Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
Αρνητικός στα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης

Οι κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» είναι αυτονόητο ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη και αυτό το εγγυάται το δικαιικό μας σύστημα και το Σύνταγμα της χώρας. Αυτό υποστήριξε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, όταν του ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της 24ης Πανελλήνιας Εκθεσης των Κρατουμένων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα, να σχολιάσει δηλώσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στους πελάτες τους δεν τηρείται ο Σωφρονιστικός Κώδικας και οι κατευθύνσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους κρατούμενους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στις αιτιάσεις των συνηγόρων των κατηγορούμενων για τη «17 Νοέμβρη», ότι η επικοινωνία με τους πελάτες τους γίνεται μέσα από εσωτερικό τηλέφωνο και με διαχωριστικό τζάμι, υποστήριξε ότι αυτό ισχύει για όλους τους κρατούμενους - για λόγους ασφαλείας - και πως το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν παρακολουθείται από κανέναν.

Ουσιαστικά, ο Φ. Πετσάλνικος ήταν αρνητικός σε οποιοδήποτε αίτημα των δικηγόρων για καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης των πελατών τους και για βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας μεταξύ δικηγόρων και κρατουμένων. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να διαμορφωθούν γι' αυτούς τους κρατούμενους συνθήκες κράτησης ευνοϊκότερες από εκείνες που ισχύουν για όλους τους άλλους κρατούμενους.

Στο μεταξύ, οι 12 δικηγόροι που εκπροσωπούν τους κατηγορούμενους για τη «17 Νοέμβρη» κατέθεσαν χτες υπόμνημα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ζητώντας τη μεσολάβηση του συνδικαλιστικού τους οργάνου για καλυτέρευση της επικοινωνίας με τους πελάτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ