχή δωρεάν υγείας και παιδείας. Θεωρούμαστε σαν η δύναμη που μπορεί να καταστήσει το Δήμο Πολίχνης πρότυπο λαϊκής συσπείρωσης και δημοκρατικής συνεργασίας».

Ο Κώστας Θεοδωρίδης είναι γεννημένος στην Κοκκινιά Κιλκίς, είναι γιατρός χειρούργος και πτυχιούχος οδοντίατρος. Διατέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νοσοκομείου Κιλκίς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολίχνης 1995-1996, εκλεγμένος με την παράταξη προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 1998 και δημοτικός σύμβουλος μέχρι σήμερα.

Μπήκαμε πολύ δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι για μια ριζική αλλαγή στο δήμο, υπογραμμίζει ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο Κώστας Θεοδωρίδης, δείξαμε ένα νέο κοινωνικό, αγωνιστικό πρόσωπο, πολύ διαφορετικό από το χλωμό πρόσωπο που επικρατούσε μέχρι τώρα στην πόλη.

Μερικοί από τους στόχους της παράταξης που αναφέρονται στις προγραμματικές της θέσεις μιλούν εύγλωττα για το νέο άνεμο που φέρνει στα δημοτικά πράγματα η «Συνεργασία για την Πολίχνη»:

- Επαναφορά των συνοικιακών συμβουλίων, χωρίς κομματικές και παραταξιακές λογικές που οι αποφάσεις τους να είναι δεσμευτικές για το δήμαρχο.

- Το Δημοτικό Συμβούλιο δε θα συνεδριάζει μόνο στο κέντρο, αλλά και στα «Μετέωρα - Καρατάσου», για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών.

- Προβλέπεται ακόμα ειδική μέριμνα και συγκεκριμένες προτάσεις για την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το κυκλοφοριακό και πολεοδομικά προβλήματα. Σημειώνουμε την πρόταση για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στα Μετέωρα, για το στέκι του πολιτισμού, για ανάπτυξη των περιοχών Μετέωρα και Καρατάσου με πολύμορφες παρεμβάσεις.

Σήμερα έχει πια ριζώσει στην Πολίχνη η άποψη ότι η εκλογή της «Δημοτικής Συνεργασίας» είναι ώριμη απαίτηση των καιρών και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της πόλης. Η «Συνεργασία για την Πολίχνη» και θέλει και μπορεί να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ