Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τα ποδήλατα και η Ναούμοβα

Εργα και ημέρες των υποψήφιων δημάρχων του δικομματισμού στη Θεσσαλονίκη. Από τη μία ο κ. Βούγιας του ΠΑΣΟΚ με τα 101 ποδήλατα στην παραλία και από την άλλη ο κ. Παπαγεωργόπουλος με τη Μ. Ναούμοβα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Σ. Βούγιας, εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και μέχρι πριν λίγες μέρες υφυπουργός Μεταφορών, υπόσχεται δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη και για λίγες μέρες ανέλαβε να εξοικειώσει τους πολίτες με τη χρήση των ποδηλάτων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ένα από αυτά. «Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος», λέει. Οπως συνέβαλε το Μετρό που ακόμη γίνεται, το τραμ που υποσχόταν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο κ. Βούγιας, η υποθαλάσσια που όταν και αν γίνει θα τη χρυσοπληρώνουν στα διόδια οι Θεσσαλονικείς. Οπως οι χώροι στάθμευσης που θα χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ για να εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες και πάει λέγοντας.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, εκλεκτός της ΝΔ και νυν δήμαρχος, που - όπως ο ίδιος λέει - «αναγέννησε» τη Θεσσαλονίκη, επιστράτευσε την Μ. Ναούμοβα, που πήρε το 1ο βραβείο στο λεγόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, αυτή την ανούσια και εντελώς ασήμαντη καλλιτεχνικά μουσική ευρωπαϊκή «ατραξιόν», για να αποδείξει ότι «υπηρετεί τον πολιτισμό»(!) και πασχίζει για την ψυχαγωγία των δημοτών.

Και οι δυο τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι νοιάζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οταν όμως ο ίδιος ο λαός αγωνίζεται για την ουσιαστική αναβάθμιση της ζωής του, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, σταθερή δουλιά, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία για τα παιδιά του, τότε επιλέγουν να βρίσκονται δίπλα στον πρωθυπουργό της λιτότητας, της φτώχειας και της ανεργίας.

Γι' αυτό οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δε θα τους κάνουν τη χάρη. Στις εκλογές της 13ης Οκτώβρη θα ρίξουν «μαύρο» στους υποκριτές, «μαύρο» στους διαχειριστές των αντιλαϊκών επιλογών.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ