Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σε αγαστή συνεργασία «δεξιοί» και «σοσιαλιστές»

Αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων με επικεφαλής τους προέδρους τους, Νίκο Αναστασιάδη και Γιαννάκη Ομήρου, συζήτησαν για δύο σχεδόν ώρες τον καταρτισμό ενός πλήρους κυβερνητικού προεκλογικού προγράμματος.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε ότι στη συνάντηση δε διαπιστώθηκαν σημεία, στα οποία να υπάρχουν διαφορές και ότι ουσιαστικά επισφραγίστηκε η χτεσινή δήλωσή του ότι οι οιωνοί για συνεργασία με το ΚΙΣΟΣ είναι άριστοι.

Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, ο διάλογος για το κυβερνητικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, ενώ η τελική απόφαση του ΔΗΣΥ για στήριξη της υποψηφιότητας Ομήρου θα ληφθεί στα μέσα Οκτώβρη, αφού υπάρξουν συναντήσεις και με άλλα κόμματα.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ενότητα του λαού με σταθερούς ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς και χωρίς ευρωσκεπτικισμό. Πρόσθεσε ότι στόχος του είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατων δυνατών συναινέσεων, που να αντανακλά, εάν είναι δυνατό, όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλα τα στρώματα του λαού.

Για να καταλήξει ο κ. Ομήρου ότι «η νέα εποχή δεν είναι για Μεσσίες, αλλά για αξιοποίηση συλλογικής σοφίας, γνώσεων και ικανοτήτων πολλών ανθρώπω»ν.

Νέες υποψηφιότητες

Τις υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή και πρώην Προέδρου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Μάτση και του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη επαναφέρουν οι Νέοι Ορίζοντες, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητα του Γιαννάκη Ομήρου δε φάνηκε να συγκεντρώνει την αποδοχή ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού είπε ότι το Κόμμα του προτείνει ταυτόχρονα ως υποψήφιο και τον Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη, ο οποίος ως Σύμβουλος του Προέδρου Κληρίδη παρίσταται στις συνομιλίες και το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ ως Γενικός Εισαγγελέας έχει συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση του εναρμονισμού της νομοθεσίας προς τα κοινοτικά δεδομένα. Ο κ. Κουτσού διευκρίνισε ότι οι προτεινόμενοι δε ρωτήθηκαν ούτε ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι τρεις προτείνονται ενδεικτικά και ως εκ τούτου οι δυνάμεις που θα αποδεχτούν την πρόταση που επαναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ευρύτερης αποδοχής θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν δικές τους προτάσεις για υποψηφίους που θεωρούν κατάλληλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ