Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουν μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε στρατόπεδο

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στις 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ γι' αυτό, ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους.

- Κυρία Παπαρήγα πέρσι τέτοιες μέρες εδώ μ' αυτά που είχατε πει για το χτύπημα στην Αμερική είχαν υπάρξει αντιδράσεις. Δηλαδή, ότι περίπου δε λυπηθήκατε για τα θύματα και μια τέτοια αντίδραση. Σήμερα, είπατε ότι δικαιωθήκατε. Φοβάστε μήπως πάλι σας κατηγορήσουν;

- Το τι είπα είναι γραμμένα και, μάλιστα, αυτά που είπα τα μετέδωσε και η κρατική τηλεόραση και δε δημιουργήθηκε καμία αντίδραση. Είναι γραμμένα, να πάτε να δείτε τι είπα. Η αντίδραση δημιουργήθηκε δυο - τρεις μέρες μετά και ξεκίνησε, όχι απ' τους δημοσιογράφους.

Θυμάμαι συνέπεσε και τότε να έρχονται απ' την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κάποιοι κύριοι, οι οποίοι παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην παραπληροφόρηση. Το τι είπα το ξέρω πάρα πολύ καλά, όπως και το τι είπε το Κόμμα. Ναι, δικαιωθήκαμε. Πάρτε σας παρακαλώ αυτά που είπαμε στην τότε συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, δυο ώρες μετά από τις πρώτες πληροφορίες. Τι είπαμε την επόμενη μέρα στην τότε συνέντευξη. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Είπαμε χαρακτηριστικά ότι θα την πληρώσει και ο αμερικανικός λαός. Εχουν μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα στρατόπεδο. Και με την ευκαιρία, οι πρώτοι που λανσάρισαν τους πληροφοριοδότες προβοκάτορες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος Μπους έχει επεξεργαστεί ένα νόμο που θέλει ένα εκατομμύριο πληροφοριοδότες ανά 25 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Αυτοί που θα την πληρώσουν είναι πριν απ' όλα οι Αμερικανοί, διότι έχουν όλο αυτό το απόστημα μέσα τους. Βεβαίως είναι παγκόσμιο το απόστημα και δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επομένως, δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Και τέλος, νομίζω ότι είναι εντελώς αποκρουστικό πάνω στους τάφους αυτών των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους, να εμπορεύεται την πολιτική του ο κ. Μπους.

Αυτό είπαμε τότε και ενόχλησε. Τι είπαμε; Οτι δεν πρέπει η θλίψη μας για τα θύματα και η αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό, να μας συστρατεύσει και να μας ταυτίσει με την κυβέρνηση Μπους. Αυτό ενόχλησε. Και ας κάνω και ένα άλλο σχόλιο. Στην Ελλάδα πάντα υπήρχαν φιλοαμερικανικά κόμματα. Ή, να το πω καλύτερα, το απόλυτα φιλικό προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, γιατί το φιλοαμερικανικό παραπέμπει και στο λαό και εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον αμερικανικό λαό. Στο παρελθόν ήταν η ΕΡΕ. Στη μεταπολίτευση, αρχικά ήταν η Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια προσχώρησε και το ΠΑΣΟΚ. Μετά άρχισαν και κάποιοι άλλοι, αριστεροί χώροι τα ναι μεν αλλά απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκεί μπορεί να εξηγήσει κανείς τη στάση μιας πολιτικής δύναμης. Τώρα έχουν γεμίσει τα κανάλια, και δυστυχώς και ο Τύπος, απ' τους αμερικανόφιλους, οι οποίοι μιλάνε όχι ως άνθρωποι που συμφωνούν με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως.

Και τι να σας πω, αντί να μιλάει ο κ. Μίλερ, που μιλάει σχεδόν καθημερινά κι αυτός, μιλάνε αυτοί για λογαριασμό του. Και αυτοί διαστρέφουν, παραποιούν και συκοφαντούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ