Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Προτεραιότητα στα προβλήματα των εργαζομένων

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος και πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»

Ο Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Ο Αγάπιος Σαχίνης
Τα φλέγοντα προβλήματα της πόλης και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, καθώς και το σοβαρό ρόλο που μπορεί να παίξουν στην αντιμετώπισή τους η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα συζήτησαν χθες με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης και πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Σάρκα από τη σάρκα του εργατικού κινήματος της συμπρωτεύουσας ο Αγάπιος Σαχίνης, που το υπηρέτησε για πολλά χρόνια και από τη θέση του γενικού γραμματέα του ΕΚΘ, βρέθηκε χθες, ως υποψήφιος δήμαρχος αυτή τη φορά, στο χώρο από τον οποίο δεν έφυγε ποτέ.

«Ο Αγάπιος Σαχίνης δεν είναι ξένος στο ΕΚΘ, αλλά είναι γνωστή η συνδικαλιστική του δράση και η αξιοποίηση του βήματος του ΕΚΘ για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος, καλωσορίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Στο ίδιο πνεύμα, ο γεν. γραμματέας του ΕΚΘ, Θεόδωρος Κυριακίδης, τόνισε στην προσφώνησή του ότι είναι η πρώτη φορά που το ΕΚΘ έχει συνάντηση με υποψήφιο δήμαρχο, στον οποίον δε χρειάζεται να εκθέσει τα προβλήματα των εργαζομένων, γιατί τα έχει ο ίδιος βιώσει για πολλά χρόνια μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αγάπιος Σαχίνης, αφού τόνισε ότι δεν έφυγε ποτέ από το ΕΚΘ, δήλωσε ότι όλα τα χρόνια με τις παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή της παράταξης στα συλλαλητήρια των εργαζομένων της πόλης και αυτός και οι συνεργάτες του ήταν και είναι πάντα παρόντες. Η ΤΑ, τόνισε, μπορεί και πρέπει να συνεργαστεί και να συμβάλει μαζί με το ΕΚΘ στην επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων. Και το ΕΚ μπορεί και πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, να πιέσει και το Δήμο Θεσσαλονίκης σ' αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί τι αξία έχει μια πόλη με πάρκα, με τραμ, με μετρό, περιαστικό σιδηρόδρομο, ελικοδρόμια κλπ. και με άνεργους τους πολίτες; Δήλωσε, τέλος, τη συμμετοχή της παράταξης στο συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει το ΕΚΘ στις 19 Σεπτέμβρη για τα ζητήματα της ακρίβειας, της ανεργίας που συνεχίζει να καλπάζει.

Τέλος, ο Αγάπιος Σαχίνης δήλωσε ότι αυτός και οι συνεργάτες του θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται και μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα των εργαζόμενων και μια ουσιαστική ανάπτυξη της πόλης προς όφελος των κατοίκων της.

Στον Αγάπιο Σαχίνη δόθηκε το τιμητικό μετάλλιο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για τη συμβολή του στους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και από τη θέση του γγ του ΕΚΘ και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ