Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Νέος «τρομονόμος» ενόψει...

Με το νέο τρομο-τερατούργημα ποινικοποιούνται και διώκονται ευθέως οι λαϊκοί αγώνες και η αντίσταση στο καθεστώς της «νέας τάξης»

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Μόνον τυχαία δεν ήταν η επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης να ανακινήσει το θέμα της ψήφισης του νέου «τρομονόμου» ανήμερα της πρώτης επετείου από το δολοφονικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα», που δημιουργήθηκε με τη μελετημένη εκμετάλλευση των αυτονόητων αισθημάτων συμπάθειας για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στις ΗΠΑ, επιχειρείται να καλύψει τη φρίκη για το υπό ψήφιση τερατούργημα.

Εφαρμόζοντας τις γνωστές τακτικές της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας, ο Φ. Πετσάλνικος προσπάθησε να παραπλανήσει εμφανίζοντας ως κυρίαρχο ζήτημα των διατάξεων του νέου «τρομονόμου» «την αύξηση του ορίου παραγραφής κακουργηματικών πράξεων στα 30 χρόνια, από 20 που είναι σήμερα», ή τη θέσπιση αυστηρότερων ποινών για τον αρχηγό της τρομοκρατικής ομάδας.

Η αλήθεια είναι πως με το νέο «τρομονόμο» ενοχοποιούνται και διώκονται ευθέως οι λαϊκοί αγώνες και η αντίσταση στο καθεστώς της «νέας τάξης», που είναι τελικά και ο πραγματικός στόχος της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας». Στα «τρομοκρατικά εγκλήματα» ο νέος «τρομονόμος» περιλαμβάνει «την αποσταθεροποίηση πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών μιας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού», την «πρόκληση καταστροφών σε κυβερνητικές υπηρεσίες» ή και «σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες», κ.ο.κ.

Η τρομο-λαγνεία και το τρομο-σίριαλ της «17Ν» είναι ολοφάνερο ότι θα αξιοποιηθεί -και - για να δικαιολογηθεί η ψήφιση αυτού του τερατουργήματος το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην ΕΕ.

Με τελετή παράδοσης διαπιστευτηρίων νομιμοφροσύνης στον τοποτηρητή της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ παρά με επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 11ης του Σεπτέμβρη έμοιαζε η χτεσινή εκδήλωση στην οικία του Τόμας Μίλερ. Ασφαλώς ο Αμερικανός πρέσβης θα αισθάνθηκε ικανοποίηση από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν «αδικαιολόγητες» απουσίες. Ο ελληνικός λαός όμως «ήταν αλλού», και πάντως μακριά από τους αμερικανόδουλους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ