Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ξηλώνουν αφίσες και πανό στη Μεταμόρφωση

Ανακοίνωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Αποφασισμένοι να μην πειθαρχήσουν στην αυθαιρεσία του δημάρχου Μεταμόρφωσης και 7 ακόμα υποψηφίων παρατάξεων, οι οποίες έκριναν ότι οι αφίσες και τα πανό ...ρυπαίνουν την πόλη, δηλώνουν ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μαρκέτης και τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».

«Οι άνθρωποι της Αριστεράς έγραφαν συνθήματα και κολλούσαν αφίσες (γιατί ήταν ο μοναδικός τρόπος για να προβάλουν τις ιδέες τους και την πολιτική τους), ακόμα και τότε που η σύλληψη σήμαινε θάνατο ή εξορία. Τώρα θα κολλήσουμε στις απειλές του δημάρχου και κάποιων άλλων νοσταλγών εκείνης της εποχής;», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της παράταξης. Στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλεται η αυθαιρεσία του δημάρχου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες διατάζει τους υπαλλήλους του δήμου να κατεβάζουν τις αφίσες της παράταξης, με το πρόσχημα ότι ρυπαίνουν.

Η απάντηση από την παράταξη είναι καθαρή: «Η πόλη μας πραγματικά ρυπαίνεται. Αλλά από τι; Και με ευθύνη τίνος;». Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν τη ρύπανση - σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της - θα φρόντιζαν να μην ψηφίσουν το βιομηχανικό πάρκο. Θα εμπόδιζαν την ανεξέλεγκτη διαφημιστική σαβούρα (ταμπέλες, γιγαντοαφίσες, κλπ.). Θα έλεγχαν την κοίτη του Κηφισού που έχει μέσα από ψόφια άλογα μέχρι ολόκληρα αυθαίρετα και παράνομα εργοστάσια. Δε θα χάριζαν μια σειρά από οικοδομικά τετράγωνα, χαρακτηρισμένα ως χώροι πρασίνου, σε εργολάβους για την ανέγερση πολυκατοικιών. Θα ψήφιζαν τις προτάσεις μας να κλείσουν όλες οι εστίες ηθικής και πολιτιστικής ρύπανσης.

Η παράταξη καταλήγει: «Αυτοί οι κύριοι των παρατάξεων, που απαγορεύουν την αφισοκόλληση, ίσως έχουν άλλους τρόπους για να ενημερώσουν τους πολίτες και να διεκδικήσουν την ψήφο τους. Ολοι αυτοί θα διορίσουν, θα δωροδοκήσουν, θα υποσχεθούν, θα εκβιάσουν. Εμείς τους χαρίζουμε αυτούς τους τρόπους. Το μόνο που θα κάνουμε είναι αυτό που η Αριστερά κάνει όλα αυτά τα χρόνια: Θα προβάλλουμε τις ιδέες μας, με κάθε τρόπο. Και με τις αφίσες και με τα πανό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ