Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 3
Εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ

«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει κρατική τηλεόραση, να ενδυναμωθεί και να συγκεντρώσει τους καλύτερους, με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Αν χρειάζεται να γίνει αναδιοργάνωση, όχι όμως συρρίκνωση. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από την υποβάθμιση της κρατικής τηλεόρασης», ξεκαθάρισε η Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε με τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην ΕΤ-3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Δ. Γουσίδης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την αναδίπλωση του υπουργού Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα από τις δεσμεύσεις του για άμεση τακτοποίηση των συμβασιούχων της ΕΤ-3.

Το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων της ΕΤ-3 απασχολείται με συμβάσεις έργου 3μηνης διάρκειας και κάποιοι ελάχιστοι με ετήσιες. Οι μισθοί τους είναι χειρότεροι από τις χαμηλότερες συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα. Οσο συνεχίζεται αυτό το καθεστώς, οι δημοσιογράφοι θα φυτοζωούν σε καθεστώς πραγματικής εργασιακής ομηρίας.

Η Αλέκα Παπαρήγα δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη Βουλή και θα πραγματοποιήσει σχετικό διάβημα, επιδιώκοντας τη ρύθμιση της όλης κατάστασης που απασχολεί τους εργαζόμενους στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διευκρίνισε πως η κριτική που κάνει το ΚΚΕ σε ορισμένους δημοσιογράφους, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν το Κόμμα και την πολιτική του, δε σχετίζεται με τη θέση που έχει πάνω στα εργασιακά ζητήματα. Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

Επίσης επανέλαβε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για αναβάθμιση της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που ποιοτικά βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που διέπει την ιδιωτική τηλεόραση. Και αυτό ενώ γνωρίζει πως η κρατική τηλεόραση θα εξακολουθεί να προβάλλει τη «γραμμή» της εκάστοτε κυβέρνησης. Παράλληλα, όμως, θα συνεχίσει να διεκδικεί και ισότιμη μεταχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ