Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Τα «Νέα» αναφέρουν ότι «στο μικροσκόπιο των γραφολόγων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και των ερευνητών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται ο άγνωστος γραφικός χαρακτήρας των ιδιόχειρων σημειώσεων, που βρέθηκαν στην Πάρνηθα το 1978 και αποδείχτηκε ότι αποτελούσε αρχείο της "17Ν"». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι μέρος του αρχείου αυτού αποδόθηκε στον Αλ. Γιωτόπουλο, ωστόσο στο ίδιο αρχείο «υπάρχει ένας ορφανός γραφικός χαρακτήρας, ο οποίος δεν έχει ταυτιστεί με κανένα από τα παλαιά μέλη της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί», σημειώνοντας ακόμη το συμπέρασμα ότι «ο δεύτερος συγγραφέας της πρώτης περιόδου της "17Ν" παραμένει άγνωστος».

Το «Βήμα» δημοσιεύει τα συμπεράσματα της Αστυνομίας για τη δράση και τη δομή «των ομάδων ένοπλης βίας», τονίζοντας ότι «δέκα άτομα συγκροτούσαν πέντε οργανώσεις». «Πλέον η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρεται στο δημοσίευμα, διαθέτει στοιχεία ότι οι οργανώσεις "1η Μάη" "Επαναστατικοί Πυρήνες", "Λαϊκή Οργή" και μια άλλη περιφερειακή αποτελούνται ουσιαστικά από στελέχη της "17 Νοέμβρη" και αυτό που τις διαφοροποιεί είναι ο "δημιουργός" της κάθε οργάνωσης ή ορισμένα περιφερειακά και συμπληρωματικά μέλη. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαθέτουν στοιχεία ότι και ο ΕΛΑ είχε στενές επαφές με τη "17Ν", με πρόσωπο επαφής κυρίως τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι οι διωκτικές αρχές «αγγίζουν την "1η Μάη"», σημειώνοντας ότι «τα άτομα που έλαβαν μέρος στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Ραυτόπουλου το 1987, τότε προέδρου της ΓΣΕΕ, φαίνεται πως γνωρίζουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας».

Το «Εθνος» αναφέρει ότι «ολοκληρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Αίγινα και στο Αγκίστρι, αλλά δε φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για συγκεκριμένα άτομα που βοήθησαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα δύο νησιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ