Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βρώμικος πόλεμος

Ο ένας επικαλέστηκε - στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου και παρόντος του Τ. Μπλερ - έκθεση της Διεθνούς Ατομικής Επιτροπής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), υποστηρίζοντας ότι είχε εκδοθεί πριν από δύο μόλις ώρες και «αποκαλύπτει τι συμβαίνει στα παλιά εργοστάσια πυρηνικών όπλων του Ιράκ». Σύμφωνα, όμως, με όσα δήλωσε η ΙΑΕΑ, από την έδρα της στη Βιέννη, η εν λόγω έκθεση είχε συνταχθεί το 1998 και αφορούσε στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς του Ιράκ, τις παραμονές του Πολέμου στον Κόλπο, το 1991.

Ο άλλος έκανε λόγο, γενικά και αόριστα, για διάφορες σχετικές πληροφορίες και στοιχεία, οι οποίες υποτίθεται πως αποδείχνουν την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. Ανάμεσά τους, η μόνη συγκεκριμένη αναφορά αφορούσε στην προμήθεια, από την πλευρά της ιρακινής κυβέρνησης, σωλήνων αλουμινίου... Και δεν ξέρουμε, βέβαια, αν πράγματι αγόρασαν σωλήνες αλουμινίου και τι θα τους κάνουν, αλλά, πάντως, σχέση με όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν μπορεί να έχουν. Και ο τελευταίος μαθητής του Γυμνασίου γνωρίζει ότι το αλουμίνιο δεν έχει ραδιενεργείς ιδιότητες.

Ο πρώτος είναι ο Τζορτζ Μπους, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο δεύτερος είναι ο Ντικ Τσένι, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και δεξί χέρι του πρώτου. Τα σχόλια δικά σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ