Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να κατέβει όλη η Θεσσαλονίκη στα συλλαλητήρια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δέχτηκε ερώτηση από δημοσιογράφο σχετικά με τις αναμενόμενες κινητοποιήσεις τον Ιούνη του 2003 κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη.

- Σας άκουσα πριν από λίγο να μιλάτε για τη Σύνοδο Κορυφής του 2003 τον Ιούνιο εδώ στη Θεσσαλονίκη και να λέτε ότι σε ό,τι σας αφορά θα δώσετε στήριξη και θα πάρετε πρωτοβουλίες ώστε ο ελληνικός λαός να δείξει την αποφασιστικότητά του.

Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι αρκετοί Θεσσαλονικείς για να μην πω οι περισσότεροι, εκφράζουν κάποιους φόβους έχοντας στο μυαλό τους εικόνες από παρόμοιες συνόδους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θλιβερά επεισόδια, ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς, καταστροφές καταστημάτων και αυτοκινήτων.

Εκφράζουν φόβους γι' αυτή τη σύνοδο. Θα ήθελα ευθέως να σας ρωτήσω, μήπως η στήριξη προς αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι σαφώς και θέλουν ήρεμη σύνοδο;

- Οι Θεσσαλονικείς όπως και οι Αθηναίοι και όλοι οι Ελληνες, είναι συνήθως θύματα των εικόνων που έρχονται απ' το εξωτερικό. Σε όλες τις χώρες του κόσμου που έγιναν οι μεγάλες αυτές κινητοποιήσεις, έγιναν και περιφρουρήθηκαν από τις δυνάμεις που είχαν την ευθύνη της οργάνωσής τους. Και εκεί που έγιναν ορισμένες καταστροφές ήταν από πολύ μικρές ομάδες που ίσως - χωρίς να θέλω να κατηγορήσω συλλήβδην όλους - να βοηθούσαν στην τηλεοπτική συκοφάντησή τους. Να υπάρχουν δηλαδή και κάποια πλάνα καταστροφών για να μεταδίδονται και απ' τα κανάλια.

Το λαϊκό κίνημα, τη δύναμή του και την πυγμή του τη δείχνει με άλλο τρόπο και όχι καταστρέφοντας βιτρίνες. Αυτό το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Δεν ξέρω αν η αστυνομία π.χ. η ελληνική, ετοιμαστεί να φτιάξει μερικούς προβοκάτορες. Δε μιλάω σαν ΚΚΕ, αλλά νομίζω ότι πια όλες οι δυνάμεις που θα βρίσκονται σε μια αγωνιστική στάση, θα μπορούν να τους αντιμετωπίσουν.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Δεν μπορεί στο όνομα ότι μπορεί να εμφανιστούν 5 προβοκάτορες, τους οποίους ξαναλέω το λαϊκό κίνημα μπορεί να τους απομονώσει, να μετατραπούμε σε αμνούς στην Ελλάδα. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Με όλη τη συναίσθηση και την ευθύνη των πράξεών μας, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και οι Θεσσαλονικείς να αισθάνονται ασφάλεια.

Να κατέβει όλη η Θεσσαλονίκη στα συλλαλητήρια. Δεν πρόκειται ούτε ένα τζαμάκι να σπάσει, όταν θα είναι όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης εδώ. Ποιος θα τολμήσει να κάνει μια τέτοια προβοκάτσια όταν είναι σε μια τέτοια λαοθάλασσα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ