Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Πρόσκληση αγωνιστικής συμπαράταξης στους επιστήμονες

Σε συσκέψεις με γιατρούς και διπλωματούχους μηχανικούς μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης»

Την ευθύνη των επιστημόνων να επιβεβαιώσουν το ρόλο τους στην πρωτοπορία της κοινωνίας και να συμβάλουν στην εξέλιξή της, να ενισχύσουν αποφασιστικά τις ταξικές δυνάμεις και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής.

Μιλώντας - σε ξεχωριστές συσκέψεις που διοργάνωσε η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» - με γιατρούς και διπλωματούχους μηχανικούς, παρουσίασε τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο συνδυασμός τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και εξήγησε τις γενικές θέσεις της Κίνησης. Επισήμανε το ρόλο που πρέπει να παίζουν οι επιστήμονες στην πρόοδο της κοινωνίας. Τους κάλεσε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μπουν στη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βασανίζουν τους εργαζομένους.

Απέναντι στους γιατρούς ξεκαθάρισε ότι η «Συμπαράταξη» αντιμετωπίζει την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων και με το κράτος να φέρει την αποκλειστική ευθύνη οργάνωσης και χρηματοδότησής της. Ζητά και παλεύει για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την κατάργηση της μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο αυτό. Οπως τόνισε, εξάλλου, στην ίδια εκδήλωση ο παιδίατρος, στέλεχος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλ. Τομαράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λεγόμενη λαϊκή Υγεία είναι τεράστια και οι γιατροί που τα αντιμετωπίζουν έχουν τρεις επιλογές: Την έντιμο πενία. Τη δόλια ιατρική. 'Η την αγωνιστική συμπαράταξη με το λαό και τις ταξικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτών ακριβώς των προβλημάτων που κατά βάση ταλανίζουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Γ. Σταυρόπουλος, μεταφέροντας στην εκδήλωση το χαιρετισμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», τόνισε την ανάγκη προσπάθειας για να φτάσει το μήνυμα της «Συμπαράταξης» και της ΝΑΣ σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ενίσχυση των δύο κινήσεων, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην περιοχή που έχουν κάθε λόγο να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις όπως αυτές εκφράζονται στον πρώτο δήμο της χώρας και σε νομαρχιακό επίπεδο. Αλλά έκανε σαφές πως χρειάζεται δουλιά για να προσεγγιστεί και να πειστεί αυτός ο κόσμος.

Με τους μηχανικούς αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό στίβο, όπως και για τις υποδομές που χρειάζεται η χώρα, αλλά και για τα λεγόμενα και πολυδιαφημισμένα μεγάλα έργα, που γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και όχι για να προστατευτούν τα λαϊκά συμφέροντα.

  • Σήμερα Πέμπτη, o Σπ. Χαλβατζής, στις 11:00 πμ, θα επισκεφτεί τον ΟΣΚ (Φαβιέρου 30), όπου θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζομένους. Στις 6:30 μμ, θα περιοδεύσει στην περιοχή του Ελαιώνα, στην πλατεία Μαρκόνι (επί των οδών Μαρκόνι και Ελαιώνος).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΝΑΣ - Συμπαράταξης (2006-10-04 00:00:00.0)
Δεκάδες καλλιτέχνες στο πλευρό των αγωνιστικών ψηφοδελτίων (2006-09-27 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις (2006-08-15 00:00:00.0)
Δίνουν «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο (2006-07-20 00:00:00.0)
Πανεπιστήμια δημόσια προς όφελος του λαού (2002-09-28 00:00:00.0)
ΟΧΙ στους «Δήμους - Ανώνυμες Εταιρίες» (2002-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ